Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Obamovi ke Zlaté studni nepřijeli, večeřeli zřejmě v Hiltonu

Marně čekali novináři a dvacet zvědavých Pražanů poblíž restaurace U Zlaté studně na Baracka Obamu s manželkou Michelle. Americký prezident po příletu do Česka ale zřejmě vůbec neopustil hotel Hilton a zřejmě tam i večeřel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

klokan1978

Byl to zamer

Podle me byla ta mylna informace zverejnena zamerne. Tvrdili, ze tam bude Obama a ze jsou ostatni mista rezervovana jinymi hosty. Restaurace byla pritom prazdna a Obama prijimal v te dobe v Hiltonu 200 zamestnancu americke ambasady... A pro Zlatou studnu i Hergetovu cihelnu je to reklama.. Vsichni vcetne ochranky jsou spokojeni :-)

0/0
5.4.2009 14:20

oId fashioned Vince III..

jehehe,

atentát mastnou husou a páchnoucím zelím se tedy nezdařil;-D;-D;-D

0/0
5.4.2009 8:09

izeizei

Michal Motyčka

Ještě větší blb, než jsme čekali. ;-D;-D;-DRv:-©

0/0
5.4.2009 5:33

bobomyl

Obama dostal strach že by...

Obama dostal asi strach že by zakopnul o ty popelnice co tak krášlí cestu do restaurace..

0/0
5.4.2009 5:12

HONZA49

Ani se jim nedivím ! !

 ;-D Menažer se už dva dny vytahoval v médiích a teď mu sklaplo!

 To víš holenku,ještě se musíš moc učit,protože v civilizovaný zemi hostinskej nevypráví o hostech médiím!8-o

Nanejvejš po roce může ukázat návštěvní knihu,ale předem?Učil ses u Jyrky Puchejře v RaJi?;-D

0/0
5.4.2009 0:22

Kakarel

Tady jsou

asi nějaké kulinářské kurzy jako ve Švejkovi. Copak, o žrádle jsou vždycky bohaté diskuze.:-)

0/0
5.4.2009 0:14

pinguone

Re: Tady jsou

..ja szeru treba hovno,ale nesmi v nej vlas ,to bych se poblil..:-©

0/0
5.4.2009 0:17

perpartes

Re: Tady jsou

platí...

0/0
5.4.2009 0:18

pinguone

Re: Tady jsou

..jo reknu to Balounovi..;-D

0/0
5.4.2009 0:19

perpartes

Re: Tady jsou

na Adamcovi neslibuješ...

0/0
5.4.2009 0:25

Erciyes

svíce

Na tu svíčkovou bacha.

Tuniský Francouz Belaid ze Slavie kdysi říkal, že českou kuchyni opravdu nemusí, že ho na ní šokovalo, když mu v restaurantu přinesli chleba s džemem a ten byl zalitej omáčkou a k tomu maso.

0/0
5.4.2009 0:01

EWCZ+

Re: svíce

Tuniskej... hmmm. To bt se nad masem se sladkokyselou prilohou nemusel az tak ostentativne podivovat, ne? Tam, pokud vim, cpou datle a sladke k masu bezne.

0/0
5.4.2009 0:04

Erciyes

Re: svíce

to nevím, spíš ho překvapilo, že si chleba s džemem, kterej si dává k snídani, zalejváme omáčkou a podáváme k tomu maso. Chudák asi nezná knedliky. ;-D

0/0
5.4.2009 17:45

izeizei

Helejte, mluvte laskavě za sebe, vy všichni ti, co tvrdíte,

že "my Češi" se prý furt futrujeme, gulášema, svíčkovejma, kachnou a vepřovým! To už dávno není pravda a kdo chce, stravuje se zdravě, pestře a jí co mu chutná! Světové kuchyně i surovin na její přípravu zde již máme habakuk, a i Češi už ledacos po světě od 89' najezdili. Tak držte huby a nesuďte všechny podle sebe! ;-D:-©Rv

0/0
4.4.2009 23:19

pragmatik/realista

Re: Helejte, mluvte laskavě za sebe, vy všichni ti, co tvrdíte,

pro anorektiky je surovin habakuk,ale svíčková,gulášek,vepřo knedlo zelo,čepovaná 12tka nikdy s ovesnýma vločkama neprohrají,.......V[>-]V

0/0
5.4.2009 20:34

izeizei

To bude strašnej vůl ten Motyčka!

