- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ráda bych autory článku upozornila, že tak, jak je článek napsaný nahrává posměškům okolí na cukrovkáře prvního typu, kteří za svou nemoc nemohou a nemohli ani nijak ovlivnit její propuknutí a naopak mezi nimi je spousta lidí, kteří celý život aktivně sportovali a jsou hubení jak lunt.... Článek je psaný spíše o diabeticích druhého typu, kterých je nejvíce a za jejich nemoc opravdu může špatný životní styl a obezita.... jsem DM 1 a po přečtení tohoto článku už vidím, jak si mě moji příbuzní dobírají, že jim kecám o nějakém selhání slinivky, ale že jsem měla míň jíst sladký jako malá..... Takže prosím neházejte vše do jednoho pytle.....
Dobrý den.
Myslím si, že v článku jsou tyto dvě choroby jsou v článku poměrně dobře rozlišeny. Problém který zmiňujete, je asi dán tím, že velká spousta lidí si přečte jen tučně uvedené pasáže (což je často pouze nadpis).
S pozdravem "Cukrovce 3x fuj!" Vám přeji hezký den
už kapitalismus v Čechách nevytrhnou. Bude nutno je odepsat jako kolatrální ztráty.
No ovšem vocaď pocaď pane Čert. Zase z toho nedělejte hysterickou bitvu :D
lidi zerou totalni hnusy, pijdou kokakolady vseho druhu, preziraji/prepijeji se jak prasata a stat jim nedokaze vysvetlit jak narocne je dat jejich organismus do poradku a kolik to stoji. A taky je trosku vystrasit nejakymi zvysenymi platbami, pokud jde napr. BMI cislo do silenych hodnot, pokud ma cerne plice od koureni ci tvrde jatra od chlastu.
Ja se projdu po ulici a uspesne diagnostikuji urcite takovych 50% hlupcu vyse popsanych a to nejsem lekar, tak mi nerikejte,ze lekari nepoznaji drtivou vetsinu lidi, co si za zdravotni potize muzou sami. Povidacky o tom,ze tech 140kg mam zdedenych a jim jen salatky snad oblbnou jen samotneho hrisnika, ktery si dela pro svoje obzerstvi alibi sam pred sebou.
Ja platim zdravotni pojisteni jako prase a nebyl jsem 12 let u lekare (zubaka nepocitam). Taky se ale snazim at me nic zbytecne neboli.
Jsem znechucen a zitra hned najdu kdo je vlastne muj prakticky lekar a objednam se na VZP hrazenou preventivni kontrolu at z toho pojisteni uzeru taky......
Jo. S tím můžu souhlasit. Ačkoliv jsem cukrovkář (DM1) tak si myslím, že velmi velká část nemocí je způsobená právě tím nezdravým životním stylem. Co by se ušetřilo, kdyby si na sebe lidi začali dávat víc bacha... Ale takovej bůček... :D
1) Umela sladidla! - Vyhybejte se jim jako cert krizi. Vyvolavaji v inzulinovych bunkach degenraci receptoru cukru. Americka armada zakazala umela sladidla jiz v roce 1997, verejnost vsak dale konzumuje aspartamove dobroty jako o zivot. 2) Opalovaci kremy - Ovlivnuji tvorbu keratinu a rozkladaji podkozni tuk na tezke radikaly, ktery nici inzulinove bunky v tele. Je dokazana prima umera diabetu mezi vnitrozemim USA a pobrezimi. 3) Nizka konzumace sladkovodnich ryb - V Nemecku vzrostl pocet diabetiku od poloviny 50. let o vice jak 2,000 procent. Souvislost je s konzumaci ryb, protoze prave v polovine 50. let minuleho stoleti Nemecko (NSR tehdy) zakazalo vylov ricnich ryb a vetsina nemeckych rodin presedlala na tehdy popularni konzervy s veprovym masem. 4) Chlorinace vody - Chlor likviduje inzlulinove bunky v tele nejrychlejsim tempem ze vsech radikalu v tele. Kouhoutkova voda je tak nejvetsi zabijak a skvela predispozice pro vznik diabetu! Chlorinovat se zacalo nejvice po 2. sv. valce.
Pane Vedoucí,
souhlasím s Vámi jen v tom, že aspartam (a podobná umělá SLADIDLA - ne cukry) není zdravý, tak jako vše, čeho je příliš. Ale ty souvislosti s cukrovkou, které tu uvádíte považuji za, z velké části, smyšlenost, kdy prvotní nápad následuje "dokazování" jeho správnosti (tedy něco jako "přání otcem myšlenky").
Jelikož právě ve svých příspěvcích vůbec neberete v potaz onen velmi důležitý rozdíl mezi Diabetes 1. typu a 2. typu, myslím si, že o problematice příliš nevíte a domníváte se, že to stačí.
Jen podotýkám, do další očekávané diskuze, že voda z kohoutku se u nás už nechloruje.
U aspartamu bych se však spíše bál o negativní vliv na játra, než na slinivku. A prosím, když si přečtete sožení kdekterého výrobku, tak asi 75% je slazeno cukrem (většinou tedy řepným), sladidly umělými pouze výrobky nejlevnější, případně "dia" či "light". Není však žádný problém najít ty bez umělých sladidel...
Cukravka 2. typu se dá v pohodě léčit: http://www.optimalnidieta.cz. Základem je nízkosacharidová strava a relativně hodně tuku, ovšem při nízkých sacharidech, tělo dokáže přepnout metabolismus na ketony a pak funguje trochu jinak :)
Bohužel cukrovka je civilizační choroba, za kterou může naše obrovská spotřeba cukrů s vysokým glykemickým indexem: limonády, sladkosti, bílé pečivo, "light" výrobky, kde ne nutno absenci tuku vynahradit větším množstvím cukru, atd.
Opavil bych Vas: ...za kterou může naše obrovská spotřeba UMELYCH cukrů.... Existuje na to i dukaz, na Kube, kde je nejvyssi rocni pridel prirodniho trtinoveho cukru v potrave na cloveka za rok (temer 200 kg na hlavu), je diabetes ojedinelym onemocnenim, jednim z nejnizsich na svete. Zato na Floride, mezi kubanskymi uprchliky, je diabetes nejrozsirenejsi nemoci. Konzumace potravy je ale zachovana (sladka jidla) u obou skupin - rozdil je pouze v typu cukru. V USA jsou veskere potraviny totiz slazeny aspartamem, kvuli chemicke stabilite pri prumyslovem zpracovani (nepodleha teplotnim zmenam a ztrate konzistence narozdil od prirodniho cukru).
To bude i tim šuntem z hyper super markrtu, co nám tady naši kámoši ze západu cpou, jako podřadné rase v minimální kvalitě.
aby zničili úspěchy našeho českého kapitalismu . To museli být islámští ručnikáři ....
Víc než doporučuji. Např. původně otravná bojová látka a nyní "bezpečné" sladidlo aspartam... fakt síla.
ještě link
http://toxicology.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=420
tak 20 procent nedožije
Nechci malovat čerta na zeď, ale to je cílem posunutí věkové hranice odchodu do důchodu, totiž aby bylo méně důchodců a aby důchod pobírali kratší dobu.