Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Myš zapečená v chlebu přivedla do pekárny inspektory

Pekárna v Břestu u Kroměříže má problém. Způsobila ho myš, která zřejmě spadla do těsta a skončila zapečená v bochníku chleba. Podnět od ženy, která si pecen koupila a po jeho rozkrojení mrtvého hlodavce objevila, přivedl do pekárny kontrolu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tučňáček

Teď...

...jsem se vrátil z obchůdku, kde mají i Břest... koukal jsem na něj, ale naštěstí neukoupil... Vypadal lákavě. Nakonec jsem ale vsadil na osvědčené Třebětice. Ještě že tak :-©

0/0
8.2.2008 16:00

Železobetonová Krysa

To si zaváhal...

..mohl si ušetřit za maso.;-D U nás v sámošce maj něco podobného zcela oficiálně  a není to nejlevnější - rohlíček se zapečeným párkem co už nešel jinak zpeněžit - mřížka šla kolem umělé šunky - a tak různě, podle toho co je škoda vyhodit :-P ale zbytky myši zapečené v chlebu zatím nevedou (tedy alespoň ofiko.) :-)

0/0
8.2.2008 16:49

TomášM

Už jenom za to, že je nechtěl pustit dovnitř

protože je jasné, že v ušetřeném čase tam uklízeli ty největší hrůzy, bych mu napálil nejvyšší možnou pokutu a zavřel mu to.

0/0
8.2.2008 12:14

Železobetonová Krysa

Re: Už jenom za to, že je nechtěl pustit dovnitř

Přesně tak, generovat sáhodlouhé seznamy často diskutabilně nebezpečnejch hraček z Číny by jim šlo (teď nemám na myli ty s vadným složením, ale zakazování pistolek na kuličky jako kdyby to byli pomalu ostré kalašnikovy atp.) , ale aby frajeři zavřeli evidentně hygienicky naprosto příšernej provoz to ne... :-©Rv

0/0
8.2.2008 16:55

a.gate

Byla laserová?

0/0
8.2.2008 12:06

Pan Navratil

Re: Byla laserová?

Nám se jednou zatoulalo celé stádo much do XY4140, ani nevím, jak se to mohlo stát! ;-D

0/0
8.2.2008 14:04

Monstrum Anonymič Anonymov

Bush ve chlebu

:-P

0/0
8.2.2008 12:03

morbidni_kreten

:-p

asi ráno málo bušili klackama do trubek a chudáček myšiška nestihla utýct:-DD

Jak si myslíte, že to probíhá v masokombinátech, tam se to mele i s celýma rodinama, masa je více a vy t v tom koření nepoznáte:-DDDD

0/0
8.2.2008 12:01

makakkkk

Re: :-p

Teda jak si na tohle přišel?;-D

0/0
8.2.2008 12:50

springbok

Španá hygiena?

Před asi 4 roky jsem v pekárně zhruba 6 měsíců pracoval,takže vím jak to v té popisované pekárně asi vypadalo nebo vypadá.Na stropě plíseň a pobíhající myši.Majitel dělal,že to nevidí,hlavně aby byl nějaký zisk.Vím že je to těžké udržet hlodavce mimo interiér pekárny,ale když se chce tak jde všechno.Co se zmiňované prosévačky mouky týká,tak nevím co na to říct.My ji tam měli,ale...ona se ta mouka sice proseje.Jenomže pokud je uvnitř pytle myš tak se prostě rozseká v prosévačce a spadne do proseté mouky.Jestli si někdo myslí,že se tato mouka vyhodí nebo se udělá nějaké protiopatření tak je na omylu.Nakonec toto:pečivo budu jíst stále,protože něco jíst musím.Občas si na svoji praxičku v pekárně vzpomenu..

