Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

LETNÍ JÍZDA: Zachraňte poslední české prase! Snězte ho!

Kolega mi ho líčil bezmála jako zázračné prase. Ultra zdravé, ultra chutné. Chutné maso, to prý ano. Se zdravím to bude horší. Je to pořád vepřové. Ale osud má přeštické prase pohnutý. Nejdřív ho nechtěli za první republiky, Němci ho zakázali úplně a nakonec ho málem vyhubily zdravé životní trendy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P71e39t15r 96K26u61č83e11r71a 4794887862909

9/10 kanibalu doporucuje.

0/−1
7.8.2015 11:41

V29á10c80l66a94v 17K34o86v28á83ř 3378848374971

Kanibalu? ;-D Tak to nejezte, když jste příbuzní ;-D

0/0
8.8.2015 14:20

J19a68r46o80m49í34r 30K53r93á91l 4430429794639

"Pekné svině !  Škoda jich zožrať"  ;-D

+3/0
7.8.2015 11:34

A76l83e24s 90P31a60v17e82l 7207983588234

Dva studenti  na koleji chteji chovat prase. A jeden rika:"A co ten bordel a smrad?" A druhy na to:"Si zvykne"

+3/0
7.8.2015 11:16

P43a79v53e55l 76N22e87u63b73a42u34e98r 5487627705759

Jo, jo, pořádný prase, dá se koupit u Jihlavy na farmě v Sasově.

+2/0
7.8.2015 11:02

K16a87t33e62ř37i69n20a 43D68r46a62h76o90k36o57u47p31i36l90o50v10á 9476241312533

Tohle by si měli přečíst vegetariáni. Já už zachraňuji pojídáním spoustu druhů. ;-D

+2/0
7.8.2015 10:53

2265884448583

ono by to lidi kupovali, jenze neni kde ...  a jet pul hodiny pro veprove, to fakt ne...

+3/0
7.8.2015 10:09

P25e51t67r 89M41a75l31í75k 2941855721696

Taky bych ho kupoval, ale já to mám na hodiny.

0/0
7.8.2015 10:38

J19i86n40d58ř20i72c46h 83Š86t76u22m71p30f 8748676733

Kdo nezkusil od Kšány (v Dlouhé ulici) grilovat přeštickou vepřovou kotletu nebo steak z plecka, neuvěří, jak šťavnaté a chutné vepřové může být. Přeštické lze grilovat jako hovězí - tedy klidně "medium rare".

Více Kšánů a více Přeštíků!

+2/0
7.8.2015 10:04

H11a19n21a 80D75o83s52t94á93l86o58v60á 1369714350494

"Ideální pro příběhy marketérů, jejichž práce dokáže cenu přeštické pečínky v Praze vyšroubovat do astronomických výšek." ;-D

+1/0
7.8.2015 10:07

J27i79n89d59ř82i71c42h 53Š52t59u71m47p38f 8958686653

Vyšší cena dobrého masa u dobrého řezníka je dána tím, že vám tento řezník nikdy neprodá čerstvé maso. Ideální pro vyzrání-staření (suché nebo mokré) je doba 35-40 dnů. Maso logicky ztratí na váze a řezník musí platit energie za chlazení.

Vyšší cena = Vyšší požitek při konzumaci.

0/0
7.8.2015 10:17

P17a57v73e85l 74N91o92v34á44k 4453638335231

Ze by Ksana staril veprove?!

0/0
7.8.2015 10:32

J85i57n25d51ř72i53c49h 84Š17t89u38m75p67f 8378256223

Stařené = Odleželé

0/0
7.8.2015 10:48

H14a65n97a 27D92o52s77t96á48l74o34v86á 1649254470184

Jasně, jde o to, jestli je cena vyšší přiměřeně. Třeba hovězí líčka stávala polovinu do té doby, než je v televizi ukázal Pohlreich. Teď je kupují i ti, co dřívě nevěděli, o co jde a považovali je za maso pro psa.

+1/0
7.8.2015 11:04

P19e39t65r 11B56e95r65á51n29e80k 9987662447197

Věpřové z Přeštíků prodává v Praze ještě řeznictví v Náplavní ulici. Stejně dobré R^

0/0
7.8.2015 10:39

P17e63t77r22a 40M78a65l15á 7301438781275

Ještě dejte článek i o české huse, tahle má to stejné moto už dlouho

http://www.husaceska.cz/cs/zachran-husu--snez-ji-/

0/0
7.8.2015 9:57

P13a97v29e62l 29F91o51l30t66á37n 4700232654

"Zhruba jednou do týdne. Delší prodlevy by měly vliv na kvalitu spermatu…" – to by si měly přečíst manželky co je často bolívá hlava  :-)

0/0
7.8.2015 9:56

H18a10n55a 97D22o52s20t62á39l66o69v18á 1529844670524

"Kanci skáčou na takzvaný fantom" jste zaregistroval? ;-D

+3/0
7.8.2015 10:06

P14a19v32e32l 38J91e67ř32á66b60e17k 7251232514787

Není a jen frflá. kdyby manželka řekla dvakrát týdně a jinak nic, tak za měsíc ho bolí celé tělo a nenápadně bude dělat přesčasy v práci, kde někde pod stolem či ponkem bude nabírat fyzické síly.

Mimochodem - k čemu my muži potřebujeme kvalitní sperma - pokud nejsme jeho dárci.

Podstat domácích hrátek je snad nepředat své manželce sperma, naopak až na několik výjimek je snad cíl sperma ponechat mimo tělo manželky. takže na kvalitě nezáleží ale víc na dovednosti

0/0
7.8.2015 10:13

P91a63v55e32l 78F19o16l18t89á67n 4640732404

ti ženatí a věrní troubové často  :-)

0/0
7.8.2015 11:22

J58a53r76o17m82í77r 62K28r48á90l 4360259424339

No a Pavel si může koupit gumovou Anču ! ;-D

0/0
7.8.2015 11:36

V40e60n44d94u48l86a 87F77a54i95f62e88r43o96v10á 4418631723289

Ty jsou roztomiloučký, takoví pejsánkové, šarpejíci.

0/0
7.8.2015 9:41

L36u73k22á83š 10W41i45l88d 5603534720297

Ano, sovětská prasata se opravdu neosvědčila. ;-D

+14/0
7.8.2015 9:28

M16a45r84t75i56n 54N72o26v85o52t80n98ý 8799544937444

Škoda, že v článku není porovnání jak chutná oproti "globálnímu" praseti :-(

0/0
7.8.2015 9:26

R65o27m16a37n 62V95i15t59h28o76u44s 3635131966360

Oproti těm křížencům z Agrofertu poněkud lépe. Ale není to až tak těmi kříženci. Začíná to způsobem chovu, pokračuje složením krmiva a končí zacházením se zvířaty před porážkou... Když si koupíte sele, byť i z velkochovu, a vykrmíte "staročeským" způsobem, bude to fakt o něčem jiném, než je kus flákoty v balíčku ze sámošky...

+1/0
7.8.2015 11:41

V33á81c76l55a52v 57K31o53v85á90ř 3568418834911

Přesně tak, sele krmené spařenými bramborami se šrotem, trochu zeleného a do toho trochu piva  a je to mnamka ;-D

0/0
8.8.2015 14:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.