- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Proc nas idnes informuje o okurkach a ne o revoluci ve Spanelsku????
http://www.20minutos.tv/video/K9UOsjqW-un-mosso-ven-aqui-si-tienes-cojones/0/
No, reálně vzato a viděno - nejde o revoluci, ale o protesty, které probíhají sice delší dobu, ale jsou to jen protesty menšiny, takže je dost sporné, zda má či nemá médium věnovat tomu každý den prostor.
Bio okurka ze Španělska? Neměli by Francouzi (t.j. EU) regulovat, že bio může být jen z určitého okruhu a ne dovážet to kamiony tisíce kilometrů...
Když si vzpomenu na osobní hygienu domorodců v severoafrických zemích a pak si představím, že tato ču..ta sbírají okurky, rajčata aj. ve španělských foliovnících, ale i jinde na evropských latifundiích, je mi trošku na blití.
Skoro se divím, že k tomu došlo až teď.
(Poznatek kamarádky z brigády ve Španělsku - ti námezdníci nemají pracovní víza a jsou bráni málem jako otroci, ale na druhou stranu jim vůbec nečiní problém vydělat se mezi řádky rajčat. A vodou se tam pochopitelně šetří. )
čekala nadúroda domácích okurek a byla potřeba vytvořit dostatečně silný odpor veřejnosti proti zelenině dovážené ze Španěl?
holt dotace jsou dotace, hlavně že na pole nejde chemie ale sra... z žumpy to je holt ekologie
To ale vůbec nemusí být z žumpy. Viz můj příspěvek výše, stačí, aby se jeden bacilonosič vydělal mezi řádky...
Už od poloviny 90. let zaznamenávám, že všechno s těmito přívlastky (firmy, výrobky, partaje) přinejmenším zapáchá podvodem, nespravedlivými dotacemi apod. Teď už i močůvkou....
Podle mě je to jen názorná ukázka toho, že to děsně zdravé BIO má i svoje nevýhody. Když pěstujete bez chemie a hnojíte přírodními hnojivy, tak je jasné, že se zvyšuje riziko kontaminace potravy střevními bakteriemi. Je to opravdu něco za něco. Takový Bio burský oříšek v sobě může mít parádní dávečku ryze přírodního aflatoxinu, což je silný karcinogen. Je dobré si tohle všecho uvědomit a nepodléhat BIOterorismu.
Ohledně té bio-produkce, např. před lety byla obdobný situace - epidemie žloutenky z polských jahod, hnojenými lidskými fekáliemi.
Kdysi jsem četl studii, která dokazovala, že je dnešní chemické zemědělství zdravější než zemědělská výroba před sto lety, právě protože se lépe vyrovnává s plísněmi apod. - v minulých stoletích prý bylo více chorob trávicího traktu, zhoubných nádorů žaludku a střev díky tomu, že nedokázali potraviny chránit před plísněmi (už během pěstování, nejen díky horším konzervačním a skladovacím metodám).
Nebyla to ta Káča Jacques?? Ta se míchá do věcí, kterým vůbec nerozumí...