Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídelna servírovala závadný salát, desítky strávníků dostaly úplavici

Padesát lidí z Českých Budějovic onemocnělo úplavicí. Hygienici u 11 z nich již potvrdili výskyt bakterie, která onemocnění způsobuje. Do těla se lidem mohla dostat z bramborového salátu, který před týdnem snědli v jídelně na okraji města. Ta musela projít dezinfekcí. Hygienici nevylučují, že nemocných bude více.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ábeles1.

Dneska jsem měl

,,obyčejný,, řízek a dvojí salát, bramborový a k tomu ještě okurkový. Ten můžu snad i ke krupicový kaši.;-D;-D Poručil jsem si to právě po zprávě o úplavici.

Zatím žiju a sedím v klidu.:-)

0/0
31.7.2010 20:28

Vedoucí kolotoče

Salat v lete je naopak doporuceny, bohuzel...

...se musi dobre davat pozor na vyrobu majonezy a na proces zpracovani. Zavleceni infekce do salatu z rukou, z ust apod. je snadne, a malokde uvidite zamestnance s predepsanou rouskou a rukavicemi, obvykle se BOZP spokoji s plastem a capkou. A to pri priprave studenych pokrmu opravdu nestaci. Stejne tak teploty. Priprava salatu pri teplotach v pripravne do 12 stupnu celsia se vidi malokde. :-/

0/0
30.7.2010 14:47

polednice

Akce- Bramborový salát, kilo za korunu....

0/0
30.7.2010 13:34

opportunity

Re: Akce- Bramborový salát, kilo za korunu....

Úplavice jako bonus zdarma.

0/0
2.8.2010 14:20

roedor

pokud si někdo v létě, po několika tropických dnech

a ve 30 stupních dá brsalát, tak musí s následky počítat:-P;-D

0/0
30.7.2010 11:19

Duke_Nukem

Re: pokud si někdo v létě, po několika tropických dnech

nop to tezo,nekdo takovy pocitat nemuze,nema totiz mozek..:-)

0/0
30.7.2010 13:21

ábeles1.

Já se kdysi

pos..//ral po rajčatech z Bulharska a tak mě to sebralo, že mi padaly z těla i trencle. V nemocnici mě museli pomoct chodit. K jídlu jsem dostal suchary snad z I.světové války. I fakír byl proti mě tlusťoch. :-)

0/0
30.7.2010 11:09

Vedoucí kolotoče

Re: Já se kdysi

V Bulharsku se rajcata pestovala na "karbanech", to byla pole zavlazovana z odpadnich stok fekaliemi. Karbany jsou jiz zakazany, ale soukromi zemedelci metodu dal praktikuji v Bulharsku, ze vykupuji od soukromniku septiky apod. Rajcata sama o sobe do sebe neprenesou zadnou nemoc, nakazu, bakterii apod. ale povrch zasazeny byt muze, takze je treba rajcata vykoupat v saponatove lazni a pote oplachnout. Je to doporucene tak delat prakticky s veskerou zeleninou s vyjimkou hlavkovych salatu a plodin, kde by saponat se nedal dobre potom oplachnout.

0/0
30.7.2010 14:41

MassaBob

Bramborovy salat jedine domaci

i kdyby ho davali zadarmo.... a navic v jidelne na okraji mesta a v lete8-o8-o8-o8-o

0/0
30.7.2010 11:00

Špička

Z Českých Budějovic

pochází, tuším, zasloužilý blogger Cígler. Pokud se o této cause dozví, jistě naservíruje nový úderný článek o  travičích z řad levice.

0/0
30.7.2010 10:56

ábeles1.

Re: Z Českých Budějovic

Špičko, Cígler nejí, ten jen chlastá budvara.:-)

0/0
30.7.2010 11:02

CM3

Proč si nedát v létě bramborový salát ?

Je to jeden z nejlepších způsobů, jak hubnout ........

0/0
30.7.2010 10:29

vlmach

Re: Proč si nedát v létě bramborový salát ?

R^;-D;-D;-D;-D!!

0/0
30.7.2010 10:52

švarný kapitán paznecht

V Českých Budějovicích

by chtěl žít každý.

0/0
30.7.2010 10:18

Libor256

Re: V Českých Budějovicích

Cože?? Opakujte to! :-)

0/0
30.7.2010 13:23

rafol

Odvaha

dat si v lete takove jidlo Rv

0/0
30.7.2010 10:14

spokojený volič

tu "dobrotu" na fotce

si může dát pouze hommo unsapiens8-o

0/0
30.7.2010 10:11

Lady Humussprey

To jsou jídla, které dnes už vyrábět neumějí.

Bez výjimky je každý salát hnus. Další oběť současné doby soukromých výrobců je sekaná. Tragédie kulinářství. Základ odpudivosti je už v majonése, aspoň tu je nutno koupit v Německu, nebo v Polsku. Za prostudování technologie, jaká na výrobu sekané by jistě pro každou výrobnu bylo odměnou velké množství zákazníků. Nedávno na chalupě jsme ji dle staré receptury pekli, protože mám zbylo dost naloženého masa, k uzení nevhodného. Je mi dnes těch ubožáků, kteří svačí u McDonalda líto.

0/0
30.7.2010 10:06

spokojený volič

Re: To jsou jídla, které dnes už vyrábět neumějí.

já zase nechápu lidi co mají chalupu. tak to máš těžký;-)

0/0
30.7.2010 10:12

opportunity

Re: To jsou jídla, které dnes už vyrábět neumějí.

Bez výjimky je každý salát hnus??? Moje saláty jsou mňam!

0/0
2.8.2010 14:24

Lady Humussprey

Re: To jsou jídla, které dnes už vyrábět neumějí.

Samozřejmě jsem měla na mysli ten z výrobny. Doma dělaný z majonesy a ne ze sojového škrobu je něco jiného.

0/0
2.8.2010 16:59

killy

Váženej bramborovej salát je v létě pro zdraví....

..to nejlepší, co se dá koupit ! ......:-P

0/0
30.7.2010 9:53

H0PE

Tak

hlavně že byl lacinej;-D

0/0
30.7.2010 9:37

mattonka

Hmmm... škoda, že není možné poskytnout informaci,

...kde se to stalo... je to stejné jako s benzinkami... :-/

0/0
30.7.2010 9:36

Vanguard

Re: Hmmm... škoda, že není možné poskytnout informaci,

To byla závodní jídelna, takže tě to trápit nemusí.

0/0
30.7.2010 10:00

iuos

hmm

závody o místo na hajzlu ;-D

0/0
30.7.2010 10:24





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.