Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Milenci, špagety a mrtvá kočička

Italové považují sami sebe za nejlepší milence na světě. Ať už to znamená cokoli, je zajímavé, že ženy a milování nejsou nejfrekventovanější téma té správné mužské konverzace, jak by se dalo očekávat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Bouše

Čiči !

0/0
4.10.2007 23:21

Bouše

Re: Čiči !

:-)

0/0
4.10.2007 23:37

Schei8e Katze

Zpátky ke kočce.

Moje kočka některé tavené síry papá, jine považuje (asi ne bezdůvodně) za otrávené. Co se týče psů a granulí tak samozřejmě, že maso má vždycky přednost :))) ale by se jim s tím pořád tahal  a připravoval - chudáci musí taky hlavně granule :))) Kočka konzervy, granule accept když je nejhůř... ;-D Každopádně tak mlsní jako kočky nejsou - ty jsou hlavně masožravé - jeden zatímco jeden našich pejsku má asi chuťové buňky na urovni spalovacího motoru, kdybych mu to hodil do misky tak sežere i pikslu od Fridexu. ;-DR^

0/0
18.9.2007 21:26

blue-mauritius

:)

Musím přiznat, že výrok "zlevněné sádlo s nulovým obsahem tuku" mne docela dostal ;-D. Ať si kdo chce co chce říká, mně to přišlo vtipné a s ohledem na mého tchána i trefné. ;-D

0/0
18.9.2007 20:21

Schei8e Katze

Re: :)

;-D

0/0
18.9.2007 21:28

Hagenbaden

Re: :)

Taky me to pobavilo ;-DR^

0/0
19.9.2007 14:52

Destroyer7

Ach ta pointa

Článek nepostrádá myšlenku, avšak ta by měla vyvrcholit pointou, která v tomto případě ale jaksi vyšuměla do ztracena.

0/0
18.9.2007 19:35

Schei8e Katze

Re: Ach ta pointa

To není článek, to je normální blog ....:-)

0/0
18.9.2007 21:21

cervantes

autor chtěl něco hlubokého říci

avšak jediné srozumitelné z toho je: že on už je IN, on už dělá ty nejsprávnější, ba příkladné věci, jemu se dostalo osvícení duchem a úplně nekapitalisticky zdarma nám to nabízí, levněji než odpadkové potraviny

0/0
18.9.2007 15:48

seppikub

A za vsechno muzes

ty, kocko ! ;-D 

0/0
18.9.2007 13:41

Bouše

Kočky, na plac !

0/0
18.9.2007 12:47

Kazimír Nelida

článek

to snad ani není článek ale výblitek úplnýho mimoně ;-D

0/0
18.9.2007 9:24

krysar

Re: článek

Ja bych rek, ze ma az na drobnosti naprostou pravdu, a pochybuju, ze kdokoliv, kdo byl dal nez za Cinovcem, ma jinej nazor:-)

0/0
18.9.2007 15:51

Musacek

autor je mimo

Proc italove kecaj hlavne o jidle??? Autor hasi nezna pravdu pravd a to ze laska prochazi zaludkem.... z toho vyplyva i tzv. "chutovy orgasmus"...

Kdo nezazil hasi nebude verit. Vareni je taky o pristupu, dalsi znama pravda, ze  kdyz se to dela s laskou tak je to o necem jinym, nez kdyz "musim".

Co se tyce nakupu surovin, proc hasi vedsina velkejch kucharu si nejradeji nakupuje sama, nebo maj nakupcimu kterymu mohou duverovat. Presvedcil jsel se ze i v supermarketu se da koupit kvalita a na opak i u soukromnika se muzeme spalit, nekdy opravdu zalezi na stesti. A u masa je opravdu poznat na kvalite jestli to zvire behalo venku nebo slunce videlo jen z okna velkochovu.

Co se tyce krmeni domacich mazlicku... huz jsem videl psa kterej mnel z tech super granuli zhuntovanej pajsl (ale kozi mliko, vlocky a dobra kuchyne ho postavily na nohy)

0/0
18.9.2007 9:18

hethaasje

italska predehra ...

