Diskuze

Boj s tasemnicí (ne)pokračuje, zdroj nákazy krav nikdo neřeší

Epidemie teniázy, tedy nákazy tasemnicí bezbrannou, začíná připomínat frašku. Zatímco na Opavsku stále přibývá pacientů, kteří se snaží zbavit nevítaného parazita, a jejich boj je podle lékařů úspěšný, Státní veterinární správa přešlapuje na místě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já si na tatarák vždy koupím maso v celku ve vyhlášeném řeznictví, doma naškrabu (už jsem ho škrabal i v práci a to bylo venku 30 ve stínu, teď v létě, v místnosti tak 25, a nikdy jsme já a ani ti, kteří ho jedli (už poněkolikáté mnou škrabaný), žádný problém neměli. Přitom stačí málo. Nebýt líný.

0 0
možnosti
Foto

Neměl by se plošně zakázat vývoz českých potravin do zahraničí?

1 0
možnosti

Proč? Protože někdo v 21. století nechápe důvod tepelné úpravy masa?

0 0
možnosti

koukam ze to je celkem atraktvni tema. i kdyz je to vlastne docela neskodny parazit a vyskyt nakazenych velmi maly. oproti napr. klistove encefalitide s prumerne 600 pripady za rok.

0 1
možnosti

Dejte si tu fotku do...     pokaždé, jak ji vidím, je mi z toho špatně ;-O

1 0
možnosti

Pokud se potraviny správně tepelně upravují, nepoužívá se stejné prkénko pro syrové a tepelně zpracované maso, zabrání se mnoha jiným nemocem. Našla jsem u svých ovcí v trusu tasemnicové články. Okamžitě následuje léčení a přeléčení, změna pastviny a stálá kontrola. Protože jsem je nakupovala od různých chovatelů i ze zahraničí, nebudu řešit zdroje nákazy, to je jako bychom chtěli řešit zdroje nákazy škrkavkou a roupem u dětí. Sledovat a odčervovat. Nejíst syrové maso. Na to snad není potřeba ústředních orgánů, měl by to dělat každý chovatel.

3 0
možnosti

Takže jak...můžu si udělat večer ty karbanátky nebo ne?

0 1
možnosti

J56a90n13a 80M14e29r44o49p13e

16. 7. 2013 14:22

Karbenátky určitě, tatarský biftek nikoli. Zdroj: Učebnice přírodopisu pro základní školu.

4 0
možnosti

J11a91n 86P51e17k88a

16. 7. 2013 13:29

Hlavně, že všichni MUSÍME jíst maso z velkovýroben s neurčitým původem a složením, že? Osobně jsem se na to vykašlal a přešel na většinově vegetariánskou stravu. Když maso, tak z biofarmy nebo jiného lokálního zdroje. Kousek občas stačí. Podobné je to s mlékem, homogenizované cosi už nepoužívám vůbec a když sýry, tak kozí nebo ovčí... Opět místní. Věřte, DÁ se takhle nakupovat, jen to chce si krok po kroku očíhnout zdroje a začít je využívat.

3 2
možnosti

riziko nákazy úplně stejné, a z místních zdrojů néli vyšší. (nebo si to snad necháváte kontrolovat?)

3 0
možnosti

K42u63b69a 83B63u91r66e63š

16. 7. 2013 13:09

Vzhledem k tomu že to na obrázku vypadá jako ty nedávné čínské nudle co jsem si s takovou radostí po dlouhé době uvařil do misky, mám opravdový strach.

3 0
možnosti

Po uvaření je tasemnice neškodná, takže buďte bez obav... :-P

2 0
možnosti

A proč se testy dělaly ve Švýcarsku a ne u nás? Navíc, pokud je pravda, že uvedená metoda není certifikovaná jedná se o vyhozené peníze a uvedený pan výzkumný zprostředkovatel a všichni s ním spolupracující by to měli zaplatit ze svého, jedná se totiž o vyhozené peníze daňových poplatníků, ne?

0 5
možnosti

J63a28n 35D69v45o34ř48á72k

16. 7. 2013 13:11

přečtěte si článek ještě jednou, abyste zjistil, že švýcaři provedli testy zdarma.

8 0
možnosti

No ja, mame prazdniny, tak nas neotravujte. Volala jsem vcera na jeden urad -  v uredni den. Ozvala se mi jedna osoba a dala mi jasne najevo, co otravuji o prazdninach. Dozvedela jsem se, ze jeste nikdo nemel cas se moji zadosti zabyvat a to je tam uz 3 tydny!!! Jo, ale stejna instituce se ozvala me zname, ze si pred 9.-ti dny zmenila trvale bydliste - kdyz sla znama z matriky tak si tak dolamala nohu, ze nemohla chodit, a uz ji volali, ze to nebyla do osmi dnu zmenit, tak ji budou vystavovat pokutu. To jim jde.

1 0
možnosti