Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tasemnici se lze bránit. Maso škrábejte nebo zmrazte, radí odborník

Syrové maso, ze kterého se tasemnicí nakazilo už sedm lidí, bylo podle mluvčího veterinární správy Josefa Dubna pravděpodobně českého původu. Přítomnost parazita podle něj nemusela odhalit ani kontrola, neprovádí se totiž laboratorně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J16a83n 12K58r24p10e95c 5136493774742

ja vubec nerozumim tomu, proc nekdo kupuje mlete maso v obchode. to je liny si to namlit sam, kdyz uz ma takovou potrebu? nebo je to tim, ze v obchode je levnejsi nez doma namleta flakota. proc asi...

0/0
11.4.2013 11:56

K15a10t41e98ř86i25n66a 92H18u32t96o68v43á 9531205660137

Nejíst syrový. Co je na tom tak složitého. Správnou tepelnou úpravou se zabijí nejen paraziti, ale i nebezpečné bakterie (např. salmonela na kuřecím).Pokud tatarák, tak jedině ze svíčkový

+2/−2
10.4.2013 10:42

Z90l20a49t57u75š42e 71J53e68l49í83n57k30o50v29á 1285272627142

To jako svíčková má poslaneckou imunitu a nemůže obsahovat bakterie a parazity? (viz "nejíst syrový...pokud tatarák, tak jen ze svíčkové")

Nebo jste jen neochuchutnala tatrák z dobré roštěné? Hodně lidí, když jim to neřeknete, rozdíl nepozná. Shodněme se na tom, že je třeba dobrého masa, dobře připraveného a ochuceného dle chuti konzumenta. Pak je jídlo skvělé.

+4/−1
10.4.2013 13:45

O61l35d87ř93i53c63h 19H35o19r24á68k 2144149421915

Tak to tedy fakt netuším, co v tom Globusu nakupovali. Mají tam mleté vepřové a mleté hovězí. Ale z dochucených (mletých) mají jen směs na karbanátky. Je výborná a jednoduchá na přípravu, ale už v názvu je jasné, že je na karbanátky.

Koupené mleté bych opravdu raději syrové neochutnával. Pokud chci zjistit jestli je správně ochucené, tak si usmahnu malý karbanátek a ten okoštuji.

+4/0
10.4.2013 9:09

M21a38r38e26k 39V67a69h55y 1278748823459

Dneska mi vyšel první článek....ty jsi novinář?...ne ale nakupuju v Globusu...

+4/−2
10.4.2013 8:12

B87ě81l76a 50H25o89r15á14k77o12v26á 1958922669170

R^ :-)

+1/−1
10.4.2013 10:24
Foto

V61a38s10e45k 78R24a37i38s90e88r 2100330457917

Nejlepší prevence. Maso prostě vůbec nejíst.

+1/−12
10.4.2013 8:10

M79a69r28e70k 28D31r52a42š73a52r 9245975374245

A nebo vzhledem k rizikům i u ostatních potravin nejíst vůbec :-P

+6/0
10.4.2013 8:11

J18i22ř41í 32H71a60v17á27č27e39k 1133300603

Ve Farmář hledá ženu, je ted jeden takový, prý se naučil žít z jiné energie:-)

0/0
10.4.2013 8:15

M53a84r60e25k 65D69r22a96š41a96r 9345745454635

Jako ze slivovice? :-)

+8/0
10.4.2013 8:16

D29a64v57i30d 79F85i22x29a 4779563778619

Já jsem PRO !!;-D

+1/0
10.4.2013 8:50

J83a84n62a 52H87o66r96s69k98á 2566227376574

To je nějaká sci-fi knížka, ne?

+1/0
10.4.2013 8:16

M38i25c27h75a24l 17H57o36r96k87ý 9615685194329

a co s plísní u zeleniny?;-D

+1/−1
10.4.2013 8:46
Foto

V17a13s47e14k 84R37a44i88s19e66r 2770740637717

momentálně se bavíme o mase.

+2/−2
10.4.2013 9:04

M51i30c72h51a70l 94H52o63r49k30ý 9345865954109

OK a vy tvrdíte maso vůbec nejíst,co tedy jíst?

+1/0
10.4.2013 9:10

J83a78n 44J63a31r75o49s 1189897530528

Nejist vubec, jidlo je pro slabochy

+3/0
10.4.2013 9:17
Foto

V87a81s86e15k 49R78a61i42s25e20r 2480450797727

vy jíte jen maso?

0/0
10.4.2013 9:27

P53a79v52e62l 26O79d97r40a44z15i39l 6324239527870

Zdá se mi to, nebo se opravdu snažíte působit natvrdle? Nejlepší prevence proti tasemnici je maso uvařit.