Ta hlaska o pravidelnem sprchovani me dostala R^ a co rict, bohuzel je to pravda ... :-©

0/0
18.9.2007 9:10

Musacek

Re: italska predehra ...

je to jiny klimaticky pasmo..... ale kdyz se to vonafkovani prezene (ruskyje duchy), navic sposta lidi je na ruzny "vune" alergicka, huz jsem parkrate musel vystoupit z MHD nebo bych se ukejchal

proste vseho moc skodi

0/0
18.9.2007 9:23

anžto

Re: Re: italska predehra ...

o voňavkách není řeč, je řeč o sprchování - na to snad alergik nikdo není:-)

0/0
18.9.2007 9:24

Bouše

S tou svojí představou gurmánské debaty u nás

to autor trochu přepískl. Takové slepice určitě existují, ale rozhodně nepředstavují typický vzorek populace. :-/ 

0/0
18.9.2007 8:55

anžto

Re: S tou svojí představou gurmánské debaty u nás

no byla to dost nadsázka, ale na druhou stranu já takové lidi znám. Dokonce se nezdráhají jet na druhou stranu města jen pro mlíko, páč je o korunu levnější. Je to dost šílené. Jenže to jsou lidi, kteří nemají jiné zájmy - vyloženě jen žijí tím "výhodným nákupem" 

0/0
18.9.2007 9:02

Lisinha

Re: Re: S tou svojí představou gurmánské debaty u nás

Rodičů sousedi jsou přesně takoví. Nevím, jestli to provozují stále, ale svého času dělali sobotní spanilé jízdy po celém městě, protožev Globusu měli o korunu levnější mlíko, v Lidlu kuřecí pařáty za 24, v kauflandu ananasy za šest padesát a v něčem jiném deset jogurtů za cenu jedenácti, no mámo nekup to.

0/0
18.9.2007 21:07

krysar

Re: S tou svojí představou gurmánské debaty u nás

Naopak, to prave je typicky vzorek populace tyhle zeme :-( Proc by tyhle kramy mely jinak takovej uspech? :-)

0/0
18.9.2007 15:50

seppikub

Se tady cilite skrz tu

kocku! Jeden se divi, ze ji nekdo krmi syrem a okamzite nas tu informuje o tom, jakou kvalitou a za kolik krmi tu svou. Druhym je kocicky lito... Dyk on so z vas dela jen prcu, pan autor!   ;-D 

0/0
18.9.2007 8:38

Mjr_Zeman

Re: Se tady cilite skrz tu

mě to přišlo vtipné, podělit se o to, čím futruju kočku. K autorovi se vyjadřovat nebudu, on má svých komplexů dost, určitě má i svého soukromého cvokaře a soukromou masérku a soukromou kosmetičku a uklízečku, nástěnkáře, topiče ... A o tom všem nám tady doufám brzo napíše R^ 

0/0
18.9.2007 8:53

Mjr_Zeman

krmit kočku sýrem ?

hmm, to sem ještě neslyšel. Kočku krmím konzervami za 9,90, protože mají stejné složení jako např. whiskas a rozdíl je akorát v ceně. S potravinami to vidím stejně. Kvalita sýru burlander v tesku nebo v kauflandu mi příjde stejná, rozdíl je akorát v ceně. A když někomu chutnají na večeři párky s pivem místo krevetového salátu s 2 dcl Chardone, je to jeho věc

0/0
18.9.2007 8:34

anžto

Re: krmit kočku sýrem ?

moje kočka se po sýru mohla utlouct. Já jsem jí ho ani nedávala, ale když jsem si ho chtěla sama dát, tak skočila a vyrvala mi ho z ruky:-)

0/0
18.9.2007 8:37

Mjr_Zeman

Re: Re: krmit kočku sýrem ?

má kočka dobře ví, že rvát mi něco z ruky se ji nevyplací R^ Ale jinak se má fajn

0/0
18.9.2007 8:45

petr77

Re: krmit kočku sýrem ?

Tavený sýr? Pro mě to byl nejlepší způsob jak mýmu nenažranýmu kocourovi zalepit hubu.;-D

0/0
18.9.2007 9:31

maras0909

Re: krmit kočku sýrem ?

