Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Bohéma? Noblesa na povrchu, méně jí objevíte v jídle

Na gastronomickou mapu Brna se po delší přestávce vrátila Bohéma. Svého času vyhledávaný divadelní restaurant nemusí být jen předoperní zastávkou na sklenku sektu. Dá se zde i jíst. Zážitky ze svatomartinského menu jsou ale všelijaké.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pan Husička

Kuchař je asi autolakýrník

Dobry den,

radi bychom se s vami podelili o nasi cerstvou zkusenost.

Zasli jsme si dnes do Bohemy na obed. Interier vkusny, cisnik velmi zdvorily, ale tim pozitiva konci. Na predkrm jsme cekali dobrou hodinku, a vody jsme vypili takrka celou lahev /San Pellegrino za 105,-Kc/.

Predkrmy: kachni pastika byla spise kostka sadla, s pastikou nemela absolutne nic spolecneho. Bazant byl tuzsi a v podstate bez chuti.

Hlavni jidla: nemeli kralika, lososa, ani kanci. Nabidli nam kure, kvuli kureti preci clovek nechodi do restaurace tohoto typu. Dali jsme si teleci gulas s noky - byla to slichta hodna skolni jidelny. Salat s ovcim syrem byla hromada salatu kaderavku s jednim platkem ovciho syru a 5ti olivami. Gurmansky zazitek? Ani omylem! Snad jedine vino bylo dobre. Zaver? Meli jsme dojem, ze jsme navstivili jiz zminovanou skolni jidelnu - a to prosim za 1000,-Kc v cenach dle listku!!! Nas v Boheme rozhodne uz NIKDY neuvidi. Jit v Cechach do restaurace = velmi casto vyhozene penize.

0/0
26.2.2011 19:03

xxxcharlesxxx

Této restauraci se raději vyhněte!

Dobrý den,

rád bych se s vámi podělil o naši zkušenost s podnikem Bohéma. Neopovažuji si ji ani nazvat restaurací. Koupili jsme si romantické menu na Valentýna pro dva v ceně 500kč. Do ceny byl započítán gastronomický zážitek o pěti chodem pro dvě osoby - jak bylo lákavě uvedeno v nabídce. Bohužel úroveň jednotlivých chodů byla přímo úděsná a přístup číšníka (starší pán kolem 60let) přímo katastrofická v takto honosící se restauraci... Myslím, že autor recenze měl to štěstí, že narazil alespoň na něco poživatelného, ale já tuto zkušenost nemám - bohužel :-/ 

Rád bych vás jen upozornil, že moje reakce není zcela ojedinělá..Stačí trochu "zagooglit" a nejdete spoustu podobných recenzí jako je ta moje. Pokud chcete ušetřit  žaludek svůj i své přítelkyně, rozhodně volte jinou restauraci... S pozdravem, Charles 

0/0
22.2.2011 7:51

jendelson

Tak nevím

0/0
2.12.2010 14:08

FextX

Re: Tak nevím

Nezbyva nez zkusit...:-)

0/0
3.12.2010 7:43

šikovná holka

...

http://brnensky.denik.cz/serialy/nova-bohema-je-restaurace-ktera-ma-uroven20100918.html

0/0
1.12.2010 12:10

kolton

novinařina jako bič

 autor článku...Absolvent oboru historie-bohemistika na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity ještě předtím pracoval v Brněnském večerníku a posléze v Lidových novinách................... se vyjadřuje ke gastronomii myslím, že tohle mluví za vše, celá recenze mi připadá jako účelová k pošození daného podniku, bohudík, ale lidé mají svůj vlastní názor a přesvědčí se o kvalitě sami, já tam byl a byl jsem moc spokojený autora článku je mi upřímně lítoR^

0/0
29.11.2010 13:33

Fanys75

Moje vlastní hodnocení

V této restauraci jsem byl minimálně desetkrát na poledním menu a a ochutnal jsem i zmíněné husí hody, takže si dovolím reagovat na tuto recenzi. Jídla z poledního menu byla vždy perfektní a v kontextu naší brněnské nabídky velice nadstandardní. Cena 119,-Kč za menu, tj. polévku (která byla mimochodem vždy perfektní, z čerstvých surovin a bez nesmyslných dochucovadel, proto se možná autorovi zdála "mdlá"), hlavní chod, dezert a karafu vody je absolutně odpovídající, nebo spíše nízká (pokud si jinde dáte levnější menu a k tomu něco k pití, jste většinou taky na 100,- Kč).  Pečená husa rozhodně nebyla  suchá, maso mělo krásnou barvu a bylo měkké, tipoval bych na konfit. Jedině ten chlupatý knedlík nebyl dobrý a to je jediné v čem s autorem mohu souhlasit. Personál je vždy ochotný, možná jedině trochu pomalejší při žádosti o placení...rád bych se jednou dozvěděl, jestli je pro tyto recenzenty restaurací jejich zaměstanavateli z novin vyžadována nějaká kvalifikace? Velice o tom pochybuji..

0/0
29.11.2010 13:20

Rodriguez

Moje návštěva

Já tam byl 2x, jednou na věčeři a jednou na denním meníčku a byl jsem spokojený, personál velmi ochotný, jídlo dobré.

0/0
29.11.2010 10:55

FextX

Prekvapeni

Zdravim, musim rict, ze do restaurace se teprve chystam, ale tato recenze mi trosku vyrazila dech. Cetl jsem par jinych recenzi, jak od novinaru, tak od jinych kucharu a jejich nazor byl diametralne odlisny, nez je zde prezentovano. Nevim nakolik to byly skutecne recenze a nakolik PR podniku, do toho nevidim. Ovsem v tomhle pripade obzvlast by mne zajimala reakce p. Sotolare, sefkuchare Bohemy, prip. kucharskych kolegu, kteri meli prave onen odlisny nazor. Jak se rika, sto lidi, sto nazoru, takze mi asi nezbyde nic jineho, nez do Bohemy konecne vyrazit. A i pres tuto "nelitostnou" recenzi se budu tesit....

0/0
29.11.2010 10:24





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.