;-D;-D;-DRv

0/0
4.4.2009 23:15

Petrucciani_cenzor

Obamovi ke Zlaté studni nepřijeli, večeřeli zřejmě v Hiltonu

Co sest na stolu, Obama zna?;-D

0/0
4.4.2009 23:10

65c02

Fakt?

8-o

Ká hrůza!:-P

0/0
4.4.2009 22:29

Larrax

Pane Motyčko, ty vaše bulíky, už je máme zase na nose

pěknou reklamu jste si udělali, ale s tou pohádkou, že restaurace nebude uzavřena a může přijít kdokoli jste to už trochu přehnal, do poslední chvíle se nevědělo ani v jakém hotelu bude Obama spát, ale vy jste v předstihu stihl říci novinářům, že bude večeřet zrovna u vás ;-D

0/0
4.4.2009 22:26

HONZA49

Re: Pane Motyčko, ty vaše bulíky, už je máme zase na nose

 ;-D No a protože to vykecal,tak nepřijeli a nechali mu prázdnou hospodu!;-D

0/0
5.4.2009 0:25

sudo apt-get remove cenzor999

Co by jezdili do restaurace...

Mekacu je v Praglu jiste pozehnane..:-©

0/0
4.4.2009 22:25

badongo

máš asi levný ceny motičko

z toho se Motyčka osypoval - reklama nikde ;-D

Restaurace pod Pražským hradem podle ČTK zela prázdnotou ;-D

0/0
4.4.2009 22:23

belgian chocolate

já myslela, že kachna je ve Washingtonu

a mezitím jim dyzajnuje černej barák s oknama

0/0
4.4.2009 18:11

1049an

Pane vrchní

.. jednou včerejší svíci s dvanácti! A piviště!!

0/0
4.4.2009 17:32

babacek

Svíčková nebo kachna

Svíčková nebo kachna k večeři? Vždyť to je infarkt na talíři a ne večeře! Copak v tuzemsku tohle někdo večeří?;-(

0/0
4.4.2009 15:38

EWCZ+

Re: Svíčková nebo kachna

My to nekdy mivame. Jednou na obed, a pak se to ohreje k veceri v tydnu. No problemo...

0/0
4.4.2009 15:45

babacek

Re: Svíčková nebo kachna

Doma a v restauraci je podstatný rozdíl. I tak je to nezdravé večeřet.

0/0
5.4.2009 5:12

herdekflek

Svíčková?

Hehe, včera tady Špaček házel rozumy, že by svíčkovou se šesti "nerozdejchali"...

0/0
4.4.2009 12:19

herdekflek

Re: Svíčková?

Asi mu dají jeden nok sousto hovězího, lžičku omáčky.....

:-)

http://zpravy.idnes.cz/svickovou-se-sesti-by-obama-nemusel-prezit-rika-pan-etiketa-spacek-10b-/domaci.asp?c=A090402_144245_domaci_nel

0/0
4.4.2009 12:23

mindwarp.cz

hehe

Svíčková nebo kachna má být moderní česká kuchyně? Moderní česká kuchyně neexistuje, futrujeme se tady pořád gulášema, kachnama, knedlíkama atd. Beztak jestli si dá svíčkovou, tak mu dají kvalitní steak (nejspíš Wagyu) ze svíčkové s nějakým přelivem ze svíčkové omáčky, to moc nepozná co jedí normální češi - určitě ne svíčkovou ze svíčkové.