Moje rec pane Majore,proti gustu zadny disputat!R^

0/0
20.9.2007 0:05

Boris69

Tenhle

pán mi mluví z duše!

0/0
18.9.2007 8:34

anžto

jo

tenhle článek je v této rubrice od autora zatím nejlepší! jediná připomínka: kdo byl v poslední době v Delvitě tak o kvalitě už nemůže být řeči

  

0/0
18.9.2007 8:26

a_léta_běží_vážení

Re: jo

Ale ty čičinky je mi líto ;-(

0/0
18.9.2007 8:29

Lisinha

Re: jo

Bodejť, bo chudáka Delvitu koupila Billa Vždylevně. Podle toho to taky vypadá. Nu štó, naučím se vyrábět těstoviny a péct chleba. Nebo se odstěhuju zpátky do Florencie. Krucinál, to byly doby. Ne, že bych si kupovala drozdy (tedy, v tom mi bránilo jenom to, že je prodávali s hlavou a já nemám ráda, když na mě něco vyčítavě kouká z talíře), ale b každým kvelbu měli biovajíčka a těstoviny ve třiceti tvarech a krvavé pomeranče a... a vůbec.

0/0
18.9.2007 21:01

blumblum

Kvalita jídla

Ač mám sedavé zaměstnání,hýbu se málo a jsem pěkně kulaťoučkej vživotě by mě nenapadlo jíst margaríny (Ráma, Perla atd). Máslíčko je máslíčko. Radši si ho mažu na chleba. Do řetězců pro párečky, klobásky a jiné pochutiny nechodím, protože po dvou dnech kloužou v prstech jak nakládaný houby a smrdí rybinou. Radši si skáknu u nás k Mandincovi u kterého vím, že má ve středu porážku a masné výrobky si dělá sám z čerstvého. Je fakt, že mi párek nevyjde na 35Kč/kg ale ta chuť a kvalitka se nedá zaplatit. Plus, Lidl, Tesco a jiné obcházím obloukem a protože jich je u nás hodně alespoň zhubnu ;-D

0/0
18.9.2007 7:46

whiskas

Re: Kvalita jídla

:-©

0/0
19.9.2007 21:40

seppikub

Kultura stolovani

a pristup ke kvalite se neda za 17-18 let po 40i letech kolektivniho stolovani pod rudou vlajkou v kantyne jen tak obnovit. Teda ne u kazdeho. Ale nevidel bych to tak cerne, jak pan autor, vsude neco je . Nemuze preci srovnavat Toscanu s Krkonosemi....;-)

0/0
18.9.2007 7:29

yaru

Jenže..

 R^  Pravda, ale protože si většina lidí uvědomuje přeměnu jídla právě v ten výkal, mají pocit, že je naprosto neuvážené vyhazovat peníze za kvalitní a lahodné jídlo, když kvalita onoho tuhého produktu už se nezkoumá.... a chuťové buňky? Ty přehluší  dobrý pocit z úspory!!  Díky za článek

0/0
18.9.2007 7:20

Bouše

Re: Jenže..

Moje švagrová to říká zcela lakonicky: "Prdel si to přebere." :-) 

0/0
18.9.2007 8:13

SCHNECK1984

dobrej článek ;)

- typická česká hláška co se jídla týká - na pořádný jídlo nemám čas.... (to sou ty rohlíky s baleným salámem) :-D

0/0
18.9.2007 6:19

belgian chocolate

co je to amaroun?

0/0
18.9.2007 6:16

Bouše

Re: co je to amaroun?

Umělé jídlo z dětského sci-fi seriálu, které konzumovali návštěvníci z daleké budoucnosti, než přišli na to, že daleko lepší jsou utopenci. :-) 

0/0
18.9.2007 6:23

blumblum

Re: Re: co je to amaroun?

Je mladej a má mezery ve vzdělání ......:-)

0/0
18.9.2007 7:37

Orthodox

Re: Re: co je to amaroun?

No dětského, díval jsem se po letech na první díl a ta Dáda Patrasová v tom bazénku s mokrým průhledným trikem s krásnejma nahejma prsama.....WOW!

