Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tasemnici se lze bránit. Maso škrábejte nebo zmrazte, radí odborník

Syrové maso, ze kterého se tasemnicí nakazilo už sedm lidí, bylo podle mluvčího veterinární správy Josefa Dubna pravděpodobně českého původu. Přítomnost parazita podle něj nemusela odhalit ani kontrola, neprovádí se totiž laboratorně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J48a98n 64K41r97p60e23c 5286303134522

ja vubec nerozumim tomu, proc nekdo kupuje mlete maso v obchode. to je liny si to namlit sam, kdyz uz ma takovou potrebu? nebo je to tim, ze v obchode je levnejsi nez doma namleta flakota. proc asi...

0/0
11.4.2013 11:56

K80a74t34e10ř39i76n83a 79H15u93t76o16v50á 9771825370267

Nejíst syrový. Co je na tom tak složitého. Správnou tepelnou úpravou se zabijí nejen paraziti, ale i nebezpečné bakterie (např. salmonela na kuřecím).Pokud tatarák, tak jedině ze svíčkový

+2/−2
10.4.2013 10:42

Z59l35a56t94u98š64e 94J17e41l80í52n91k94o15v12á 1885762407462

To jako svíčková má poslaneckou imunitu a nemůže obsahovat bakterie a parazity? (viz "nejíst syrový...pokud tatarák, tak jen ze svíčkové")

Nebo jste jen neochuchutnala tatrák z dobré roštěné? Hodně lidí, když jim to neřeknete, rozdíl nepozná. Shodněme se na tom, že je třeba dobrého masa, dobře připraveného a ochuceného dle chuti konzumenta. Pak je jídlo skvělé.

+4/−1
10.4.2013 13:45

O49l53d83ř86i10c15h 54H42o15r87á34k 2574829401895

Tak to tedy fakt netuším, co v tom Globusu nakupovali. Mají tam mleté vepřové a mleté hovězí. Ale z dochucených (mletých) mají jen směs na karbanátky. Je výborná a jednoduchá na přípravu, ale už v názvu je jasné, že je na karbanátky.

Koupené mleté bych opravdu raději syrové neochutnával. Pokud chci zjistit jestli je správně ochucené, tak si usmahnu malý karbanátek a ten okoštuji.

+4/0
10.4.2013 9:09

M14a71r91e54k 28V39a11h74y 1808768473349

Dneska mi vyšel první článek....ty jsi novinář?...ne ale nakupuju v Globusu...

+4/−2
10.4.2013 8:12

B50ě83l21a 44H75o92r59á84k93o20v80á 1728172989580

R^ :-)

+1/−1
10.4.2013 10:24
Foto

V49a73s36e92k 27R43a22i74s21e84r 2150480917307

Nejlepší prevence. Maso prostě vůbec nejíst.

+1/−12
10.4.2013 8:10

M23a82r22e28k 37D16r18a63š13a23r 9235165464395

A nebo vzhledem k rizikům i u ostatních potravin nejíst vůbec :-P

+6/0
10.4.2013 8:11

J28i77ř81í 72H55a32v12á25č41e13k 1213410333

Ve Farmář hledá ženu, je ted jeden takový, prý se naučil žít z jiné energie:-)

0/0
10.4.2013 8:15

M65a36r65e28k 74D90r79a95š85a33r 9935765394615

Jako ze slivovice? :-)

+8/0
10.4.2013 8:16

D53a51v38i83d 81F75i91x15a 4659363318929

Já jsem PRO !!;-D

+1/0
10.4.2013 8:50

J47a49n50a 29H30o92r41s81k51á 2286797826234

To je nějaká sci-fi knížka, ne?

+1/0
10.4.2013 8:16

M75i19c97h92a96l 47H88o41r37k88ý 9755635984969

a co s plísní u zeleniny?;-D

+1/−1
10.4.2013 8:46
Foto

V83a60s73e22k 19R64a58i12s86e85r 2540350207417

momentálně se bavíme o mase.

+2/−2
10.4.2013 9:04

M31i22c68h86a65l 11H91o77r39k55ý 9375375954609

OK a vy tvrdíte maso vůbec nejíst,co tedy jíst?

+1/0
10.4.2013 9:10

J57a17n 23J40a53r39o41s 1849667670168

Nejist vubec, jidlo je pro slabochy

+3/0
10.4.2013 9:17
Foto

V70a14s20e59k 94R15a20i91s62e31r 2940670627937

vy jíte jen maso?

0/0
10.4.2013 9:27

P21a40v82e67l 94O81d62r36a30z16i36l 6384479217790

Zdá se mi to, nebo se opravdu snažíte působit natvrdle? Nejlepší prevence proti tasemnici je maso uvařit.