0/0
4.4.2009 12:19

m.k.p.

Re: hehe

jj presne tak. Moderni ceska kuchyne se sesti by mela vypadat jinak ....

0/0
4.4.2009 13:34

EWCZ+

Re: hehe

A je snad neco na gulasich, kachnach nebo knedlicich spatneho? Takova upecena naspikovana prava svickova, ktera se pak nakraji na platky a necha v te omacce den dva lezet...

0/0
4.4.2009 14:00

mindwarp.cz

Re: hehe

Ne, to neni, ale ja uz tohle moc nemusim, jedl jsem to jako dite kazdou nedeli. Me staci malo, hlavne kdyz mi to chutna a zasyti to, ale z kachny se mi celkem uz zveda kybl. Ale gulasek ten mam rad, sice se to neda zrat porad, ale je to celkem dobry. Nicmene, je to mozna kacirske to rict, ale v USA mi chutnalo o dost vic nez u nas, oni tam maji vsechny svetove kuchyne, strasne moc zradla, v kramech nepredstavitelne mnozstvi jidla vseho druhu - vejdes na benzinku, 20 prichuti coca coly, 30 prichuti bramburku Lays, maji tam uplne vsechno, to se k nam nikdy nedostane, cesi by to nekupovali. Ale pravda, na neco jako ceskej rohlik, pivo, nebo housku tam nenarazis, ten jejich Bud je jak chcanky. Me by tam schvazelo asi hlavne to pivo, proto jsme tam strejdovi vezli basu Plzne ;)

0/0
4.4.2009 14:11

EWCZ+

Re: hehe

Mne se z kachny kybl nezveda, my ji doma pecem tak 2x do roka, stejne jako nasi predkove. To byla taky spis posvicenska zranice a zadne kazdotydenni menu.

A bramburky ani cocacolu nemusim, v zadne prichuti - prazdne kalorie. V USA mi tedy moc nechutnalo, jen ten jejich cranberry juice, tem byl fajn.

A docista mne zhnusil jakysi rizek v testicku pres cely talir, polity univerzalni hnedou omackou a s rejzi. To bylo skoro tak hnusny jako to pivo s jahodovou prichuti, co mi nabidli k tomu.:-©

0/0
4.4.2009 14:16

mindwarp.cz

Re: hehe

Nj, tak si nemas davat takovy hnusy :) Mas tam velkou sanci narazit na naprosto bizarni jidla, to bys mel vedet. Treba citronove Lays bramburky, ty jsem nastesti nemel.

Ja tam byl treba ve mestecku Julian v horach nad LA, kde delaji nejlepsi Apple Pie v celych USA a to byla takova dobrota, neskutecne dobre, kam se hrabe nas obycejnej strudl, resp. jablkovy zavin, to je proti tomu humus. A nebo na Maui jsem mel veprova zebirka (ribs) na medu, to bylo neco uzasneho. A dal jsem si potom mentolovou zmrzlinou s 2cm vrstvou karamelu navrchu, mnam. No kazdej ma jine chute, treba mentolovou zmrzlinu moc lidi radi nemaji, ja ano a u nas ji nemaji. Mam treba colu moc rad, ale dela mi dost spatne kofein - takze musim pit u nas detskou kolu bez kofeinu od Tomy, neni zla, ale nechapu, proc se u nas prodava pivo bez alkoholu, ale ne Cola nebo Pepsi bez kofeinu. Nemame tu vyber, zmizel mi i muj oblibeny Dr. Pepper a spousta dalsich zvlastnich veci, protoze to lidi nekupovali, cesi jsou konzervativni

0/0
4.4.2009 14:43

EWCZ+

Re: hehe

Ja si to nedala, to mi pridelili hostitele - abych jako ochutnala ty slasti tamni kuchyne. Mentolova zmrzlina...eh... a stran toho, co se sem vozilo a nasledne zmizelo - vitej v trzni ekonomice.  Nastesti jeste nemusime jist nebo pit kazdej blivajs, co nam sem nekdo naimportuje, dikybohu ze jsme tak konzervativni....  Ja jsem ochotna ochutnat ledacos, ale vetsinou to skonci na jednou a dost.

