- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ja vubec nerozumim tomu, proc nekdo kupuje mlete maso v obchode. to je liny si to namlit sam, kdyz uz ma takovou potrebu? nebo je to tim, ze v obchode je levnejsi nez doma namleta flakota. proc asi...
Nejíst syrový. Co je na tom tak složitého. Správnou tepelnou úpravou se zabijí nejen paraziti, ale i nebezpečné bakterie (např. salmonela na kuřecím).Pokud tatarák, tak jedině ze svíčkový
To jako svíčková má poslaneckou imunitu a nemůže obsahovat bakterie a parazity? (viz "nejíst syrový...pokud tatarák, tak jen ze svíčkové")
Nebo jste jen neochuchutnala tatrák z dobré roštěné? Hodně lidí, když jim to neřeknete, rozdíl nepozná. Shodněme se na tom, že je třeba dobrého masa, dobře připraveného a ochuceného dle chuti konzumenta. Pak je jídlo skvělé.
Tak to tedy fakt netuším, co v tom Globusu nakupovali. Mají tam mleté vepřové a mleté hovězí. Ale z dochucených (mletých) mají jen směs na karbanátky. Je výborná a jednoduchá na přípravu, ale už v názvu je jasné, že je na karbanátky.
Koupené mleté bych opravdu raději syrové neochutnával. Pokud chci zjistit jestli je správně ochucené, tak si usmahnu malý karbanátek a ten okoštuji.
Dneska mi vyšel první článek....ty jsi novinář?...ne ale nakupuju v Globusu...
Nejlepší prevence. Maso prostě vůbec nejíst.
A nebo vzhledem k rizikům i u ostatních potravin nejíst vůbec
ochránit občany před jakoukoliv nákazou má stát svoji důkladnou a důslednou kontrolou potravin !
Což zrovna u tasemnice moc nejde, protože existuje jediný způsob jak ji odhalit - v mase najít zárodečné stadium, tedy důkladně rozpižlat veškeré prodávané maso, až by nebylo co prodávat. Tasemnice není nemoc, zbytky léků či chemické látky, které se dají odhalit laboratorními postupy z malých vzorků.
Hovězí zadní, 40dkg, 89 korun u jednoho řezníka v Plzni na Americké, doma naškrabané, sice trochu blanité, takže trochu pracné při škrabání, ale výsledek perfektní, pochutnáníčko dokonalé. A kolik že stojí ten mletý mix z hypermarketu?
Tatarák jedině ze svíčkové nebo z roštěnky. Pleteš tady hrušky s jabkami.
jedna se tasemnici bezbranou, tak zadny problem! horsi jsou tasemnice mobilizovane a tasemnice ozbrojene....takovejch se jen tak nezbavite....
prej konina je dobra proti tasemnici hovezi....proti konine je bezbrana....
Ne, ne. Ty nejhorší jsou "jakoby" bezbranné. Znáš to u ženských.
Aspoň je vidět, proč se má maso na tatarák škrábat a ne mlet. O chuťové požitky vůbec nejde.
samo,každý dobrý kuchař Vám řekne,že maso se škrábu kvůli tomuhle,ne kvůli chuti.Pokud Vám nějaký kuchař tvrdil,že je kvůli chuti,tak chodte jíst jinam.Bohužel,ale v 80% restaurací dostanete mletý.Což je trochu taky chyba trhu,každý by chtěl tatarák za 150kč.
Nevim, jestli mam pravdu nebo ne. Ja vzdy doma maso zmrazim. Pri rozmrazovani vytece dost krve z masa, a to si myslim, ze je dobre, protoze tam se nejvice shromazduji vsechny toxicke latky, jako jsou leky, hormony atd.