Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sedm francouzských dětí snědlo karbanátky a trpí krvácivým průjmem

Smrtící bakterie E. coli začala řádit i mezi dětmi na severu Francie. V nemocnici v Lille skončilo s krvácivým průjmem sedm dětí, které snědly zmražené karbanátky z hovězího masa, jež pocházelo z Německa, Belgie i Nizozemska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kluvi

hrozné

Tie jaderné elektrárne sú fakt hrozné...toľko mŕtvych....

0/0
19.6.2011 20:03

radio_svobodna_evropa

...

to je pekny, takze kdyz se nekdo ted evrope po skazenym jidle poradne po..se..re, okamzite z toho mame nejakou Ecoli zpravu do hlavnich novin, pekne, to asi nic jineho ted v lete teda nebudeme cist, jen jak se nekdo nekde p.....

0/0
17.6.2011 12:11

studuji VŠ cenzorskou

dobrá zpráva

Tak po levné zelenině bude brzy k mámí levné maso. Už se těším na bifteček, vepřovou panenku! Tak pak by mohlo přijít na řadu šampáňo ;-D

0/0
17.6.2011 10:46

Otta Black - trefa do černého

Re: dobrá zpráva

R^

0/0
17.6.2011 11:05

bkr

Nejsem žádnej vyznavač přehnaně zdravé stravy

ale krmit dvacetiměsíční děcko karbenátkama je zvláštní.

0/0
17.6.2011 10:45

Lumpíí po banánu 2

Re: Nejsem žádnej vyznavač přehnaně zdravé stravy

třeba to jen čmajzlo ze stolu - nebo mu dal někdo kousnout. Malé děti pořád obíhají stůl a loudí .... Mleté maso normálně není závadné, samozřejmě nejlépe doma mleté a dobře tepelně upravené.

0/0
17.6.2011 12:41

emil2

Kdo ještě nečetl,

doporučuji knihu Toxin od Robina Cooka.

0/0
17.6.2011 8:43

pin

Že by dotace?

Že by šlo o dotace?Když je dostali zelináři,tak proč by je nemohl dostat masný průmysl?Ti jezeďáci z unie bez toho nedokáží žít.Chudinky;-D

0/0
17.6.2011 8:21

antigogo

vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

0/0
17.6.2011 8:15

antigogo

Re: vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

0/0
17.6.2011 8:16

antigogo

Re: vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

HLAVNĚ MASO. neřídit SE PITOMÝM A NESMYSLNÝM ČESKÝM PŘEKLADEM!!

0/0
17.6.2011 8:17

Gamehoror

Re: vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

nebo líp, vůbec nejíst :-)

Kde jsou ty časy že člověk otevřel lunchmeat a snědl ho rovnou z konzervy a ještě to i chutnalo :-)

0/0
17.6.2011 10:25

_m-

Re: vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

:-)R^

0/0
17.6.2011 10:26

sitar

Re: vŠECHNO DOBŘE TEPELNĚ ZPRACOVAT

Jasně, třešně uvařit a jahody usmažit.

Ty karboše byly mražený a pak ještě smažený, tak proč to teda nepomohlo? Přece to nejedli studený.

0/0
17.6.2011 12:34

ika

Nejdřív to byly okurky,

pak rajčata, pak klíčky, teď karbanátky - kdoví, z čeho to je ve skutečnosti.

0/0
17.6.2011 8:01

zero01

Vidím tu chybu v nadpisu

správně by to mělo znít: "Sedm francouzských dětí snědlo fekální odpad drcených slepičích hlav, vepřových a hovězích střev a šlach vydávaných výrobcem za karbanátky, a proto nyní trpí krvácivým průjmem."

+2/0
17.6.2011 7:02

kloucinek

Tak to mame i v CR

Pokud to prodava Lidl, tak to mame na 100% i v CR, protoze oni maji vse "globalni" ..... tedy vsechno pro vsechny.

Hned rano by tam mela naklusat COI-ka a hygienici.

+2/0
17.6.2011 6:54

antigogo

Re: Tak to mame i v CR

Rychle a u nás8-o

+1/0
17.6.2011 8:18

Fair-Play

Je divné

že bakterie nezničí vysoká teplota při smažení. Nebo je jedli syrové?