Nicméně -  ano, na všechny problémy s masem a masnými výrobky - nekvalita, podvody, přídavné látky, existuje jednoduché řešení, které  jste popsal.

+1/0
10.4.2013 10:04

M86i91c79h83a30l 97H94o31r73k28ý 9955425314849

Tak ještě jednou a pomalu.

Nejím jen maso,proto jsem na váš příspěvek,kdy radíte nejíst maso reagoval,že pokud budu jíst zeleninu,může mě zase ohrozit plísen.Na to ste reagoval,že ted se bavíme o maso.Tak raeguji co tedy mám jíst,abych si nepřivodil zdravotní komplikace? ;-D

0/0
10.4.2013 10:04
Foto

V67a93s84e28k 71R90a44i30s53e83r 2980200877507

určitě není veškeré ovoce a zelenina plesnivé. Ani veškeré maso nebude nakažené. Každý ať si jí co uzná pro sebe za nejlepší.

0/0
10.4.2013 10:19

T83o38m87á78š 81H54á51t51l17e 7759825204901

ochránit občany před jakoukoliv nákazou má stát svoji důkladnou a důslednou kontrolou potravin !

0/0
10.4.2013 7:59

M42a86r46t31i62n 66K92y98p31r 2682435624924

Což zrovna u tasemnice moc nejde, protože existuje jediný způsob jak ji odhalit - v mase najít zárodečné stadium, tedy důkladně rozpižlat veškeré prodávané maso, až by nebylo co prodávat. Tasemnice není nemoc, zbytky léků či chemické látky, které se dají odhalit laboratorními postupy z malých vzorků.

+1/0
10.4.2013 8:36

P17a95v56e59l 39J45a97v84ů43r32e44k 2665536522128

Hovězí zadní, 40dkg, 89 korun u jednoho řezníka v Plzni na Americké, doma naškrabané, sice trochu blanité, takže trochu pracné při škrabání, ale výsledek perfektní, pochutnáníčko dokonalé. A kolik že stojí ten mletý mix z hypermarketu? ;-D

+2/−4
10.4.2013 7:14

H22a52n42a 20M95a17d34l38o21v95á 3622874345834

Tatarák jedině ze svíčkové nebo z roštěnky. Pleteš tady hrušky s jabkami.

+5/−1
10.4.2013 7:24

K89a39r66e19l 48N91a57s44t21o28u32p79i54l 3430121120981

souhlas, ze zadního fakt neee, kdyz uz si to clovek dela doma, tak poradne...;-)

+1/0
10.4.2013 7:46

P28a10v49e55l 28J55a89v29ů82r20e87k 2315306272488

A teda nevím, co má kdo proti zadnímu, zřejmě jste z něho tatarák neměli, ale to maso je naprosto bez problému.

+2/0
10.4.2013 7:52

M45a95r19e48k 53D36r85a42š63a30r 9935965974765

Tatarák jedině ze svíčkové

0/0
10.4.2013 8:11

P83a53v83e76l 93J59a88v15ů82r49e83k 2475636572718

Máš pravdu, jedině ze svíčkové, bohužel ale tři stovky na to nemám.

0/0
10.4.2013 7:50

A74l33e32š 96H12o62r15á97k 8156926601740

Svíčková je z celého býka sice nejměkčí maso, ale současně je to sval bez výraznější chutě a zápachu. Roštěnka má zase dost výraznou chuť a je to vynikající maso na steaky, ale do tataráku mi osobně nesedí. Podle mého gusta je nejlepší tatarák ze zadního, ale nikomu to nevnucuju, jsou to mé chutě a stejný přístup si dovolím doporučit všem, každý můžeme mít jiné chutě a choutky :-)

+1/−1
10.4.2013 9:42

M72i63c22h64a34l 95H31o83r42k13ý 9765465504549

no i z červené řepy není špatný,když neochutnáte ze svíčkové .roštěnka je zlatá střední cesta;-D

+2/−1
10.4.2013 8:08

R84a17d13o64m13í51r 48K78r15u58p28i72č74k79a 9814902770775

Tatarak se dela vyhradne ze svickove, vse ostatni uz neni tatarak.

+1/0
10.4.2013 8:15

P88a66v38e39l 20J85a71v82ů38r61e49k 2895906292298

Najednou je to tady samej expert na tatarák... R^

+2/0
10.4.2013 8:54

D65a21v60i23d 97M89u95n71z30a25r 3428582754766

jedna se tasemnici bezbranou, tak zadny problem! horsi jsou tasemnice mobilizovane a tasemnice ozbrojene....takovejch se jen tak nezbavite....

prej konina je dobra proti tasemnici hovezi....proti konine je bezbrana....

