Diskuze

Tasemnici se lze bránit. Maso škrábejte nebo zmrazte, radí odborník

Syrové maso, ze kterého se tasemnicí nakazilo už sedm lidí, bylo podle mluvčího veterinární správy Josefa Dubna pravděpodobně českého původu. Přítomnost parazita podle něj nemusela odhalit ani kontrola, neprovádí se totiž laboratorně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J26a10n 24K52r58p27e35c

11. 4. 2013 11:56

ja vubec nerozumim tomu, proc nekdo kupuje mlete maso v obchode. to je liny si to namlit sam, kdyz uz ma takovou potrebu? nebo je to tim, ze v obchode je levnejsi nez doma namleta flakota. proc asi...

0 0
možnosti
KH

Nejíst syrový. Co je na tom tak složitého. Správnou tepelnou úpravou se zabijí nejen paraziti, ale i nebezpečné bakterie (např. salmonela na kuřecím).Pokud tatarák, tak jedině ze svíčkový

2 2
možnosti
ZJ

To jako svíčková má poslaneckou imunitu a nemůže obsahovat bakterie a parazity? (viz "nejíst syrový...pokud tatarák, tak jen ze svíčkové")

Nebo jste jen neochuchutnala tatrák z dobré roštěné? Hodně lidí, když jim to neřeknete, rozdíl nepozná. Shodněme se na tom, že je třeba dobrého masa, dobře připraveného a ochuceného dle chuti konzumenta. Pak je jídlo skvělé.

4 1
možnosti
OH

Tak to tedy fakt netuším, co v tom Globusu nakupovali. Mají tam mleté vepřové a mleté hovězí. Ale z dochucených (mletých) mají jen směs na karbanátky. Je výborná a jednoduchá na přípravu, ale už v názvu je jasné, že je na karbanátky.

Koupené mleté bych opravdu raději syrové neochutnával. Pokud chci zjistit jestli je správně ochucené, tak si usmahnu malý karbanátek a ten okoštuji.

4 0
možnosti
MV

M18a47r48e61k 62V47a66h84y

10. 4. 2013 8:12

Dneska mi vyšel první článek....ty jsi novinář?...ne ale nakupuju v Globusu...

4 2
možnosti
Foto

Nejlepší prevence. Maso prostě vůbec nejíst.

1 12
možnosti
MD

A nebo vzhledem k rizikům i u ostatních potravin nejíst vůbec :-P

6 0
možnosti
TH

ochránit občany před jakoukoliv nákazou má stát svoji důkladnou a důslednou kontrolou potravin !

0 0
možnosti
MK

Což zrovna u tasemnice moc nejde, protože existuje jediný způsob jak ji odhalit - v mase najít zárodečné stadium, tedy důkladně rozpižlat veškeré prodávané maso, až by nebylo co prodávat. Tasemnice není nemoc, zbytky léků či chemické látky, které se dají odhalit laboratorními postupy z malých vzorků.

1 0
možnosti
PJ

Hovězí zadní, 40dkg, 89 korun u jednoho řezníka v Plzni na Americké, doma naškrabané, sice trochu blanité, takže trochu pracné při škrabání, ale výsledek perfektní, pochutnáníčko dokonalé. A kolik že stojí ten mletý mix z hypermarketu? ;-D

2 4
možnosti
HM

Tatarák jedině ze svíčkové nebo z roštěnky. Pleteš tady hrušky s jabkami.

5 1
možnosti
DM

jedna se tasemnici bezbranou, tak zadny problem! horsi jsou tasemnice mobilizovane a tasemnice ozbrojene....takovejch se jen tak nezbavite....

prej konina je dobra proti tasemnici hovezi....proti konine je bezbrana....

3 2
možnosti
DF

D36a98v31i68d 47F51i89x18a

10. 4. 2013 8:51

Ne, ne. Ty nejhorší jsou "jakoby" bezbranné. Znáš to u ženských. :-);-)

0 0
možnosti
PN

Aspoň je vidět, proč se má maso na tatarák škrábat a ne mlet. O chuťové požitky vůbec nejde.

1 2
možnosti
MH

samo,každý dobrý kuchař Vám řekne,že maso se škrábu kvůli tomuhle,ne kvůli chuti.Pokud Vám nějaký kuchař tvrdil,že je kvůli chuti,tak chodte jíst jinam.Bohužel,ale v 80% restaurací dostanete mletý.Což je trochu taky chyba trhu,každý by chtěl tatarák za 150kč.;-D

0 0
možnosti
BB

Nevim, jestli mam pravdu nebo ne. Ja vzdy doma maso zmrazim. Pri rozmrazovani vytece dost krve z masa, a to si myslim, ze je dobre, protoze  tam se nejvice shromazduji vsechny toxicke latky, jako jsou leky, hormony atd.

0 10
možnosti
PN

no, to asi tak úplně pravda nebude

1 0
možnosti