- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Diskutující opět kritizují něco, co nikdy nezkusili. Je smutné, že mají zavřenou mysl.
Tradicni mansaf je varene skopove maso s ryzi, arabskym chlebem a jogurtovou omackou (dzamid) posypane prazenymi mandlemi, piniovymi jadry a zelenou nati (myslim, ze z petrzele). Dzamidem se jidlo lehce zalije, zbytek se nechava v miskach a ji se behem jidla.
Je to typicke jidlo pro Jordansko a Palestinu a serviruje se o svatcich a dulezitym hostum.
Chutna skvele a vubec by mi nevadilo, jist ho kazdy den, na rozdil od hummusu.
Zase? V údolí Jordánu si to zaminovali Jordánci sami, na severu jim to zaminovali Syřané. Nemluvě o tom, že Izrael bude v současnosti těžko zaminovávat území jiného státu, se kterým má navíc velmi dobré vztahy
Spis hummus a humus je neco jineho... Ale kazdemu co jeho jest.
by se dal nejlépe chuťově představit jako hrachová kaše s česnekem. Cizrna je odrůda hrachu. Připravuje se s olivovým olejem, sesamem, petrželkou, česnekem a citronovou štávou. S bílým chlebem, nebo pitou (z nouze i s rohlíkem) chutná výborně.
Jako všechno na světě se ale nesmí nic přehánět. Jako hlavní jídlo by po týdnu lezl krkem i samotným Jordáncům.
Ještě jsem to nezkoušel, zná to někdo ?
Na první ochutnání s čerstvě upečeným chlebem je to výborný, ale když to má člověk jíst pořád, tak to po pár dnech fakt začne lízt krkem...
Jojo, rozemletá cizrna Z ... Aspoň víme, že slečna redaktorka nejen mluví jak vepř, ale je to dokonce schopná napsat.
díky za pěkný článek a přeji hodně štěstí našim vojákům!
rozemletá cizrna z olivovým olejem, pozn. red.........mit v poznamce redakce Z