Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dust mites: how to protect yourself from them - Part 2

As we discussed in Part I of this article, dust mites not only live in everyone’s home, but do so by the millions and are one of the leading causes of allergies.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Jerry97

True Butt Amazing

1. Olivový olej je výborný proti žaludečním vředům a sója pročišťuje žíly.

2. Vepř patří mezi deset nejinteligentnějších zvířat a je jedním z nej čistitnějších,když se mu poskytne dostatek místa.

3. Už tě otravují všichni pitomci kolem? Jeď do Anglie! Britové jsou čím dál chytřejší. Za posledních 60 let se jejich IQ zvýšilo průměrně o 27 bodů.

4. Přibližně 1 člověk z každých 5000 lidí má srdce na pravé straně hrudníku.

8-o

0/0
17.9.2007 21:45

Jerry97

V mléčné čokoládě je méně cholesterolu!

Když si představíš tabulku sladké čokolády, jistě tě napadne, kolik se v ní musí ukrývat tuku, který hladinou cholesterolu v krvi jistě pořádně zacloumá. I když se kvůli tomu bojíš o své zdraví do budoucna, čokoládě se vyhýbat nemusíš! Vědci s Dallaské univerzity v USA totiž přišli na šokující fakt – přestože mléčná čokoláda mnohdy obsahuje velmi mnoho nasycených tuků, tak ani po snězení celé tabulky se hladina cholesterolu v krvi nenavýší. Pointa je tedy taková, že kyselina stearová, druh tuku převládající v čokoládě, nemá na hladinu cholesterolu vliv! 8-o

0/0
17.9.2007 21:48

Jerry97

Co má čokoláda společného s ovocem a zeleninou?

Podle vědeckých rozborů je čokoláda plná antioxidačních polyfenolů. Právě tyto látky se ve velkém množství nacházejí také v zelenině, ovoci nebo červeném víně . Pro představu jedna tyčinka kvalitní čokolády obsahuje asi stejné množství polyfenolů jako sklenička dobrého červeného vína nebo stejná dávka ovoce a zeleniny. Nejlepší je samozřejmě tmavá, hořká čokoláda, která má největší podíl kakaa, v němž se tyto prospěšné látky ukrývají. Má to pouze jediný háček – vědci doposud nijak nedokázali, že antioxidační polyfenoly z čokolády dokáže naše tělo vstřebat a náležitě využít. Výsledky výzkumů, které byly prováděny pomocí morčat však hovoří už nyní velmi pozitivně. Jó, morčata, ty se mají! 8-o

0/0
17.9.2007 21:55

Jerry97

Čokoláda prospívá našim zubům!

Neuvěřitelné? Ale pravdivé! Potraviny, které obsahují velké množství cukru, v našich ústech dokáží udělat pěknou paseku. Čokoláda má však dvě velké výhody. Zaprvé se obvykle pomocí slin rozpouští velmi rychle, a proto se do bezprostředního kontaktu s našimi zuby dostává jen na velmi krátkou dobu. Ale aby toho nebylo málo, tak máme ještě jeden fakt – čokoláda navíc obsahuje třísloviny (opět polyfenoly), které zpomalují nebo dokonce zastavují aktivitu bakterií, které způsobují zubní kaz. 8-o 

0/0
17.9.2007 22:15

Jerry97

Čokoláda je droga, která neškodí!

Ptáš se občas sebe sama, jaktože je možné, že jsi schopná nacpat si do břicha klidně celou tabulku čokolády na jedno posezení? Není to nic nevysvětlitelného – vědci totiž zjistili, že látky v čokoládě stimulují v našem těle stejné receptory jako například marihuana. A to přitom čokoláda nemá hromadu dalších vedlejších účinků! Není to krásný „zlozvyk“? 8-o8-o

0/0
17.9.2007 22:32

Jerry97

Chocolate Covered Ants ( recipe )

Ingredients – 1000 Live Black Ants (avoid red ants, their too spicy), 1 vanilla bean split and seeds scraped out, 2 egg yolks, 1 tbsp. sugar, 1 tsp. melted butter, 12 oz. bittersweet Belgian Chocolate.

Procedure -  Using a medium size pot as a double boiler, heat two cups of water and place a bowl over it. Add chocolate and turn heat to low, heat until chocolate is melted. Add vanilla seeds and egg yolks, beat until smooth, add sugar and butter. Fold in ants carefully. Take care not to smash them. They stay more flavorful and retain extra moisture if intact.   Carefully fold the egg mixture into the chocolate. Use a teaspoon and immediately place a half teaspoon of the mixture onto wax paper or place in chocolate molds. Refrigerate to harden. The chocolate covered ants can be refrigerated for up to three weeks. The chocolate helps to preserve their freshness. 8-o

0/0
17.9.2007 23:12

Jerry97

Re: Chocolate Covered Ants ( recipe )

S dust mity je postup stejný jako s mravencema, jenže ti se mají v té čokoládové směsi obalovat individuálně. Dá to více práce. :-/

0/0
18.9.2007 23:10





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.