Diskuze

Španělská zelenina zmizela kvůli průjmové nemoci z českých obchodů

České obchody přestaly odebírat zeleninu ze Španělska a stáhly ji z pultů. Je totiž zřejmě původcem vážné nemoci, kterou způsobuje bakterie Escherichia coli. V Německu na ni do soboty zemřelo osm lidí a tisíc onemocnělo. Lékaři zjistili, že jedli okurky vypěstované ve Španělsku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

barb.udo

31. 5. 2011 12:24
A on se ve Španělsku někdo nakazil?

0 0
možnosti

olusak

31. 5. 2011 12:20
zelenina ze Španělska stále ke koupi

Včera jsem si koupila  španělská cherry rajčata. Koupit zelenina ze Španělska stále jde. Jestli je nakažená, to nikdo neví.

0 0
možnosti

dudlop

29. 5. 2011 3:25
Excelentní výběr...

Co takhle krásná, kulatá rajčátka-jedno jak druhé- téměř bez chuti - made in Spain? Lahoda! Nebo cokoliv jiného.. Stačí si vybrat. Vše řádně vypěstováno ve sklenících-fabrikách, bez slunce, bez půdy.. chemicky ošetřeno-pro vaše blaho!        Dnes jsem chtěl blbou cibuli-do guláše. Albert... Cibule bílá, 1. jakost - DĚS!!!! JAKÁ první jakost????????? Nahnilé kusy, zmáčknete a cibule vám vyteče do ruky.. FUJ! A to se nestydí "vymáhat" po lidech těžké peníze za sra...ky!

0 0
možnosti

captain cook

29. 5. 2011 3:35
Re: Excelentní výběr...

Namisto aby sis stezoval v diskuzi, stezuj si vedoucimu obchodu, kde jsi to chtel koupit a dokumentuj svou stiznost napsanmi na vedeni ceskeho Alberta a pokud chces, napis stiznost do novin.

Kdyz se lidi nechavaji brat na hul a neozyvaji se nahlas, temhle svindlirum to prochazi.

A take rekni vedoucimu, ze tyhle s***** kupovat nebudes a ze jdes jinam. Tomu se rika "volit nohama". Kdyby to udelalo vic lidi, obchody by si toho zacaly vic vsimat.

Kupuj na farmarskem trhu, kupuj jinde a nesnaz se neco koupit jenom proto ze to je v nejake akci, koukej zda to ma kvalitu, kterou ocekavas.

0 0
možnosti

pepidlo75

29. 5. 2011 1:59
Všechno je to o hygieně

někteří lidé tam na tu zeleninu klidně utře i sopel z nosu a když to uschne,ani to nevypadá,že je na tom hromada bakterií!i  Našii dolezlí tikáni se moc také hygienou neobtěžují a kolik jich je,co tu zeleninu vezme do pařátu!?:-P!!?Rv

0 0
možnosti

C2 H5 OH purum

28. 5. 2011 23:16
V konečném dopadu, vlastně

je to důsledek toho, co jste si VYZVONILI.  Já mám svědomí čisté.

0 0
možnosti

Stanicio

28. 5. 2011 23:32
Re: V konečném dopadu, vlastně

Jestli teda chapu spravne, tak to Vase ciste svedomi jste nemel za komunistu. Coz by vysvetlovalo vasi naklonost k rezumu potlacujici lidska prava.

0 0
možnosti

lofy

28. 5. 2011 23:05
Ať (ne)žije unie !

Někdo dole zmínil,že se sem dováží kvanta nekvalitní zeleniny,což je pravda.Konkrétně Španělská rajčata nikdy neviděla zem,totéž okurky atd.Pěstují ty rostliny v rozemletém lávovém písku a ke každý rostlině kape neustále voda s hnojivem a to vše pod fólií.Někteří bohatší pak pěstují zeleninu v kamenné vatě,jakou známe ze zateplování střech,opět s pomocí hnojiva a vody. Unie nám,Polákům a kdoví komu ještě stanovila kvóty na výrobu cukru,spousta lidí přišla o práci a teď je najednou nedostatek cukru a do nové sklizně bude jen zdražovat. Nás,kteří byli soběstační s výrobou živočišnou a rostlinnou tady budou cpát takovým sajrajtem.Jednou na to všichni vychcípáme.Nasteroidovaná kuřata,prasata,krůty a já nevím co všechno,nadopovaná antibiotiky,tohle všechno do sebe máme cpát. Schválně,kolik lidí z města někdy mělo možnost ochutnat třeba kuře z normálního volného chovu?

0 0
možnosti

Ewiczek

30. 5. 2011 0:22
Re: Ať (ne)žije unie !

Ja jsem jako dite mela moznost jist veprove maso z cunika, ktereho jsme koupili maleho (teda babicka, at nekecam, no) a vykrmilo se doma srotem, bramborama a ledascim, co samo vyrostlo nebo jsme neco nedojedli.. A jidlo z cunika pak melo vzdycky nejakou chut.. dneska maso kupuju a at delam co delam, tak mi to tak nechutna.. (jasne, mozna neumim varit :D ) Ale treba jahody.. dnes jsme se od babi vratili z jahod.. nejlepsi jsou, kdyz to clovek ji, hned jak si to utrhne.. aj s hlinou, to mi je jedno.. to je "bio" hlina :)) a ne kdovi co ze Spanelska, co chutna vsechno jako kedlubny.. Vi jeste vubec lidi, jak chutna zrale rajce??

0 0
možnosti

mosulsky machredz

28. 5. 2011 22:49
oo

dnes jsem se díval v Albertu a španělkskýho česneku jsou tam plný regály ;-D Rv

0 0
možnosti

captain cook

29. 5. 2011 3:39
Re: oo

Nemyslel bych, ze hrozi nejaka nakaza z cesneku. Ten se musi nejdriv oloupat,kdo chce muze ho oplachnout a v mnoha pripadech se ji vareny nebo peceny.

0 0
možnosti

DaliborX

28. 5. 2011 22:47
Co na to naši ?

Co tedy pěstují čeští zemědělci, když se vše dováží? Zdá se že jen řepku a čínskou trávu. Nebo vlastně existují ještě nějací čeští zemědělci?

0 0
možnosti

AAA3

28. 5. 2011 23:21
Re: Co na to naši ?

solarni panely.

0 0
možnosti

ttata

28. 5. 2011 22:27
A co rajčata ze španělska?

pěstovaná jen z vody? no nic česnek vozíme z číny, rajčata ze španěl nebo z rumunska TO JE vlastně jedno. Okurky už nejsou znojemské, ale barcelonské či co, a potom tu mají mít lidi práci. osobně je mi to jedno všechnu zeleninu si pěstuji sám pro sebe, ale těch zoufalců v panelácích bez zahrádky je mi tak nějak líto

0 0
možnosti

chawic

28. 5. 2011 22:17
Obchodníci stahují zeleninu ze Španělska z pultů?

Z pultů možná, ale rozhodně ne z košů, ve kterých velké obchody zeleninu a ovoce nabízejí/prodávají. Dnes se na mě např. v Normě na Ryšánce v Praze 4 usmívala rajčata přímo z jednoho ze dvou španělských krajů konkrétně uvedených v souvislosti s E. coli!;-€

0 0
možnosti