- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jiní vědci zase prokázali, že chmel způsobuje rakovinu tlustého střeva a konečníku. Proto je také u konzumentů piva njvětší četnost těchto nemocí.Heliobakter pylori je bakterie, které se dobře daří v překyseleném žaludku. Naopak hnilobné bakterie v tlustém střevě nesnášejí překyselení a proto proti nim pomáhají bakterie mléčného kvašení.
před týdnem jsem vypil 3 Pelikány (IPA 16° pivovar Nomád, IBU 97) a v pondělí jednu výbornou IPA z Norska (IBU 60), takže myslím, že vředy u mě nemají šanci :-))
Doporučiji IPU Labuť z Litoměřic - naprosto úžasná záležitost. Ta fakt léčí
"Máme laboratorně prokázáno, že látky obsažené v chmelu zamezují množení bakterie Helicobacter pyroli. Je také vysoce pravděpodobné, že ve vyšších koncentracích ji také zabíjejí,"
Předpokládám, že pan primář není nevzdělaný, ale jen pan redaktor neví o čem píše. Helicobacter Pylori je správný název...
Navíc Helikobakter Pylori má v žaludku 90% lidí, takže se předpokládá, že žaludeční vředy nezpůsobuje, ale přítomnost vředů helikobakteriím svědčí. Takže jejich povraždění chmelovými bonbony zřejmě nic neřeší.
Možná by se dala doporučit jiná rostlinka s chmelem blízce příbuzná - Cannabis Sativa Linnné. Tam bych o léčivých účincích vůbec nepochyboval.