Diskuze

Fotka odpudivých knedlíků je od nás, ozvali se lidé z Plzně

Po internetu kolující fotografie odpudivě vypadajících ovocných knedlíků, které podle popisku náleží do menu jídelny liberecké nemocnice, zřejmě pochází z Plzně. Zaměstnanci továrny Daikin se ozvali, že jídlo pochází z jejich závodní jídelny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HU

ulriška

30. 1. 2012 15:30
No, no, no ... liberecká nemocnice

Já jsem v r. 2009 po drobném zákroku dostala zánět jater s celkovou sepsí a přesto po uložení na normální pokoj jsem obdržela propadlé máslo v kostičce a propadlý energetický nápoj! Než mě přestěhovali do pražské nemocnice, bylo mi vyčteno, jak jsou ty protizánětlivé léky drahé! A z hygieny jsem dostávala hysterické záchvaty, jen se někdo zmínil o koupelně!  Tedy liberecká nemocnice no, no, no ..... a to jsem velmi tolerantní, jak řekl pan Werich.

0 0
možnosti
GZ

zupan

28. 1. 2012 17:34
Knedlo, tvaroh, džem! To se ale nažerem!

;-D Toto jídlo (?) je vedle chuti vyváženou melodií všech nutričních hodnot. V životě jej vidím poprvé a poprskal jsem monitor nad výmysly českých kuchtíků. Ještě pochopím, že jej může vyzdvihávat žena, která je schopná uvařit vodu, vajíčka natvrdo a manžela, většinou po namáhavém dnu a těšící se na telenovely. Potom nemáme být tlustí, že!?

0 0
možnosti
KD

azazzelo

28. 1. 2012 12:51
Regionální specialita, patrně

Na škole v přírodě, nám také kuchař nasliboval ovocné knedlíky. No my jásali. To bylo štěstí! Sladké jídlo pro tlupu dětí. Pak nám uvařil něco podobného. Blééééééé. Dodnes je to traumatický zážitek z mého dětství. Až mě budou chtít jednou poslat za tři vraždy a dvacet znásilnění do vězení, vytáhnu na ně tyhle knedlíky. Budu okamžitě zproštěn viny a propuštěn na svobodu! ;-D

Dle mého je na dobré ovocné knedlíky třeba šikovnost a praxe. Něco jako Helena Růžičková vařící 40 let v luxusních hotelech v Alpách a ve Vídni. Česká kuchyně mě už naučila, co vesnice, co rodina, zcela jiná kuchyně. Vaří se z laciných šmejdů z Lidlu a Penny. Každá druhá Češka je šmudla bez vkusu a chuti a kouká si práci co nejvíce ušetřit. Blafy nechutného vzezření a podivných chutí jsou pak podávány hostům jako rodinné stříbro. No a občas tento stav "věcí nechutných" vybublá na veřejnost. No to je ale překvapení!

1 0
možnosti
JH

john.h

28. 1. 2012 12:44
Fotka je stara nekolik let

To, že firma už dále nebude pečovat o žaludky dělníků továrny, potvrdil i sekční manažer firmy Daikin Petr Nachtmann. "Tu fotku jsem sice neviděl, ale je pravda, že jsme udělali nové výběrové řízení a od prvního února nám bude stravovací služby zajišťovat jiná společnost," řekl.

To brzo, ta fotka je stara nekolik let...

0 0
možnosti
R

Regina12

28. 1. 2012 11:28
Anonymní pomluvy a lži jsou hnusné

Osobně vidím největší děs v té anonymní pomluvě.

Neschopný blbeček se chce dostat do středu pozornosti, tak si udělá happening a poškození někoho druhého vnímá jako potvrzení své čaromoci nad světem.

Na nic lepšího se v životě nezmůže, nic nevytvoří a kdyby se měl pod své blbé veleddílo podepsat, tak bude zdrhat jako králík.

Takové jednání považuju za úkladný hnus a poněkud mě překvapuje, že diskuse končí u výměny receptů na voloviny.

0 0
možnosti
KD

azazzelo

28. 1. 2012 12:34
Re: Anonymní pomluvy a lži jsou hnusné

Nemáte pravdu. Anonymní pomluva, když to směřovalo proti reformám ve zdravotnictví? Není to silné slovo, jako to vaše? Autor se očividně nehodlá takto dostat do středu pozornosti. A kdo byl vlastně vůbec poškozen?

V době novinářských kachen a účelových mediálních manipulací celé veřejnosti, si opravdu myslíte, že hoax je vážný problém? Nemá naopak preventivní účinek, třeba jako: "lidé, nevěřte všem těm pitomostem, většinou vám účelově lžou do očí"?

Pokud jde o konkurenci ve veřejném stravování, ano, tady se podrazy dělají. My třeba v podniku vypověděli nájemce, co vařil děsně a jeho hygiena byla na úrovni středověku. Dnes provozuje restauraci, údajně plnou spokojených hostů. Nastoupil nový nájemce a druhý den musel na anonymní udání zavřít. Prý naše vývařovna nesplňuje hygienická pravidla. Tak se půl roku přestavovalo, my bez obědů, nový nájemce se patrně chodil pást. Hygienik patrně dostal pozornost a kdopak asi poslal to anonymní udání, to se asi nikdy nedovíme. ;-)

0 0
možnosti
S

sockopankac

28. 1. 2012 0:23
jako coje natom tak spatneho???

v menze to obcas bylo a nebylo to spatny a hlavne to bylo levný !! Doma si obcas udelám par knedliku se skoricí a máslíčkem a jeto fakt super! :-)

0 0
možnosti
B

bar.bu.do

28. 1. 2012 8:31
Re: jako coje natom tak spatneho???

... levné to bude, problém té jídelny je v tom, že je to nepochybně draze zaplacené ...

0 0
možnosti

orinka3

27. 1. 2012 19:04
knedlíky s povidlovou omáčkou

Pokud vám zbudou houskové knedlíky, může z nich být výborné sladké jídlo! Povidlová omáčka: rozpustit cca 5 dg másla, zasypat lžicí hladké mouky, umíchat zlatavou řídkou jíšku. Rozředit trochou studené vody, přidat kelímek povidel. Povařit spolu s celým hřebíčkem, lžičkou mleté skořice, nezapomenout osolit a podle chuti přisladit. Kdo má rád, hodí do toho hrozinky nebo sušené brusinky či vlašské ořechy. Knedlíky napaříme, úhledně k nim nalijeme povidlovou omáčku. Knedlíky můžeme posypat strouhaným tvrdým perníkem (dostane se v potravinách) a polijeme rozpuštěným máslem.

0 0
možnosti
AK

studuji VŠ cenzorskou

27. 1. 2012 19:40
Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Já do toho ještě dávám kapku rumu R^

0 0
možnosti
TB

mobilis in mobili

27. 1. 2012 18:26
Pak

nemá jít Daikin do kytek, když tam dělají takovej humus :-/

0 0
možnosti
P

petrch.praha

27. 1. 2012 18:17
pane Kubelko...

..přeji dobrou chuť

0 0
možnosti
JK

GenEtt

27. 1. 2012 17:48
Ti z toho nadělaj

To jídlo nemusí bejt zas tak zlý, je to focený mizerným foťákem, tak jsou barvy vyblité. Je toho dost, klidně bych si dal, už jsem jedl horší blafy.

1 0
možnosti
FL

ODS čstější než Standův kříšťál

27. 1. 2012 23:08
Re: Ti z toho nadělaj

gurmáne ;-D;-D;-D;-D

1 0
možnosti