0/0
17.6.2011 6:33

xdriver1

Re: Je divné

Kdoví jak to bylo... Dát ani ne dvouletému dítěti rozmrazené syrové karbanátky - to snad neudělá ani Frantík. A při smažení se bezpečně všechno zlikviduje...

0/0
17.6.2011 7:01

miravyskoc

Re: Je divné

Asi tak, jen má 20 měsíců, ta matka by potřebovala dostat na holou...

0/0
17.6.2011 7:45

antigogo

Re: Je divné

České překlady jsou nesmyslné ! V troubě zrmrazenou věc nechat 5 min, a pak konzumovat!!!

0/0
17.6.2011 8:20

běžný ovčan

Re: Je divné

mohli mít špinavé ruce.. nebo to mohlo být jakkoliv jinak

0/0
17.6.2011 10:21

tojsouveci

Je to von

Stejně za tím bude Al Kajda

0/0
17.6.2011 6:31

tojsouveci

Tak koho,

Tak koho zase zkikvidují předčasným prohlášením o tom, že jeho výrobek, či surovina za tím stojí?

0/0
17.6.2011 6:30

ooihojte

když se dělaj kabranátky z masa ze tří různech zemí

tak se ani nedivím, že z toho neni dobře:-)

0/0
17.6.2011 6:28

Noli tangere circulos meos

CO NAM JESTE LABORATORE DO BUDOUCNA PRICHYSTAJI?

Rv;-€

0/0
17.6.2011 6:25

Rafaelou

sekaná....

Pane jo,že se do karbošů semele všechno to je všeobecně známé.Netušil jsem,že se v jednom mlýnku sejdou krávy s tolika zemí.Jak je vidět tak europrodukt je opravdu s celé EU.Přesto bych si netroufnul cpát takové jídlo dvacetiměsíčnímu děcku.Na druhou stranu...ať si zvyká...bude hůř....

0/0
17.6.2011 6:01

crabatt

Re: sekaná....

Kdyby jen krávy ;-D

0/0
17.6.2011 6:47

wrah

Re: sekaná....

Ono se to bere v rámci jedné šarže, kterou mohou dělat třeba také 2-3 dny. A na ty dva nebo tři dny potřebují řekněme 100 krav. A jelikož výrobce nejlevnějších humusburgerů nekupuje drahé maso, tak prostě jejich nákupčí obvolá dvacatera jatka po EU a schání, kde zrovna mají akci typu "chcíplá kráva levně". A v mlýnku tak v rámci jedné šarže v klidu skončí krávy z půlky zemí EU. A nějaká hygiena nebo veterinární kontrola? Nenechte se vysmát, tuplem, když jde o výrobek určený ke smažení, které bakterie spolehlivě zlikviduje. Akorát holt frantíci ukázali, co jsou zač, pojídat nedostatečně smažené polotovary z lidlu si říká o nějakou infekci, nemusí být zrovna hned takto těžká, ale že přijde je jistota.

0/0
17.6.2011 6:54

jozko skocdopole

Tak mam dojem, ze to jsou male testy

novych velkych teroristickych utoku ktere se na naivni evropany chystaji.

0/0
17.6.2011 3:36

Sharpe

Re: Tak mam dojem, ze to jsou male testy

Španělsko a Fracie odmítá začlenit geneticky mutované plodiny do svého

zemědělství a Američané nasadili biologickou zbraň jako odvetu. CIA zorganisovala, že prst na Španěly namířili Němci a

ti se teď budou kroutit a budou platit horentní odškodné.

0/0
17.6.2011 4:56

martin0669

20 měsíců a už to jí karbanátky :-O

Rok a půl a už to cpou mletým masem ... a jak je vidět tak i nedostatečně teplně upraveným? Nebo ho podala kuchařka usmolenou rukou?

Němci to maj z klíčků, Francouzi z karbošů, ten Švéd ??

0/0
17.6.2011 0:42

predátor

Zdělejte si růžové brýle ,,

Tak  to vypadá , že další z urovní boje teroristů , proti západní civilizaci už začal ba jiné urovni . Jak jednoduché , jak jsme v  Evropě  v tomto  ohledu  naivní, až  žasnu . Čekáme  kde co  vybuchne , a oni mezitím přešli , na další  uroven  jejich boje .Snad si lidé v Evropě nemyslí , že ti arabové tam spí. Nespí , jsou až moc mazaní , kdykoliv budou chtít , tak do Evropy spolu s ,,exotickým ovocem , arašídy, fíky , atd , pošlou cokoliv ,,Biologická válka ,, začala !, kdo nevěří , at  tam běží :-P.