A s tim kofeinem - na jedne konferenci v Kalifornii jsem byla cela stastna, ze vsichni ucastnici se nahnali ke stolku s decafem a museli tam stat jak ovce, kdezto nas par Evropanu u obycejneho kafe se obslouzilo v cukuletu. Ale ti decafari na nas koukali, jako bychom si tam pichali herak.;-D

0/0
4.4.2009 14:54

mindwarp.cz

Re: hehe

Asi jsi mela smulu na spatne hostitele. Nas strejda (hostitel) tam emigroval z cech, takze nikdy neskoncil na nejakych americkych uchylnych jidlech a doporucil nam skutecne vyborne podniky, vetsinou teda ty drazsi ci nejdrazsi, ale stalo to za to.

No ty to jist nebo pit nemusis, pokud by to tu bylo. Ale bylo by to tady, ja bych si to mohl dat, takhle mam asi pro to letet do USA nebo co ;)

Kofein, no, ja nemuzu za to, ze se mi z nej dela hodne zle.

Ad. Destovka - tu neznam, ale znam treba Zatku, to se da nazvat pravou limcou, jenze nevim jak kdysi, ale dneska tam davaji nejaky opravdu odporne chemicky CO2 a davaji ho tam hodne (ma to hodne bublinek), coz tu jinak dobrou a nepreslazenou limonadu uplne kazi.

0/0
4.4.2009 15:06

EWCZ+

Re: hehe

To je ten puvab mistnich specialit - maji je jen na urcitem miste. Jsem taky na svych toulkach svetem okostovala neco, co mi chutnalo a vim, ze to sem nikdo vozit nebude, sami si to neuvarime a i kdyby, nebude to to prave.

A co se sladkych vod tyce - ty ja nemusim. Ja jsem na pivo a vino a kdyz je ziza, tak voda z vodovodu to jisti ;-D

0/0
4.4.2009 15:42

mindwarp.cz

Re: hehe

Pivo je nejlepsi :) Jenom kvuli nemu a tomu, ze je u nas levny, tady celkem rad zustavam ;)

Jinak mistni speciality - nechci aby mi sem vozili letadlem apple pie, ale tak jako veci jako vic prichuti koly proste jsou vsude po evrope i v usa...k nam se to dostane vzdy se spozdenim cca. 20 let, vsak uvidis...

napriklad jsem si pred 10ti lety jezdil do nemecka pro cigarety s cernym papirkem a cernym filtrem Black Devil...a hle, po 10ti letech jsou zde, to je rychlost...

ale tohle ma jednu vyhodu - kdyz si privezu neco sem, co je tu nesehnatelne, ma clovek urcity pocit vyjmecnosti a pak, kdyz uz je to tady bezne je najednou kazdy expert a dobre to zna a to potom tu vyjmecnost nebo hodnotu te veci u me snizuje a uz se mi to tolik nelibi...mas pravdu, je v tom kouzlo....ale zase to neprehanej, kdyz to vezmes do extremu jako za bolsevika, tak jsme slintali i nad Pampers plenkama pro deti na jedno pouziti...to bych zpet nechtel, takze vocad pocad a vic fandim tomu, aby se sem ty veci dostaly..

0/0
4.4.2009 16:13

EWCZ+

Re: hehe

Ja ty mistni speciality nehajim proto, abych se mohla prsit, jakej jsem king, ze si je muzu dovolit. Jde proste o to, ze vetsinu z nich, maji-li zustat dobre, nelze sekat ve velkem a exportovat. Nebo jen malo a pak jsou z dovozu velmi drahe.