Nicméně -  ano, na všechny problémy s masem a masnými výrobky - nekvalita, podvody, přídavné látky, existuje jednoduché řešení, které  jste popsal.

+1/0
10.4.2013 10:04

M32i42c40h28a98l 81H22o65r57k10ý 9505725534809

Tak ještě jednou a pomalu.

Nejím jen maso,proto jsem na váš příspěvek,kdy radíte nejíst maso reagoval,že pokud budu jíst zeleninu,může mě zase ohrozit plísen.Na to ste reagoval,že ted se bavíme o maso.Tak raeguji co tedy mám jíst,abych si nepřivodil zdravotní komplikace? ;-D

0/0
10.4.2013 10:04
Foto

V88a44s42e63k 90R77a95i95s54e72r 2730540577477

určitě není veškeré ovoce a zelenina plesnivé. Ani veškeré maso nebude nakažené. Každý ať si jí co uzná pro sebe za nejlepší.

0/0
10.4.2013 10:19

T81o74m26á65š 18H53á91t76l18e 7269805894401

ochránit občany před jakoukoliv nákazou má stát svoji důkladnou a důslednou kontrolou potravin !

0/0
10.4.2013 7:59

M24a94r62t75i16n 53K58y54p69r 2962685324744

Což zrovna u tasemnice moc nejde, protože existuje jediný způsob jak ji odhalit - v mase najít zárodečné stadium, tedy důkladně rozpižlat veškeré prodávané maso, až by nebylo co prodávat. Tasemnice není nemoc, zbytky léků či chemické látky, které se dají odhalit laboratorními postupy z malých vzorků.

+1/0
10.4.2013 8:36

P91a35v86e67l 54J54a34v74ů82r81e82k 2845636982888

Hovězí zadní, 40dkg, 89 korun u jednoho řezníka v Plzni na Americké, doma naškrabané, sice trochu blanité, takže trochu pracné při škrabání, ale výsledek perfektní, pochutnáníčko dokonalé. A kolik že stojí ten mletý mix z hypermarketu? ;-D

+2/−4
10.4.2013 7:14

H22a36n25a 81M10a47d80l11o91v95á 3662104975914

Tatarák jedině ze svíčkové nebo z roštěnky. Pleteš tady hrušky s jabkami.

+5/−1
10.4.2013 7:24

K22a77r57e42l 43N61a65s88t50o71u36p64i65l 3400221780901

souhlas, ze zadního fakt neee, kdyz uz si to clovek dela doma, tak poradne...;-)

+1/0
10.4.2013 7:46

P52a53v69e41l 42J80a85v31ů37r20e34k 2945706872538

A teda nevím, co má kdo proti zadnímu, zřejmě jste z něho tatarák neměli, ale to maso je naprosto bez problému.

+2/0
10.4.2013 7:52

M35a81r69e14k 35D51r30a47š32a32r 9855535554455

Tatarák jedině ze svíčkové

0/0
10.4.2013 8:11

P80a50v88e23l 14J24a56v38ů60r79e96k 2715206162518

Máš pravdu, jedině ze svíčkové, bohužel ale tři stovky na to nemám.

0/0
10.4.2013 7:50

A41l93e78š 82H82o38r83á69k 8176536491310

Svíčková je z celého býka sice nejměkčí maso, ale současně je to sval bez výraznější chutě a zápachu. Roštěnka má zase dost výraznou chuť a je to vynikající maso na steaky, ale do tataráku mi osobně nesedí. Podle mého gusta je nejlepší tatarák ze zadního, ale nikomu to nevnucuju, jsou to mé chutě a stejný přístup si dovolím doporučit všem, každý můžeme mít jiné chutě a choutky :-)

+1/−1
10.4.2013 9:42

M16i47c19h55a36l 40H85o55r69k44ý 9815665734969

no i z červené řepy není špatný,když neochutnáte ze svíčkové .roštěnka je zlatá střední cesta;-D

+2/−1
10.4.2013 8:08

R96a30d89o16m62í40r 24K95r89u38p17i70č71k16a 9964792800685

Tatarak se dela vyhradne ze svickove, vse ostatni uz neni tatarak.

+1/0
10.4.2013 8:15

P64a91v50e90l 51J33a69v41ů34r59e80k 2955226212188

Najednou je to tady samej expert na tatarák... R^

+2/0
10.4.2013 8:54

D85a41v62i79d 11M89u18n16z20a56r 3798482654676

jedna se tasemnici bezbranou, tak zadny problem! horsi jsou tasemnice mobilizovane a tasemnice ozbrojene....takovejch se jen tak nezbavite....

prej konina je dobra proti tasemnici hovezi....proti konine je bezbrana....

