Diskuze

Deset otázek k infekci: Okurky omývejte a léčit se sami nezkoušejte

Španělské okurky, které v Německu vyvolaly vlnu nebezpečného krvácivého průjmu, dorazily i do České republiky. iDNES.cz vyzpovídal hlavního hygienika České republiky Michaela Víta. V odpovědích na deset otázek vysvětlil, jak se infekce šíří i jak se nenakazit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

erasurete

31. 5. 2011 14:21
slupka

Od kdy se okurky loupou???

0 0
možnosti
AR

Albína

31. 5. 2011 16:45
Re: slupka

odjakživa.

0 0
možnosti
HV

Vheliska

31. 5. 2011 10:48
okurky

výborné španělské okurky na hrad

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

31. 5. 2011 7:26
no

veškerou zeleninu je nutno před požitím řádně desinfikovat.doporučuji savo,případně chlorové vápno.desinfikuje a bělí..................

0 0
možnosti
B

brekebrekeke

31. 5. 2011 8:37
Re: no

:-D:-D:-D

0 0
možnosti
D

Dr.Onufrakova

31. 5. 2011 7:16
Strata viery v bio produkty u prívržencov tejto sekty

môže hromadne vyvolať psychickú traumu, ktorej rozsah nemusia psychiatrické kliniky zvládnuť. Infektológovia by preto mali urýchlene hľadať aj iné zdroje nákazy. Som rada, že redakcia si to uvedomuje a zakázala diskusiu o článok vyššie.

0 0
možnosti

crocodileclip

31. 5. 2011 7:08
Doporučení

Než podáte ženě okurku, je dobré ji z bezpečnostních důvodů nakrájet;-D jináč chudáci lidi, měl jsem jen salmonelu a bohatě mi to stačiloR^tři týdny mimo jakýkoliv provoz:-)

0 0
možnosti
SSOASS

Seventh son of a seventh son

31. 5. 2011 7:05
Všem, co só z vokurek chabrus na nervy...

Dopuručuju si podle spisku páně Batisty omévat přirození vlažnou vodó.

0 0
možnosti
AV

ja_je_nekdo_jiny

31. 5. 2011 3:27
Z tohohle případu s biookurkami by se jeden pos*al...

0 0
možnosti
PI

Pruitt Igoe

30. 5. 2011 22:23
Opět nastala okurková sezóna...

8-o

0 0
možnosti
AR

aju reptans

30. 5. 2011 22:26
Re: Opět nastala okurková sezóna...

Hlavně aby nenastala melounová sezona, to by bylo k nepřežití

0 0
možnosti
LM

Ejsí

30. 5. 2011 21:37
tak to bude i s jinými potravinami

Co třeba cukr. Jeho výrobu nám evropská dotační pravidla sebrali, respektive znatelně pokrátili. A až se někdo přiotráví cukrem vyrobeným kdesi v rozvojových zemích, tak se budeme zase divit. Jak je to proboha možné?! Vždyť to byl Bio cukr.

Co třeba hovězí maso z Francie. Kde je jistota že je v pořádku. Proč nepochází od našich chovatelů. Bez dotací levněji nemožné. Proč ty dotace můžou mít tam a né naši zemědělci tady.

Dále např. na podzim zelí. Z polska i za 3kč za kilo. A přitom u nás jsme řekl bych experti na pěstování. Ale za takovou cenu je nevyrobíme. dokonce se i zaorává!!! !!;-€

0 0
možnosti
D

DoDo2006

30. 5. 2011 21:20
Espaňol

Okurka způsobuje krvavé průjmy - nebude to tím, že patří spíš na talíř? ;-D

0 0
možnosti
AR

aju reptans

31. 5. 2011 0:18
Re: Espaňol

;-DR^

0 0
možnosti