Diskuze

Nakažených tasemnicí stále přibývá, testy ukáží na postižené chovy

Počet lidí, kteří na přelomu roku snědli na Opavsku se syrovým hovězím masem také zárodky tasemnice bezbranné, stále roste. Veterináři i hygienici doufají, že už brzy budou znát zdroj epidemie, tedy konkrétní zemědělské farmy, z nichž pocházel nakažený skot.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

"Nakažených tasemnicí stále přibývá,..."

Čím jsou ty chudinky tasemnice nakažené?

1 2
možnosti
RS

to budou nějaká písmenka

1 0
možnosti
Foto

Mě je osobně syrové maso odporné. To jedli naši předci když neměli oheň. Osobně nemám rád ani syrové ryby (sushi) ani syrové ani vařené šneky. Vyrostl jsem za války a to mě naučilo být skromný. Dnešní mládež neví, coby ještě chtěla a zbytečně se zadlužují. Když mi bylo 30 let bydleli jsme se synem v bytě bez příslušenství (IV kategorie) se záchodem na dvoře. Nikdy jsme neměli auto a vůbec nám to nevadilo. Po odchodu do důchodu jsem ještě pracoval jako poradce až do 77 let.. Máme 3 syny, 4 vnoučata a jednu pravnučku, takže po nás něco zbylo. Co zbyde po vás?

1 2
možnosti
Foto

Nikoliv, po vás zbyla tahle země, kterou my mladí přebíráme v takovémto stavu.

Pevně věřím, že po nás zbyde země v lepším stavu :-)

(a hlavně nějaké malé ochočené bezbranné tasemničky)

1 2
možnosti
VM

Nejím syrové maso, ani polosyrové (steaky), nechci aby ktomuhle došlo viz čůánek.

Raději si dám pořádně propečený hovězí nebo vepřoví, takovýhle tataráky bych znovu odškrtnul z jídelního lístku...

3 4
možnosti

P88a18v44e45l 16Š64i32k14a

9. 6. 2013 12:56

Jelikož Vy to nemáte rád, tak to nemůže nikdo jiný přece chtít.A Tudíž to zakážete.Jsem rád, že doba zakazování je pryč.Jo a píše se vepřový s ypsilonem.

2 1
možnosti
MM

Lidi, nechápu, proč se cpete syrovým masem.8-o

4 1
možnosti
PZ

Protože je to mňamka. Nezkusil jste? Lituji vás.

3 5
možnosti
Foto

Chudinka malá bezbranná ;-( proč ji nikdo nemá rád? Proč ji všichni nesnáší?

4 0
možnosti
JK

J74a19n 46K38ř34í74ž

9. 6. 2013 13:36

....................měls´ ji?

Já jo.

A bezbranná?

Sice má ten přídomek,ale dokáže docela dobře potrápit.

2 0
možnosti
LM

Problém je, že vám dnes tatarák vyrobí z jakéhokoliv masa.

Třeba v Polsku koupíte za pade balení o váze 250g. A to samé již běžně i u nás v některých márkatach.

Asi to nebude škrabané maso ze svíčkové.!!

2 0
možnosti
JN

To je ovšem blivajz, který má slovo tatarák na obalu.

1 0
možnosti
KC

Za totáče nemohly být žádné tasemnice a toxoplasmózy, protože nebylo ničeho.

4 2
možnosti
SR

chcete tím řící, že kočky a krávy vychcípaly hlady? Mám dojem, že hovězího dobytka byl několikanásobný  počet než dnes...

3 3
možnosti
KP

Problém není v tom, že někde došlo k nákaze. Podivné je to, že prodávající nedisponuje dodacím listem zboží, které nakoupil od někoho. Ten "někdo" však uvede, že on je jenom dopravce, další uvede, že nějaká firma je zodpovědná za dodávku zboží, např. hovězího masa, ta to nakoupila od zahraničního výrobce a prodává je pod jménem české firmy jako distributor a další a další nepřehledné obchodní transakce znemožní najít původ zboží. Tohle je Kocourkov, ostatně jako ve všem.

7 0
možnosti
Foto

No tak ale přece se to maso nemůže přeprodávat do nekonečna, takže někde ten zdroj musí být. nehledě na to že každý samostatný kus masa by měl být dodáván až do prodejny včetně informace o původu. (jenže tahle informace samozřejmě po půl roce nebude k nalezení)

3 0
možnosti
SR

Jo 21. století, pokrok nezastavíš...

2 0
možnosti