To bylo pěkný!:-)

Zajímavý že jako malýho kluka mne to tolik nebralo,až teď.;-)

0/0
18.9.2007 8:06

bývalý volič ČSSD

Re: Re: Re: co je to amaroun?

Vodní scény  se točily na Kubě, existovala verze i s nahou Dádou (v té době tajně točila i porno), pro děti ji ale museli obléct. V jednom díle leze z vody a je vidět, že je již těhotná, to už tak přitažlivé není.

Ty amarouny jsou skoro v každém díle, seriál znovu začal v neděli dopoledne na jedničce. To zázračné auto je Lada Niva, které na trh přišlo až o rok později. Pro natáčení  měli půjčené 3 kusy někde z Mnichova (ne ze Sojuzu).

0/0
18.9.2007 8:26

Mar__tanka

Re: Re: Re: co je to amaroun?

zase je dávají, teď o víkendu šel myslim druhej díl - jak se ještě připravujou na cestu....

0/0
18.9.2007 8:44

corky

Re: Re: Re: co je to amaroun?

v šestém díle (tuším) ještě nahá vyleze z rybníka ;)

0/0
18.9.2007 9:46

Honza HK

Co dodat

Tak tenhle článek je trefa do černého. Před třemi týdny jsem se vrátil z dovolené v Provence a návštěva supermarketů a jejich sortiment zboží ve mně vyvolávají ještě větší vztek než předtím. Ne opravdu to není o penězích. Je to o přístupu k životu. Běžně tam narazíte na človíčka, který nakoupí metrák špičkových sýrů, víno, bagety, olivy, sušenou šunku a odjede v archajickém Renaultu. Tady jsou zase k vidění najitelé Audi A6-8 jak se předzásobí gumovými rohlíky z Kauflandu. Někde na to auto přeci vydělat musí. Ach jo.

0/0
18.9.2007 6:15

Jarin123

Re: Co dodat

nevim proc se rozcilujete...me je srdecne jedno co zvyka majitel Audi A8. Pro me je dulezite, ze si dokazu udelat a nasledne vychutnat  lososa na bazalce,  raclette nebo treba nase  tradicni kanci na sipkove a rozhodne se nebudu pohorsovat nad tim cim se zivi kdejakej truhlik.

0/0
18.9.2007 6:49

Honza HK

Re: Re: Co dodat

Rozčiluju se proto, že díky tomuto přístupu z obchodů mizí kvalitní zboží a sortiment se neustále zužuje. A jako zapálený kuchař amatér musím pro každou blbost do Prahy (nebo se přispůsobit). Příkladem je výběr koření v supermarketech. Dnes je to samá směs třistakrát jinak ale samostatné koření mizí. Speciálka s kořením ve stotisícovém městě není!!! Tak proto mě to štve.

0/0
18.9.2007 11:52

anžto

Re: Re: Re: Co dodat

v menších městech je to problém, to je fakt, ale být vámi zkusila bych se zeptat např. v čajovně - tam byste po domluvě nějaké koření mohl i koupit. Jinak bylinky je lepší si pěstovat..pokud je možnost

0/0
18.9.2007 13:41

Lisinha

Re: Re: Re: Re: Co dodat

Nojo, já koření kupuju v kořeňočajovně v centru Prahy, kde to mám kousek od školy a pak to tahám do rodné vísky.

Nic proti směsím koření, ale.... moje mámamá záchvaty, takže svého času jsme měli kuře Mexická směs, vepřovou Mexická směs, hovězé Mexická směs, polívku Mexická směs.... naštěsí ne buchty Mexická směs. Mexickou směs asi přestali vyrábět, protože už asi tři měsíce je to slípka Stejkové koření a těstoviny Stejkové koření... a když jsem nějak byla u našich a pekla kuře s bobkovým listem, šafránem, růžovým pepřem a medem, obložené lilkem, tak na to máti zírala, jako proč to dělám. Asi to dělám dobře, protože můj otec, který se zelenině vyhýbá jako čert křížu, zdlabal nejen většinu kuřete, ale i tu lilkovou majdičku a ještě pekáč vytřel chlebem, což obvykle nedělá.

A bylinky pěstuju za oknem, jenomže se skořicí, například, je to trochu horší:P

0/0
18.9.2007 20:54





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.