Diskuze

LETNÍ JÍZDA: Nejsou uši jako uši. Ale které jsou ty pravé Štramberské?

Na štramberské uši narazíte ve stejnojmenné obci na každém rohu. Vlastně nemáte šanci, že byste jim unikli. A z nabídky vám po jednom dni polezou uši doslova ušima. Klasické, lité, ochucené, se šlehačkou, se zmrzlinou. Které jsou však ty nejlepší?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

recepturu nesebrali, já si je peču doma taky podle zaručeně pravé receptury a jdou na dračku, vysloveně.

0 0
možnosti

A já se tak těšil na obvyklé fotoprostěradlo..:-(

Tak snad příště. ;-)

0 0
možnosti

JJ, pochoutka, která se dříve pekla širokodaleko v kraji si Štramberáci díky osvícené pomoci EU a jejímu systému regionálních značek zabrali pouze pro sebe.

Tak by Štramberáci neměli být při tom pečení štramberských uší moc hluční, nebo se někdo kolem Štramberka naštve a vytvoří něco v podobném smyslu, pouze s úplně jiným názvem a začne konkurovat.

0 0
možnosti

Ony se široko daleko pečou stále, jen ty, které nejsou pečené ve Štramberku se nesmí nazývat štramberské, takže je koupíte většinou pod názvem perníkové uši. Což je podle mě zcela v pořádku, když se něco nazývá Štramberské, mělo by to pocházet ze Štramberka.

0 0
možnosti

Jeden ten balíček uší stojí na poutích 50,- Kč. Je jich tam docela málo.

0 0
možnosti

recept na "uši" že "nedám"? ;-D stačí do vyhledavače napsat "štramberské uši, recept. 

Utřeme 20 dkg cukru se 3 celými vejci, pak vešleháme 10 dkg roztopeného medu a nakonec přidáme 50 dkg hladké mouky a koření: lžičku badyánu a 1 lžičku skořice, citronovou kůru a půl lžičky anýzu. Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Horké stáčíme buď do plechové formy ucha nebo sklenic.

Ale že by to byla nějaká "mňamka"...

5 0
možnosti

Nějaký divný recept. Určitě tam patří kypřidlo (nejlépe soda) a i tphp koření se tam dává víc - hřebíček, nové koření.

0 0
možnosti