+3/−2
10.4.2013 2:10

D57a18v61i31d 84F67i71x65a 4289773728549

Ne, ne. Ty nejhorší jsou "jakoby" bezbranné. Znáš to u ženských. :-);-)

0/0
10.4.2013 8:51

P26e79t64r 49N53o18v38o81t55n60ý 5267784260641

Aspoň je vidět, proč se má maso na tatarák škrábat a ne mlet. O chuťové požitky vůbec nejde.

+1/−2
10.4.2013 1:55

M89i76c42h67a88l 70H38o33r62k83ý 9915815384969

samo,každý dobrý kuchař Vám řekne,že maso se škrábu kvůli tomuhle,ne kvůli chuti.Pokud Vám nějaký kuchař tvrdil,že je kvůli chuti,tak chodte jíst jinam.Bohužel,ale v 80% restaurací dostanete mletý.Což je trochu taky chyba trhu,každý by chtěl tatarák za 150kč.;-D

0/0
10.4.2013 7:57

B96l49a94n94k29a 26B50a54u50e59r92o15v67a 4481750619117

Nevim, jestli mam pravdu nebo ne. Ja vzdy doma maso zmrazim. Pri rozmrazovani vytece dost krve z masa, a to si myslim, ze je dobre, protoze  tam se nejvice shromazduji vsechny toxicke latky, jako jsou leky, hormony atd.

0/−10
10.4.2013 1:42

P15e15t50r 17N74o51v45o15t65n54ý 5517414860681

no, to asi tak úplně pravda nebude

+1/0
10.4.2013 1:53

D25a55v52i57d 26M28u39n31z69a69r 3598902224476

tak k vam na veceri neprijdu....Rv

+3/0
10.4.2013 1:59

S21t44a28n93i45s26l29a37v 91P38ř55i42b29y53l 1829208841106

to už dávno není krev, ale voda, která vyteče z buněk poškozených mrazem :)

+9/0
10.4.2013 6:36

H97a27n16a 45M51a91d32l14o84v85á 3752294475144

Zmrazením zničíte  kvalitu masa.

+4/0
10.4.2013 7:26

K90a54r91e27l 43N16a23s91t33o98u36p25i65l 3870711960111

no jiste, je to nacervenaly, tak to jiste bude krev...;-D;-D;-D

+1/0
10.4.2013 7:48

M25a85r49t15i22n 49P93a38u81l 4514529931257

Pokud chcete mít maso jako dříví, tak to takhle dělejte.

Pokud Vám toho z masa teče moc, tak přestaňte kupovat ty křehčené humusy v supermarketech a zajděte k normálnímu řezníkovi.

0/0
10.4.2013 8:00

T15o62m36a93s 25H61a38c28e67k 6664917135237

A na tuhle kravinu jste prisla sama nebo Vas nekdo navedl?

A Vas muz veceri doma, nebo dojde vzdycky az po veceri, kterou si da jinde?

0/0
10.4.2013 13:42

M21i52r65o16s47l95a24v 77K27r31a27t51o48c79h76v48í76l 5407492790159

nevíte náhodou rozměry článku který opouští tělo rektem?:-)

0/0
9.4.2013 23:39

P21e72t59r 35N44o12v85o62t57n30ý 5467554570891

tak asi 400 slov, jako tady na iDnesu ;-D

+4/0
10.4.2013 1:30

P25e69t98r 86M86i76c54h90a83l 2190724961202

- Paní Nováková, našemu Karlíkovi včera vyšel první článek.

- Copak, paní Škardová, on se dal na novinařinu?

- Ale kdepak, má tasemnici.

+3/0
10.4.2013 1:51

D88a48v89i27d 24M71u72n41z46a54r 3428872704786

jeden clanek asi tak jako male zrnko ryze.....ale bacha , take se da vypudit i 1.5 metru a to je potom clanku jako ve " Svete v obrazech '."....

+2/0
10.4.2013 2:01

M74a41r67t69i30n 11P33a29u58l 4614709501927

Někde psali obdélník cca 1,5 x 0,5 cm, má to vypadat jako vařené fleky.

0/0
10.4.2013 8:01

D27a43v28i67d 50H35o39l87c51m67a81n 7555382433276

Není nad to koupit maso u řezníka a uvařit ho. To je furt smažený, nebo syrový. Ale takovej ovar V

+1/−4
9.4.2013 22:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.