Diskuze

Vědci vyrobili chmelové bonbony, léčí žaludek

Vědci ze tří výzkumných pracovišť dali hlavy dohromady a vyvinuli želatinové bonbony s obsahem chmelových látek. Prokázali totiž, že chmel zamezuje množení původce infekce, jež se podílí na vředech žaludku a vzniku rakoviny. Bakterii umějí zničit i antibiotika, u některých pacientů ale nezabírají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiní vědci zase prokázali, že chmel způsobuje rakovinu tlustého střeva a konečníku. Proto je také u konzumentů piva njvětší četnost těchto nemocí.Heliobakter pylori je bakterie, které se dobře daří v překyseleném žaludku. Naopak hnilobné bakterie v tlustém střevě nesnášejí překyselení a proto proti nim pomáhají bakterie mléčného kvašení.

0 0
možnosti

před týdnem jsem vypil 3 Pelikány (IPA 16° pivovar Nomád, IBU 97) a v pondělí jednu výbornou IPA z Norska (IBU 60), takže myslím, že vředy u mě nemají šanci :-))

0 0
možnosti

Doporučiji IPU Labuť z Litoměřic - naprosto úžasná záležitost. Ta fakt léčí :-)

0 0
možnosti

"Máme laboratorně prokázáno, že látky obsažené v chmelu zamezují množení bakterie Helicobacter pyroli. Je také vysoce pravděpodobné, že ve vyšších koncentracích ji také zabíjejí,"

Předpokládám, že pan primář není nevzdělaný, ale jen pan redaktor neví o čem píše. Helicobacter Pylori je správný název...

3 0
možnosti

Navíc Helikobakter Pylori má v žaludku 90% lidí, takže se předpokládá, že žaludeční vředy nezpůsobuje, ale přítomnost vředů helikobakteriím svědčí. Takže jejich povraždění chmelovými bonbony zřejmě nic neřeší.

Možná by se dala doporučit jiná rostlinka s chmelem blízce příbuzná - Cannabis Sativa Linnné. Tam bych o léčivých účincích vůbec nepochyboval.

0 0
možnosti