Se mi libi, ze treba Francouzi u svych bylinnych likeru nesli tou cestou, jako nase becherovka - dela se jich limitovane mnozstvi, protoze tech patricnych bylin holt neni dost a jine na ne nepouziji. Kdezto z becherovky se stala "stara skoricova"... ale sekaji se ji velke objemy ;-(

0/0
5.4.2009 0:12

mindwarp.cz

Re: hehe

Ono jde o tu rozmanitost, ty si tam MUZES dat jahodovy pivo, kdyz chces, nebo cokoliv podobne bizarniho a i horsiho, ale nemusis. Je tam neskutecnej vyber cehokoliv a napriklad steaky ze svickove, jako tam maji oni, u nas absolutne nemas sanci sehnat a myslim, ze ani v Evrope. Strejda nam tam udelal prave barbecue se steaky, obrovskymi bramborami plnenymi smetanovo/tvarohovou omackou. Od te doby je steak moje nejmilovanejsi jidlo, zatim jsem nejedl nic lepsiho a to jsem jedl snad vsechno, vcetne sneku, zab, lanyzu, kaviaru. Ale americkej steak primo z venkovniho grilu, to je proste neco. Kdo neochutnal, nevi o co jde.

Jinak cranberry juice jsem nemel, ja byl v Kalifornii, kde se pestujou hlavne citrusy, takze jsem porad chlastal druz Minute Maid, no a tehdy hlavne 7UP, ktera u nas tehdy nebyla, tady se jeste prodavala stale Zatka a Veseta - to se nediv ze jsem chlemtal dobry sladky piti jako o zivot. Jestli jsi nekdy mel Vesetu v jakekoliv prichuti, tak vis, co to bylo zac.

0/0
4.4.2009 14:52

EWCZ+

Re: hehe

Nevim. Ty cranberry jsem pila v campusove jidelne kdesi v Kansasu. A co se SevenUp tyce, tak zada z techhle falesnych citronovek se nevyrovna jihoceske Destence meho detstvi (a to uz je sakra davno). Bohuzel, kdyz jsem cosi s timto nazvem spatrila v marketu asi pred 5 lety a skocila po tom, bylo to uz opravdu jen to jmeno...;-(

0/0
4.4.2009 14:58

babacek

Re: hehe

To můžeš nechat odležet doma v restauraci ne. Tam platí přísná hygienická nařízení.Jinak není na tom nic špatného pokud is to člověk dá jednou za čas a pokud si to dá k obědu.

0/0
5.4.2009 5:09

babacek

Re: hehe

Dobře pokud by to byl oběd bylo by to přijatelné, ale ne na večeři.

0/0
4.4.2009 15:39

EWCZ+

Re: hehe

Tak na veceri staci chleba s maslem a se sejrem, a kdyz se rozsoupnou, muze k tomu byti i rajce, ne?

0/0
4.4.2009 15:44

babacek

Re: hehe

Je tisíce způsobu jak připravit rybu, kuře, různé saláty atd. atd. to je vhodné k večeři a ne svíčková nebo kachna. To mohli přece mít až dnes k obědu.

0/0
5.4.2009 5:06

Volič ČSSD

Socky z ODS jdou na obed do Raj.

Menu:POLIVKA VYVAR 5 KČ, HLAVNI JIDLO BURT GULASH 12 KČ, TOČENA LIMČA 1, 50 KČ. ;-D

0/0
4.4.2009 12:07

Peter Schlemihls

tak ať je vemou k mekovi

0/0
4.4.2009 12:04

mk.charlie

Kachna nebo svíčková?

Tak to byl třeboňskej kapr vyhodnocenej jako příliš velké bezpečnostní riziko!;-D

0/0
4.4.2009 11:57

EWCZ+

Re: Kachna nebo svíčková?

Mohli zkusit trebonskyho pangasia :-P

0/0
4.4.2009 14:17





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.