- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já si na tatarák vždy koupím maso v celku ve vyhlášeném řeznictví, doma naškrabu (už jsem ho škrabal i v práci a to bylo venku 30 ve stínu, teď v létě, v místnosti tak 25, a nikdy jsme já a ani ti, kteří ho jedli (už poněkolikáté mnou škrabaný), žádný problém neměli. Přitom stačí málo. Nebýt líný.
Neměl by se plošně zakázat vývoz českých potravin do zahraničí?
Proč? Protože někdo v 21. století nechápe důvod tepelné úpravy masa?
koukam ze to je celkem atraktvni tema. i kdyz je to vlastne docela neskodny parazit a vyskyt nakazenych velmi maly. oproti napr. klistove encefalitide s prumerne 600 pripady za rok.
Dejte si tu fotku do... pokaždé, jak ji vidím, je mi z toho špatně
Pokud se potraviny správně tepelně upravují, nepoužívá se stejné prkénko pro syrové a tepelně zpracované maso, zabrání se mnoha jiným nemocem. Našla jsem u svých ovcí v trusu tasemnicové články. Okamžitě následuje léčení a přeléčení, změna pastviny a stálá kontrola. Protože jsem je nakupovala od různých chovatelů i ze zahraničí, nebudu řešit zdroje nákazy, to je jako bychom chtěli řešit zdroje nákazy škrkavkou a roupem u dětí. Sledovat a odčervovat. Nejíst syrové maso. Na to snad není potřeba ústředních orgánů, měl by to dělat každý chovatel.
Takže jak...můžu si udělat večer ty karbanátky nebo ne
Karbenátky určitě, tatarský biftek nikoli. Zdroj: Učebnice přírodopisu pro základní školu.
Hlavně, že všichni MUSÍME jíst maso z velkovýroben s neurčitým původem a složením, že? Osobně jsem se na to vykašlal a přešel na většinově vegetariánskou stravu. Když maso, tak z biofarmy nebo jiného lokálního zdroje. Kousek občas stačí. Podobné je to s mlékem, homogenizované cosi už nepoužívám vůbec a když sýry, tak kozí nebo ovčí... Opět místní. Věřte, DÁ se takhle nakupovat, jen to chce si krok po kroku očíhnout zdroje a začít je využívat.
riziko nákazy úplně stejné, a z místních zdrojů néli vyšší. (nebo si to snad necháváte kontrolovat?)
Vzhledem k tomu že to na obrázku vypadá jako ty nedávné čínské nudle co jsem si s takovou radostí po dlouhé době uvařil do misky, mám opravdový strach.
Po uvaření je tasemnice neškodná, takže buďte bez obav...
A proč se testy dělaly ve Švýcarsku a ne u nás? Navíc, pokud je pravda, že uvedená metoda není certifikovaná jedná se o vyhozené peníze a uvedený pan výzkumný zprostředkovatel a všichni s ním spolupracující by to měli zaplatit ze svého, jedná se totiž o vyhozené peníze daňových poplatníků, ne?
přečtěte si článek ještě jednou, abyste zjistil, že švýcaři provedli testy zdarma.
No ja, mame prazdniny, tak nas neotravujte. Volala jsem vcera na jeden urad - v uredni den. Ozvala se mi jedna osoba a dala mi jasne najevo, co otravuji o prazdninach. Dozvedela jsem se, ze jeste nikdo nemel cas se moji zadosti zabyvat a to je tam uz 3 tydny!!! Jo, ale stejna instituce se ozvala me zname, ze si pred 9.-ti dny zmenila trvale bydliste - kdyz sla znama z matriky tak si tak dolamala nohu, ze nemohla chodit, a uz ji volali, ze to nebyla do osmi dnu zmenit, tak ji budou vystavovat pokutu. To jim jde.