Diskuze

OBRAZEM: Pot, prach a štípance. Tak se sklízí zelené zlato

V zemi, která se chlubí jednou z největších spotřeb piva na světě, by si to měl zkusit každý. Ovšem romantika, který za typickou hořce štiplavou vůní zpracovávaného chmele hned vidí orosený půllitr, by vyléčilo jediné šlehnutí chmelové liány. Škrábe jako čert. Podívejte se, jak se letos sklízelo "zelené zlato".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

adlik

5. 9. 2011 11:18
Ale no tak...

Byla jsem na chmelu už dvakrát. Práce to určitě není tak lopotná, jako bývala kdysi. Zažila jsem si sušárnu, česačky i pole. A stejně jsem odjížděla spokojená jako po dovolené. Tam nejde o ten nízký plat, někdy nepříjemnou práci...Tam jde o tu partu lidí, která se tam dá dohromady a vynahradí člověku všechno, co by mu jinak vadilo. Takže asi tak :-).

0 0
možnosti
AR

Don don

3. 9. 2011 22:14
no

na chmelu jsem byl mockrát. Naše zemědělská škola toho měla. Takže zase objev. To je článek o vysloveném ho..... Při česání byla norma 6 věrtelů, kdo to neudělal měl smůlu. A jezdily pomáhat celé rodiny. Za první chmel jsem si vydělal 237.- a to na džíny stačilo. Drátkování, zavádění o tom radši mlčím, ale byla sranda. Za chvíli začne řepná kampaň, možná, že fotky by ukázaly jak jednotit. A brambory budou taky.

0 0
možnosti

Hiro

3. 9. 2011 20:54
Pani, to su fotky :)

Diky :)

0 0
možnosti
S

Sprintujici.stonozka

3. 9. 2011 21:08
Re: Pani, to su fotky :)

jj, slušná náborovka ;-D

0 0
možnosti
R

roddie2

3. 9. 2011 13:36
Také jsem absolvoval

Dvanáctihodinový směny, v nejsušší oblasti v zemi nám ten rok ze 14 dnů 10 propršelo (!), všechno mokrý, kalhoty, rukavice, koule bahna na gumákách, my zapaření v pláštěnkách, rozedřený mokrý zápěstí od šlahounů pálící potem, který se dostal do škrábanců, neustále padající štíty na xichtě ... to byly skutečné galeje.  Po práci sprcha (jaká úleva), jedno pivko a mrtví jsme padli do postele. A to všechno za pár šlupek. Ale jediný dobrý bylo jídlo - 6 x denně. Makali jsme prostě od jídla do jídla.

0 0
možnosti
MP

pekis76

3. 9. 2011 14:10
i ty brutte ?

ploskovice u litoměřic, 95´, dvoutýdenní dvousměnné 11ti hodinové galeje .. ale sem tuze rád, že sem tam byl ! jako s vojnou, kdo nezažil neví :-)

0 0
možnosti
SK

seppikub

3. 9. 2011 12:52
Pri vzpomince na chmel

dostavam vyrazku, eksem a vyrazeji mi perlicky potu na cele..... ;-D 

Dratkovani,  kopani, zavadeni tak to by jeste slo. Sklizen uz takova sranda nebyla..... :-/

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

3. 9. 2011 12:17
děláte,jako kdyby nikdo z nás nebyl na chmelnici

ať už drátkovat nebo navádět,případně česat...pořád je to stejně o tomtéž, komáři,pot, studená voda,prach .....

0 0
možnosti