0/0
8.2.2008 11:52

pancho10

Reklama:

Kupte si vlastní automatickou pekárničku a máte chleba jako lusk a hlavně víte z čeho pečete.:-P

0/0
8.2.2008 11:51

Pan Navratil

Re: Reklama:

Ze zakoupených prášků nejasného původu.:-P

0/0
8.2.2008 12:13

roedor

Re: Re: Reklama:

Mno, oni už vynalezli mouku, droždí, vodu a sůl, víme?:-P

0/0
8.2.2008 12:59

Pan Navratil

Re: Re: Re: Reklama:

Tyhle ingredience jsem přesně měl na mysli.

0/0
8.2.2008 14:05

hnusil

Dobytek Ing. Evzen Kriva

Firmy v likvidaci, zasrana pekarna, to je nejaky socan? IC: 44019386, tel 776 582 200

atd, vice napovi dalsi informace na webu

0/0
8.2.2008 11:41

seppikub

Pranyr,

na namesti do klece a do studny,  to by se mu pekarna jen blejskala! ;-D

0/0
8.2.2008 11:15

Dlouhán2

ČZPI

To je jeden příklad z mnoha. A kdypak tam byla slavná ČZPI naposled na kontrole ? Před pěti lety ? ČZPI pod vedením pana Šebesty je jedním z viníků stoupající závadnosti potravin. Rušily  (centralizovaly) se laboratoře, odebírá se méňe vzorků, jejich kontroly nejdou mnohdy po podstatě věci ale po jednoduchých detailech. Např. kontrolují, jak je regál s rohlíky vysoko od země a odchylka 1 cm je velký problém. Shnilá a plesnivá zelenina však problém není.

0/0
8.2.2008 10:52

WIFI

Re: ČZPI

kvalita potravin šla dolu, protože se musela přijmout spousta EU norem, které nahradily naše přísnější oborové ČSN. 

0/0
8.2.2008 11:44

Dlouhán2

Re: Re: ČZPI

To je samozřejmě pravda, že ČSN byly přísnější.

Ale sebelepší normy samy o sobě nedělají kvalitu. Ty normy se stejně jako právo musí vymáhat a kontrolovat jejich plnění. Bohužel ČZPI v tomto neplní své poslání a systematicky nesleduje, nekontroluje a nepostihuje plnění resp. neplnění ani těch měkčích EU norem.

Soustřeďují se více na formálnosti než kontrolu kvality včetně mikrobiologických a chemických analýz.

Tísíce malých obchůdků a drobných výrobců ohlídáte těžko. Ale jak je možné, že velké řetězce si dovolují / dovolovaly zásadní a kardinální excesy - shnilé maso, plesnivá zelenina ? No protože je nikdo dlouhou dobu řádně nehonil a nedal jim najevo (pokutami), že takhle se chovat nemohou.

Záležitost s měkčími EU normami považuji za důležitou ale v současné chvíli ne za hlavní.

0/0
8.2.2008 13:58

Monstrum Anonymič Anonymov

Dneska budou rohlíčky obzvláště propečené

Inspekce na to dohlídne.:-P

0/0
8.2.2008 10:39

Phantom2005

Re: Dneska budou rohlíčky obzvláště propečené

Ani ne tak propečené, jako "křupavé" ;-)

0/0
8.2.2008 10:54

captain cook

Re: Re: Dneska budou rohlíčky obzvláště propečené

s vyssim obsahem bilkovin;-)

0/0
8.2.2008 11:37

jancovka

Re: Dneska budou rohlíčky obzvláště propečené

...takové masité ;-D

0/0
8.2.2008 17:29

prikazany.smer.jizdy

Hnus

"Podnikatel" E.K. ještě podniká?!?

0/0
8.2.2008 10:37

erben3

.

Má ty hlodavce člověk jíst rozemleté v salámech, kde o nich neví, nebo v chlebu? Je to prašť jako uhoď, jen v tom chlebu ta myš vypadá víc nechutně.

0/0
8.2.2008 10:30





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.