- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
i lidi, kterým se normálně ryby eklují. Zajímavější je to s tou treskou, to totiž není název pro jednu rybu, ale hned pro několik druhů, pro které není český název a přestože se jejich maso dost liší, všem říkáme treska.
Ale co chutná porotcům zcela určitě nechutná dětem, chutě jsou rozličné a už vůbec se nedá srovnávat dětská chuť a s dospělým. Možná jsou to odborníci na degustaci, ale nikdo z nich se neoptal na chuť dítěte. Takže v podstatě je to prostě budete jíst to co chutná nám nikoli co vám. Jisté je že žádný s těchto posuzovatelů nikdy nepřišel do žádné školní jídelny bez ohlášení aby ochutnal blafy které tam někteří musí sníst protože hlad je hlad.
co ten mražený pstruh NOWACO z kauflandu ? Teď jsem koupil v akci 2 kousky mražený 0,5 kila - určitě to bude lepčí jak ten panga ....
Nevím, jestli členové komise chodí na obědy do školních jídelen. Asi ne. Rodiče chtějí, aby se dítě najedlo - to prvořadě. Otázka dietetické kvality je naprosto druhořadá, protože vyvážené živiny a inovované chutě, pokud skončí v odpadu, dítě těžko využije. Ryby, zvláště silně "aromatické" tresky děti nejí, to mohou kuchařky rovnou v nerozmrazeném stavu ( tak aspoň nesmrdí) hodit do popelnice. Pangasia, který páchne rybinou, podstatně méně, jsou jakž , takž ochotni jíst. Co v něm zůstává z vietnamských polí, deset let kropených Američany rakovinotvornými defolianty je věc druhá. Jakékoliv novinky a zvláště zelenina ,či dokonce luštěninové polévky spolehlivě končí v odpadu. Školní strava stěží může vytvářet u dětí nové - zdravé stravovací návyky a měnit zaběhnuté. Rádi jí přeslazená bezmasá jídla, vše smažené, ale hlavně po hladovém obědě - jde do zbytků, si jdou koupit hamburgra, pizzu atd. do nejbližšího stánku. Tak končí v odpadu stovky milionů státního příspěvku na školní obědy.
bude i pangasius pro mnoho rodin nedělní lahůdkou. Voda nevoda, chemie nechemie, aspoň vzdáleně to vypadá jako maso.
Dalsi takovy, co tu politiku nacpe i do diskuze o pocasi...
na tu základku jsem před hodně rokama chodil,je prostě jiná doba a nejspíš se naučili vařit. Říkalo se tomu tam chemická laboratoř
k dostani spousta ryb cerstvych, mrazene, to je katastrofa... Navic, kdyz je to nekolikrat rozmrzle a opet zmrazene, clovek do toho nevidi. Konkretne toho pangase jsem jednou na vyzkouseni koupil, jak to rozmrzlo a vytekla voda, vazilo to polovinu...Jj, nejdrazsi voda na svete je ta z mrazenych ryb...
Proti gustu žádný dišputát Ale já tuhle "rybu" naprosto nesnáším ( bléé.....a mojí malé raději kupuji tresku,mořského vlka nebo....zkrátka cokoli jiného....čarstvého
Treska super, morsky vlk taky, je spousta dobrych ryb... Ale do TOP TEN (alespon tedy u mne) patri kazdopadne candat...
Nevim, ale me pangas chutna a to že nemá kosti si myslím je vhodné i pro děti. Už vidím děcka jak jsou šťastné z toho, že musí vybírat kosti z jídla.
Chutnají mi i jiné ryby, třeba pstruh. Rozhodně ale určitě ne ryby z bláta kapr a losos jehož odér mi prřipomíná pánský hajzlíky na vlakovym nádraží. Když to cítím, tak mě hned chuť k jídlu přejde. Samozřejmě každému chutná něco jiného, ale pro děti si myslim to super nebude.
Losos a ryba z blata?? Asi ti zustalo utajeno ze losos je DRAVA a MORSKA ryba. To z blata je uz spis ten pangas...
chutna to ale nejak divne, spise vubec nijak... Ryba musi chutnat jako ryba, ani nejaka ta kost nevadi, tresce bych dal prednost...
S tim se dá než souhlasit, ryba, pokud má být rybou, tak by jako ryba měla chutnat i "vonět". Obecný problém toho, proč se u nás nejí ryby, je jejich cena, nechuť rodičů (spíš lenost) je dělat, a malá osvěta. Vánoční kapr do každé rodiny fakt nestačí. Taky ocením spíš tresku či lososa, obecně ryby mám moc rád. Na druhé straně - kolik kuchařů (i v těch rádoby nóbl restauracích) rybu skutečně umí připravit?
A pak zde zůstává otázka - když něco dělám pro porotu, mam na to víc času a víc se tomu věnuji. Dělají to tak i v "normálním provozu"?Chtěl bych věřit, že ano...