Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hrozný puch, bědují lidé v kalifornském městě a žalují továrnu na omáčky

Kalifornské městečko žaluje výrobce chilli omáčky Sriracha. Z továrny, kde se omáčka vyrábí, se totiž podle místních šíří pronikavý ostrý zápach, před kterým nelze uniknout, a město se tak stalo neobyvatelným.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K80a83r71e45l 27N57e39č45a86s 5353869290190

Puch se táhne celou Amerikou a zasahuje i hutně Evropu.Hnilobný puch zániku.??

0/−1
31.10.2013 17:44

P60a47v31e11l 46H96o89u15s21k66a 3491675360738

Lepší než pivovar...

0/0
31.10.2013 16:22

A33l42e17x69a19n17d26r 96K33o76s67t36k69a 5189966359866

Prakticky všechny tyto omáčky se vyrábí stejně a také při tom řádně voní. Vše, co je fermentované, neboli hnije.. Chili, sojová, ústřicová.. Ostatně, ono naše české magi nebo masox je také voňavé pošušňání.

+1/0
31.10.2013 3:58

M52i22c81h92a73l 22M65i59l23l74e17r 9756722159942

jak tu premiru capsicinu snaseji zamestnanci?

Nejspis nejaci ilegalove z Mexika, pro nez zamestnavatel nemusi zajistovat bezpecnost prace.

+1/0
31.10.2013 2:25

M58a30r65t21i53n 28V27a20s11i44n50a 7961343781696

Sriracha je pěknej nářez, a jestli to mají špatně odfiltrovaný, tak se nedivím těm lidem, že jim je blbě ... nechápu, proč to nestrčí pár mil za město, kousek za městem je Sierra, kde by to tolik nevadilo ...

0/−1
30.10.2013 22:09

P29e96t24r 40R62o24m24á90n40e68k 8934137594934

No, docela pálí, ale že by to byl nějakej fakt nářez, tak to rozhodně ne.

+5/0
30.10.2013 23:09
Foto

H50o88n57z13a 62P41r21o86v41a24z42n34í93k 8718901387717

Kdysi jsem byl v nějaké vesnici u Opavy, kde je cukrovar. Tisíckrát radši bych bydlel u továrny na omáčky.

+4/0
30.10.2013 22:07
Foto

H67o34n43z15a 87P77r58o73v41a44z16n73í80k 8838331247607

Představte si, že by vám někdo na horní ret přidělal poličku a na ní vysypal pytel (a teď mi promiňte ten výraz, jinak to říci nejde) hoven.

+3/0
30.10.2013 22:08

P16e92t60r 49K30o26z37á17k 8195827257294

jj ... jak zatuchlé staré propocené ponožky ( ten smrd znám z vojny :D ) ... taky jsem měl tu čest během studijí na střední ve městě, kde byl cukrovar. Fakt hnus ...

+2/0
30.10.2013 22:39
Foto

M89i29c29h48a39l 31V45o34j60á45č10e78k 9541872987755

Já to měl stejné když jsem jezdil do školy v Litovli, když člověk ráno přijížděl a vzduch se ještě nerozptýlil tak sem používal frázi "Jakoby celá Litovel kalila a vrhla šavli v jeden a ten samej moment"A v zimě, to byla teprvá šmakuláda!!

+1/0
31.10.2013 2:20

R80o66m43a57n 10K79o21n83e45č21n28ý 4144278763

No videte,a ja mam asi 500 metru od vesnice kafilerku,to je v lete parada,a hlavne kdyz ma prset to se rozleze ten nasladlej pach vsude:-)

0/0
31.10.2013 14:00

P79e68t75r 57H22e53l86l54e41r 5543116774354

Jelikož u nás cukrovar byl (máme to dokonce ve znaku města), tak vím, že to je sice divnej smrad, ale dá se na to bez problémů zvyknout. Ale taky jsem si jednou sušil papriky, protže tak pálili, že se nedali normálně jíst. A když jsem to chtěl rozemlít, tak se to nedalo vydržet, protože ten pálivý prach se dostal hned hluboko do všech dutin.

0/0
31.10.2013 10:21

J55a56n 60S69e74k38y37r41a 9386256816708

Jake omacky, je to jako kecup nebo BBQ sauce. Na jidlo se toho dava jenom kapka, protoze to je dost palive. Omacka je takova svickova nebo koprova vy prekladatele!

0/−2
30.10.2013 21:53

M88i48l18a63n 93K20l27o30u42č68e29k 3200785398867

Takže pane překladateli, co měli napsat, továrna na "jako kečup" nebo "jako BBQ sauce". V česku tomu ovšem říkáme všemu omáčka.

+4/0
30.10.2013 22:08
Foto

P32a93v22e11l 13Č97e11r84n37í87k 1598575380870

takže "bbw sauce" není omáčka? (asi netřeba vymejšlet, co to "sauce" v překladu je)

+2/0
30.10.2013 22:19
Foto

P48a48v40e59l 75Č50e63r47n46í76k 1598895600150

pardon, to mělo být jako reakce na pana Sekyru. Uklikl jsem se o příspěvek vedle

0/0
30.10.2013 22:19

P23e87t40r 58R95o97m50á18n43e12k 8794667894474

To je slovo do pranice, neříkejme tomu omáčka, ale omáčka! :-))))

+2/0
30.10.2013 23:07

M32i36c15h59a68l 91M53i29l79l79e28r 9636452679562

aby se do BBQ omacky nebo kecupu mohla dat jen kapka toho paliveho extraktu, on se musi nejdriv nekde vyrobit ve velkem mnozstvi.

Clanek ale neni o kecupu ani standardni BBQ omacce, ale o specializovane omacce Sriracha, ktera skutecne patri mezi ty nejpalivejsi ve svete (asi tak na 10.miste, pokud mozno posoudit podle Wiki).

To znamena, ze obsahuje podstatne vetsi koncentraci extraktu z chili, nez radova BBQ omacka nebo kecup a o to mnozstvi prave jde!!

0/−2
31.10.2013 2:32

R75o34b52e17r49t 79A24k10a29i 6975415896978

Naopak. Sriracha patří mezi mírně pálivé. A žádný extrakt se tam nedává. Pokud jsi někdy ochutnal omáčku, kam se extrakt dává a nepatříš mezi velké jedlíky pálivých věcí a přežil jsi to bez úhony, gratuluju. Ono třeba dát si něco takového na špičku vydličky a olíznou to, není žádná sranda. Sriracha je oproti tomu nic. Ale dobrá Sriracha je, kupuju tak jednu do měsíce. Dá se dát skoro do všeho.

0/0
5.11.2013 23:44

D39a95n56i94e82l 72K98r23o50n54e40r 7914234686677

Je to mazec, nedavno jsem delal omacku z morugy a neustale jsem u toho kaslal. Jsem schopen to jist, ale pri nadechnuti to neskutecne drazdi dychaci cesty...Delaji to ale jenom papricky chinense...

0/0
30.10.2013 21:52





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.