0/0
17.6.2011 0:36

Polárníkočka

bude levnejsi sekana???

0/0
17.6.2011 0:34

Rafaelou

Re: bude levnejsi sekana???

že by?;-D;-D;-D

0/0
17.6.2011 6:01

Titan no.1

Zase

Takže se chystá další vybíječka hovězího dobytka? Hospodářství přece potřebuje nový impulz.. a dotace...

Koukám, že Rusku se plní jeho carský sen ovládat široké území od Atlantiku po Pacifik, protože v EU je snad už všechno závadné a širé Ruské pláně mají velký potenciál. S tím socialismem budeme za chvíli rádi za samohonku. Jediný způsob, jak zde přežíti je vidět dvojitě nebo vůbec...

0/0
16.6.2011 23:36

jyyyj

Je to hrůza, ale...

Jak do jednoho (sedmi) karbanátku semleli bejčí jalovičí kravské volské maso z Islandu, Turecka, Jižní Korei,...

Nezačala ona okurková sezóna předčasně ?

0/0
16.6.2011 23:22

CaptainTrips(2)

Hura! hovezi maso!

Uz bylo na case.

0/0
16.6.2011 23:05

fichifi

Re: Hura! hovezi maso!

Jo, ještě by tu mršku mohli najít v elektřině, plynu a Marlborkách:-)

0/0
16.6.2011 23:08

cizinec je našinec

Re: Hura! hovezi maso!

tak samozřejmě se tyto bakterie běžně vyskytují ve starších vodovodních řadech.....proto kupujte naší BIO balenou vodu.:-)

0/0
16.6.2011 23:14

My.WinCleaner

Re: Hura! hovezi maso!

Někdo se směje , ale kdyby zjistil, co všechno se množí v rozvodech teplé vody, tak by ho úsměv rychle přešel.

0/0
16.6.2011 23:20

Titan no.1

Re: Hura! hovezi maso!

Proč? Někdo umírá na teplou vodu? Nechte si udělat rozbor klávesnice a teplá voda bude proti tomu křišťálová...

0/0
16.6.2011 23:27

Praotec

Re: Hura! hovezi maso!

Mozna te neco rekne po cesku LEGIONARSKA nemoc,tak vzdelavat se. Umirali na to v prazske nemocnici.MOTOL.!!V[>-]!!

0/0
16.6.2011 23:54

predátor

Re: Hura! hovezi maso!

Na ,,Legionellu,, zabírá ,,VANKOMYCIN,,  R^

0/0
17.6.2011 0:20

martin0669

Re: Hura! hovezi maso!

nebyla tahle nemoc z nějakých zvlhčovačů/klimošky = přihřívaná voda a ne teplá

bojler na 60 stupňů v sobě tohle asi mít nebude a teplá voda z teplárny, kde do toho cpou přísady proti kameni a ohřívají na víc stupňů asi taky ne

vzdělávat

0/0
17.6.2011 0:46

Titan no.1

Re: Hura! hovezi maso!

Vzdělávat se? Chlapečku, já měl z mikrobiologie na VŠ nejlepší známku. Legionella se tak jmenuje proto, že napadá staré a nemocné lidi, normální člověk se ubrání bez povšimnutí... Že na to umírali v Motole je úplně jedno...

0/0
17.6.2011 11:19

Praotec

Je videt

ze gastronomie ve Francii jde do kelu...............karbose-hambace z Lidlu no to je neco.Jenom jednou jsem v CZ pri navsteve navstivil tuto halu z jidlem pohazenem po podlaze na paletach.Jako nadrazni sklad.Divejte se na to jako EU pomstu na lidech v ni.[>-]EUV

0/0
16.6.2011 22:47

cizinec je našinec

Re: Je videt

myslím že palety na kterých jsou potraviny najdete v každém vetším obchodě kdekoli na světě...je to celkem při navážení nového zboží..řekl bych:-)

0/0
16.6.2011 22:53

swiss114-3

spatny

ti francouzi snad jedi vse syrovy...

0/0
16.6.2011 22:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.