- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
To v dřevěných stáncích, kde se pracuje s ohněm, nemusejí mít hasičák? Že o nich v článku není ani zmínka.
. Hasičák tam pravděpodobně byl, ale opravdu Vás napadlo, že by se hasičákem uhasila hořící plynová bomba
asi burani a cizinci
a že je smatlanej na ulici - no aspoň to částečně dělaj před očima, možná daleko horší budou nějaký výtvory z restaurací, především čínskejch
.. prinesli jsme i Myrhu ...
??? ... proc nosite takovy nebezpecny zvire .. hodte to tamhle do zlabu
.. je to parafraze, presne si to nejak nepamatuju ale koukam ze podobnych nebezpeci se kolem Vanoc objevuje povicero :-))))
no zaslouzi si to upresnit ... takze
-Musíme ho vidět. Neseme mu dary. -Ven! Zlato, kadidlo, myrhu. Tak proč jste to neřekli hned? Je támhle. Omlouvám se za ten binec kolem. Mimochodem, co je to ten „myrha“? -Vzácný balšám. -Balšám?! Proč mu chcete dát balšám? Může ho pokousat! -Cože? -Je to nebezpečný zvíře1 Hoďte ho hned do žlabu! -Ne, to není...
-Je! Takový velký, s ohromnými... -Ne, je to mast. Ale zvíře balšám je taky, ...nebo se mi to zdálo?
Von ten trdelnik bude nejaky podobny svin-stvo :-)))
Šéfredaktorům iDNES a MFDnes bych doporučil zainvestovat 160,- Kč a pánům J. Šťastnému a J. Bartoszovi koupit toto: http://www.kosmas.cz/knihy/123567/pise-se-velkemale-pismeno, neboť, soudě dle nadpisu článku, by se jim velice šikla. Případně by mohlo stačit zaurgovat IT oddělení, aby vyslalo nějakého jejich specialistu a ten oběma pánům ukázal, jak lze pomocí klávesnice napsat písmeno "N".
Mozna zbytecne plytvani penezi nebo jen podpora vydavatele - namesti Miru, stejne jako namesti Chelcickeho ci namesti Bratri Synku a namesti Krale Jiriho z Podebrad jsou v souladu s ceskou gramatikou..pokud se nehovori napr. o zastavkach MHD.
Pravidla českého pravopisu jsou vsak závazná pouze pro školní jazykovou výuku. Pro ostatní uživatele češtiny mají pouze formu doporučení...
Možná, že "trdelník" je slovenská specialita, ta jihočeská se jmenuje "trdlo" a "trdelník" je člověk, který u stánku "trdlo" připravuje a prodává...
Trdelník je výrobek z kynutého těsta natočené na dlouhé dřevěné tyči = trdlo. Po namotání se potře bílkem a obalí v sekaných ořechách smíchaných s hrubým cukrem a celé se peče nad otevřeným ohněm za stálého otáčení. Pak se cukruje moučkovým cukrem. Jen v jednom receptu ze čtyřech co znám, je uvedený cukr se skořicí na dokončení.
Jedno úsloví praví, že se "točí jako trdlo".
u otevreneho ohne skadují skoricový cukr , pak se jeden diví kde se vzal oheň .Jsou to TRDLA co pečou TRDLA
Opravdu název té speciality začíná na T ?
Opravdu začíná. Nepletete si to s polévkou, která se NEjmenuje "trdelačka"?
Když se člověk namátkou po Práglu koukne, jak jsou tyhle zlatokopecký brlohy "odborně" zapojený na jakýkoliv sítě, je s podivem, že potřebujem krematorium....
... je zanedbatelný