Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hrozný puch, bědují lidé v kalifornském městě a žalují továrnu na omáčky

Kalifornské městečko žaluje výrobce chilli omáčky Sriracha. Z továrny, kde se omáčka vyrábí, se totiž podle místních šíří pronikavý ostrý zápach, před kterým nelze uniknout, a město se tak stalo neobyvatelným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K47a37r57e89l 47N83e73č63a38s 5853469700560

Puch se táhne celou Amerikou a zasahuje i hutně Evropu.Hnilobný puch zániku.??

0/−1
31.10.2013 17:44

P53a51v78e58l 42H49o80u30s55k48a 3921225910328

Lepší než pivovar...

0/0
31.10.2013 16:22

A85l45e54x28a29n73d84r 13K74o21s76t44k80a 5969236569376

Prakticky všechny tyto omáčky se vyrábí stejně a také při tom řádně voní. Vše, co je fermentované, neboli hnije.. Chili, sojová, ústřicová.. Ostatně, ono naše české magi nebo masox je také voňavé pošušňání.

+1/0
31.10.2013 3:58

M82i25c31h54a71l 26M39i85l78l14e12r 9276802199962

jak tu premiru capsicinu snaseji zamestnanci?

Nejspis nejaci ilegalove z Mexika, pro nez zamestnavatel nemusi zajistovat bezpecnost prace.

+1/0
31.10.2013 2:25

M35a91r50t76i91n 40V28a51s82i68n47a 7141463651156

Sriracha je pěknej nářez, a jestli to mají špatně odfiltrovaný, tak se nedivím těm lidem, že jim je blbě ... nechápu, proč to nestrčí pár mil za město, kousek za městem je Sierra, kde by to tolik nevadilo ...

0/−1
30.10.2013 22:09

P10e32t42r 91R65o38m76á11n40e72k 8374877424934

No, docela pálí, ale že by to byl nějakej fakt nářez, tak to rozhodně ne.

+5/0
30.10.2013 23:09
Foto

H79o10n56z40a 67P47r54o15v71a78z44n52í95k 8798711137777

Kdysi jsem byl v nějaké vesnici u Opavy, kde je cukrovar. Tisíckrát radši bych bydlel u továrny na omáčky.

+4/0
30.10.2013 22:07
Foto

H35o49n23z98a 12P94r47o26v41a96z25n49í45k 8298121407197

Představte si, že by vám někdo na horní ret přidělal poličku a na ní vysypal pytel (a teď mi promiňte ten výraz, jinak to říci nejde) hoven.

+3/0
30.10.2013 22:08

P88e87t47r 57K16o96z67á55k 8275707227304

jj ... jak zatuchlé staré propocené ponožky ( ten smrd znám z vojny :D ) ... taky jsem měl tu čest během studijí na střední ve městě, kde byl cukrovar. Fakt hnus ...

+2/0
30.10.2013 22:39
Foto

M85i79c30h68a69l 59V61o91j79á80č97e60k 9921502157575

Já to měl stejné když jsem jezdil do školy v Litovli, když člověk ráno přijížděl a vzduch se ještě nerozptýlil tak sem používal frázi "Jakoby celá Litovel kalila a vrhla šavli v jeden a ten samej moment"A v zimě, to byla teprvá šmakuláda!!

+1/0
31.10.2013 2:20

R88o31m42a25n 49K65o70n82e25č40n77ý 4434258413

No videte,a ja mam asi 500 metru od vesnice kafilerku,to je v lete parada,a hlavne kdyz ma prset to se rozleze ten nasladlej pach vsude:-)

0/0
31.10.2013 14:00

P56e77t75r 14H20e20l45l28e76r 5593526774264

Jelikož u nás cukrovar byl (máme to dokonce ve znaku města), tak vím, že to je sice divnej smrad, ale dá se na to bez problémů zvyknout. Ale taky jsem si jednou sušil papriky, protže tak pálili, že se nedali normálně jíst. A když jsem to chtěl rozemlít, tak se to nedalo vydržet, protože ten pálivý prach se dostal hned hluboko do všech dutin.

0/0
31.10.2013 10:21

J18a16n 49S95e23k56y61r96a 9376496786158

Jake omacky, je to jako kecup nebo BBQ sauce. Na jidlo se toho dava jenom kapka, protoze to je dost palive. Omacka je takova svickova nebo koprova vy prekladatele!

0/−2
30.10.2013 21:53

M46i23l59a85n 53K28l83o58u64č48e51k 3820265468947

Takže pane překladateli, co měli napsat, továrna na "jako kečup" nebo "jako BBQ sauce". V česku tomu ovšem říkáme všemu omáčka.

+4/0
30.10.2013 22:08
Foto

P46a53v12e65l 64Č96e87r53n73í18k 1908805290680

takže "bbw sauce" není omáčka? (asi netřeba vymejšlet, co to "sauce" v překladu je)

+2/0
30.10.2013 22:19
Foto

P79a58v49e36l 34Č14e73r32n67í89k 1158335920660

pardon, to mělo být jako reakce na pana Sekyru. Uklikl jsem se o příspěvek vedle

0/0
30.10.2013 22:19

P52e66t96r 22R95o20m65á60n83e46k 8234497484344

To je slovo do pranice, neříkejme tomu omáčka, ale omáčka! :-))))

+2/0
30.10.2013 23:07

M16i21c45h37a12l 38M95i68l92l42e89r 9216892729302

aby se do BBQ omacky nebo kecupu mohla dat jen kapka toho paliveho extraktu, on se musi nejdriv nekde vyrobit ve velkem mnozstvi.

Clanek ale neni o kecupu ani standardni BBQ omacce, ale o specializovane omacce Sriracha, ktera skutecne patri mezi ty nejpalivejsi ve svete (asi tak na 10.miste, pokud mozno posoudit podle Wiki).

To znamena, ze obsahuje podstatne vetsi koncentraci extraktu z chili, nez radova BBQ omacka nebo kecup a o to mnozstvi prave jde!!

0/−2
31.10.2013 2:32

R43o75b59e72r93t 86A31k50a92i 6675335586238

Naopak. Sriracha patří mezi mírně pálivé. A žádný extrakt se tam nedává. Pokud jsi někdy ochutnal omáčku, kam se extrakt dává a nepatříš mezi velké jedlíky pálivých věcí a přežil jsi to bez úhony, gratuluju. Ono třeba dát si něco takového na špičku vydličky a olíznou to, není žádná sranda. Sriracha je oproti tomu nic. Ale dobrá Sriracha je, kupuju tak jednu do měsíce. Dá se dát skoro do všeho.

0/0
5.11.2013 23:44

D97a65n88i21e64l 34K96r61o78n68e95r 7894374566977

Je to mazec, nedavno jsem delal omacku z morugy a neustale jsem u toho kaslal. Jsem schopen to jist, ale pri nadechnuti to neskutecne drazdi dychaci cesty...Delaji to ale jenom papricky chinense...

0/0
30.10.2013 21:52





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.