- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To byl takový ten zvláštní pes, který útočí pozpátku, zadkem napřed, že?
Jinak by teda taky myslivci mohli něco vědět o psech, protože dvouletej pes, byť armádní, je prostě pubertální pako a pravděpodobně ho chtěl krapet volízat:o) A myslivec se šoulal blbě, protože pes ho cejtil:o)
Jako majitel jednoho kousku lesa v jedné honitbě chci svůj kousek lesa využít k tomu, aby tam žila lesní zvěř. Ne aby se tam promenádovali čokli , což se vzájemně vylučuje. Proto zastřelení toho psa volně pobíhajícícho v lese bez košíku a bez označujících kšírů schvaluji. Zákon o myslivosti je třeba pozměnit, vypustit poznámku o služebních a loveckých plemenech, protože je to evidentní nesmysl nacpaný tam od zeleného stolu neznalými teoretiky.
Vlastního čokla je mně líto , přišel o život v podstatě zbytečně jen proto, že ho jeho dementní panička nechala volně pobíhat mimo kontrolu tam, kde neměl co dělat. Ale aspoň si jiní bezohlední pejskaři v lese dají příště pozor.
Ale on byl pod kontrolou. Měla ho pořád na očích a pes se vzdálil maximálně deset metrů, což je u psů s tímto výcvikem normální, proto už jako štěňata běhaj na desetimetrový stopce, že jo. A ta se sundavá až při stoprocentním přivolání.. A co se týče toho, že nechcete ve vašem kousku lesa "čoklaře", ale zvěř...tak to tam ale musíte mít označení. Takže tohle byl fakt fatální error, snad se myslivci poučí, naučí se pořádně zákony a začnou dřív, než zbraň používat hlavu:o)
... ať to vyšetří policie a uvidí se, je zbytečné cokoli vymýšlet.
psí játra, 4 papriky, 8 lžic rajčatového protlaku, olej, pepř, sůl
Řezy z psích jater opepříme, potřeme olejem, opečeme na roštu po obou stranách, urovnáme na chlebové topinky. Papriky opečeme na roštu v celku, až začnou černat a vytvoří se na nich puchýře. Pak je sundáme, vyjmeme jádřince, stáhneme spálenou slupku, nakrájíme na plátky, přidáme rajčatový protlak a krátce podusíme. Směsí této zeleniny překryjeme játra na topince a ihned podáváme. Je to jednoduché ale chuťově vyrovnané letní jídlo, které leze servírovat nejlépe jako večeři.
4 plátky psího zadního z větších plemen, 100 g uzeného masa nebo uzeniny, 2 sladkokyselé okurky, 4 tenké plátky slaniny, 1 vejce uvařené natvrdo, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, hořčice, pepř, sůl, 1 lžíce psího sádla, 1,5 lžic hladké mouky, vývar z kostí (libovolných).
Z psího zadního připravíme čtyři pěkné plátky, naklepeme, nasolíme, po jedné straně potřeme lisovaným česnekem a hořčicí, po obou opepříme a dáme do lednice přes noc rozležet. Druhého dne obložíme plátkem slaniny, uzeného masa či několika koleček salámu, přidáme na každý čtvrt vejce rozděleného podélně a dvě čtvrtky okurky, rovněž podélně rozdělené. Potom pevně svineme a převážeme bílou nití, obalíme v hladké mouce a opečeme na horkém sádle. Ze sádla vyjmeme, naopak do něj vložíme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, vložíme na ni opečené závitky, podlijeme vývarem a dusíme na mírném plameni do měkka. Když jsou závitky měkké, znovu je vyjmeme, šťávu znovu zaprášíme hladkou moukou (je lepší ji napřed trochu osmahnout na sucho), zasmahneme, přilijeme potřebné množství vývaru, povaříme a přecedíme.
... tak jsem v tomto případě na straně zastřeleného čtyřnožce. Mimochodem, jednou jsem dostal myslivecký kalendář plný jejich "humoru", a musím říct, že něco tak trapného a ubohého jsem dlouho neviděl a nečetl.
kdo má rád psy ten nemůže bejt zlej člověk
Je to sice zpráva z Blesku, ale úplně si to asi nevymysleli:
Takže doufám, že zelenej zaplatí pro výstrahu ostatním ostrostřelcům.
Myslivec na baterky jako vetsina dalsich. Zrovna od myslivce by se melo ocekavat profesionalni chovani a ne palit po vsem, co se hne.