+3/−2
10.4.2013 2:10

D79a58v88i63d 22F12i80x56a 4159783668469

Ne, ne. Ty nejhorší jsou "jakoby" bezbranné. Znáš to u ženských. :-);-)

0/0
10.4.2013 8:51

P31e16t64r 24N92o25v94o61t85n73ý 5437104790781

Aspoň je vidět, proč se má maso na tatarák škrábat a ne mlet. O chuťové požitky vůbec nejde.

+1/−2
10.4.2013 1:55

M55i85c40h43a70l 84H13o72r53k10ý 9905425104199

samo,každý dobrý kuchař Vám řekne,že maso se škrábu kvůli tomuhle,ne kvůli chuti.Pokud Vám nějaký kuchař tvrdil,že je kvůli chuti,tak chodte jíst jinam.Bohužel,ale v 80% restaurací dostanete mletý.Což je trochu taky chyba trhu,každý by chtěl tatarák za 150kč.;-D

0/0
10.4.2013 7:57

B37l39a35n82k22a 63B67a12u51e94r62o64v52a 4141800169247

Nevim, jestli mam pravdu nebo ne. Ja vzdy doma maso zmrazim. Pri rozmrazovani vytece dost krve z masa, a to si myslim, ze je dobre, protoze  tam se nejvice shromazduji vsechny toxicke latky, jako jsou leky, hormony atd.

0/−10
10.4.2013 1:42

P88e83t42r 56N94o25v70o18t80n42ý 5587614630321

no, to asi tak úplně pravda nebude

+1/0
10.4.2013 1:53

D60a25v84i34d 56M47u60n86z25a20r 3528432444796

tak k vam na veceri neprijdu....Rv

+3/0
10.4.2013 1:59

S15t41a98n90i47s85l12a57v 66P62ř41i23b64y73l 1419308191496

to už dávno není krev, ale voda, která vyteče z buněk poškozených mrazem :)

+9/0
10.4.2013 6:36

H87a72n12a 49M66a79d34l67o63v12á 3672314135614

Zmrazením zničíte  kvalitu masa.

+4/0
10.4.2013 7:26

K80a89r13e49l 43N66a24s77t30o12u57p32i91l 3420821850551

no jiste, je to nacervenaly, tak to jiste bude krev...;-D;-D;-D

+1/0
10.4.2013 7:48

M93a11r13t55i70n 77P65a73u29l 4654789311987

Pokud chcete mít maso jako dříví, tak to takhle dělejte.

Pokud Vám toho z masa teče moc, tak přestaňte kupovat ty křehčené humusy v supermarketech a zajděte k normálnímu řezníkovi.

0/0
10.4.2013 8:00

T89o44m59a79s 41H73a70c90e86k 6524357205527

A na tuhle kravinu jste prisla sama nebo Vas nekdo navedl?

A Vas muz veceri doma, nebo dojde vzdycky az po veceri, kterou si da jinde?

0/0
10.4.2013 13:42

M10i90r44o86s90l84a76v 56K73r30a98t16o20c22h46v74í24l 5107442550309

nevíte náhodou rozměry článku který opouští tělo rektem?:-)

0/0
9.4.2013 23:39

P22e23t71r 22N11o19v25o63t16n58ý 5767444280761

tak asi 400 slov, jako tady na iDnesu ;-D

+4/0
10.4.2013 1:30

P74e38t41r 74M93i54c51h26a24l 2590734311602

- Paní Nováková, našemu Karlíkovi včera vyšel první článek.

- Copak, paní Škardová, on se dal na novinařinu?

- Ale kdepak, má tasemnici.

+3/0
10.4.2013 1:51

D34a25v72i51d 89M63u31n87z77a71r 3748892754616

jeden clanek asi tak jako male zrnko ryze.....ale bacha , take se da vypudit i 1.5 metru a to je potom clanku jako ve " Svete v obrazech '."....

+2/0
10.4.2013 2:01

M92a66r70t32i70n 91P44a71u45l 4814359501117

Někde psali obdélník cca 1,5 x 0,5 cm, má to vypadat jako vařené fleky.

0/0
10.4.2013 8:01

D78a94v97i22d 48H78o57l90c47m43a16n 7865802953886

Není nad to koupit maso u řezníka a uvařit ho. To je furt smažený, nebo syrový. Ale takovej ovar V

+1/−4
9.4.2013 22:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.