Diskuze

Češi dvacet let po revoluci objevili kouzlo čaje a kávy

Chraplavý zvuk automatického kafemlýnku v samoobsluze stejně jako chuť čaje stočeného z velkého plechového barelu ve školní jídelně ovlivnily vnímání těchto nápojů u celých generací. Češi po pádu komunismu však kouzlo těchto nápojů objevili. Snaží se vybírat kvalitní druhy a správně je připravovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

anellus

3. 3. 2011 18:58
To jsou zase IDnes -objevy !

A za socializmu se v Čechách podle autora tohoto blábolu pilo co ? Zřejmě asi kumys občas vystřídaný ruským kvasem.  Sortiment v té době, jak u čaje tak ukávy byl dostatečný a hlavně podstatně lacinější než dnes. A hlavně, byl k dispozici dobrý lístkový čaj, pro který dnes musíte do speciálky kde je samozřejmě příslušně předražený. V superhypermarketech dostanete jen sáčkované prachové svinstvo i když v různých obalech. 

0 0
možnosti
H

hrcprcsalala

3. 3. 2011 20:34
Re: To jsou zase IDnes -objevy !

No jasně, sortiment byl dostatečný, pokud se člověk například u čaje spokojil s černým čajem. ;-D Dobrý lístkový čaj (nedělám si ale iluzi, že víš, co to je), je ve speciálkách ve o několik světelných let lepším výběru a vyšší kvalitě, než za totáče. A to za ceny nižší, než sáčkovaný čaj v superhypermarketec. I v nich se dají koupit sypané čaje vcelku dobré kvality, ať už je to třeba Ahmad, Twinnings a podobně. Takže si žvaň co chceš, ale současný stav čajového trhu je nesrovnatelně lepší, než za totáče. Rv

0 0
možnosti
NN

papullus

3. 3. 2011 15:14
Poměrně běžně

byl za totality k mání docela kvalitní sypaný čaj indický,čínský čaj, zcela vynikající gruzínský čaj, z NDR se vozily anglické čaje Ridgeway v plechovce,zejména oblíbený byl His Majestic blend. V normálních obchodech býval k mání Darjeeling ve sklenicích s baňatým spodkem. Pochotpitelně,kdo si kupoval pigi čaj a měl jeden sáček týden - klasicky "to je dobrý,ten ještě barví" tak nevěděl tenkrát o čaji nic. A to všechno bez TUZEXu a ESA.

0 0
možnosti
H

hrcprcsalala

3. 3. 2011 16:19
Re: Poměrně běžně

Samé klasické černé čaje, nepletu-li se...

0 0
možnosti
P

Prowokatér

3. 3. 2011 14:32
Kdo je z Ostrawy tak sem:

http://www.cafe43.cz

0 0
možnosti
HD

opportunity

3. 3. 2011 13:58
Teprve teď?

A to redaktor těch posledních 20 let prospal? 8-o

0 0
možnosti
HK

holkazdaleka1

3. 3. 2011 13:56
a kdy se nauci cesi dobre a zdrave varit? to je porad knedlo

vepro-zelo, nudle s makem, buchty.... :-/ 

0 0
možnosti
MN

_m-

3. 3. 2011 14:13
Re: a kdy se nauci cesi dobre a zdrave varit? to je porad knedlo

Díky za připomenutí, nudle s mákem jsme neměli, ani nepamatuju. Udělám je k večeři - a dostanu pochavlu:-P

0 0
možnosti
PN

prolhaní novinári

3. 3. 2011 13:14
hahaha...

0 0
možnosti
JK

Gunter von Bahnhof

3. 3. 2011 13:37
Re: hahaha...

nutkani se smat bez duvodu muze znamenat, ze to nechapete a snazite se maskovat svou neznalost zlehcenim situace smichem

0 0
možnosti
FH

Bouše

3. 3. 2011 10:40
Lidi, co dnes mlaskají nad kafem Standard,

zřejmě za totáče nikdy neokusili kafe z Tuzexu. Stačilo tam koupit to nejlevnější a oproti tomu z běžné maloobchodní sítě to bylo nebe a dudy. Stejně tak to bylo z čajem. :-P

0 0
možnosti
MN

_m-

3. 3. 2011 10:56
Re: Lidi, co dnes mlaskají nad kafem Standard,

Nojo - dědeček nepadl uStalingradu, tatínek taky nepracoval v zahraničí a já jsem se s vekslákama nekamarádila - to potom bylo těžký ochutnat kafe z Tuzexu:-P

0 0
možnosti
MN

_m-

3. 3. 2011 10:11
No nevím

Dřív bylo ke koupi 5 druhů kávy a když jsem si koupila STANDART a uvařila klasického českého turka - tak  to kafe chutnalo jako kafe. Dneska je v každém minikrámě 20-150 druhů a když si chci uvařit dobré kafe, tak si koupím Lavazza a musím si uvařit presso - a není to tím, že bych se t ak zmlsala

0 0
možnosti
H

hrcprcsalala

3. 3. 2011 10:15
Re: No nevím

No nevim nevim, vařit kafe z vlajek a tvrdit o něm, že je nejlepší.... ;-D:-P

0 0
možnosti
R

rizo4

3. 3. 2011 9:57
kvalita

mnoho lidi jeste nepochopilo, ze kvalitni potraviny nejsou uplne levne, mysli si ze dnes si koupi salam za 100kc 10dkg a dostanou neco skveleho, za komancu stal napriklad drubezi salam jemny 52kc za kg, pri dejme tomu minimalne 6x mensich platech, dnes by takovy musel stat 300kc/kg, kdo z fnukalu si takovou sunku kupuje? dnes stoji slusna sunka s 95% masa treba 250kc/kg

0 0
možnosti
R

rizo4

3. 3. 2011 9:58
Re: kvalita

oprava, za 10kc 10dkg

0 0
možnosti
MM

Maryčka Magdónová

3. 3. 2011 9:51
komunisté vraťte se

vš vám bude odpuštěno

0 0
možnosti
FH

Bouše

3. 3. 2011 9:53
Re: komunisté vraťte se

Na Kubu. :-P

0 0
možnosti