- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jelikož moje maminka pracuje přes třicet let v nemocnici jako dietní sestra,sestavuje jídelníčky pro pacienty, tak musím říct, že s 48 korunami na suroviny na den pro jednoho pacienta moc zázraků neuděláte(podotýkám,že tato částka se nemění již sedm let)...(kvízová otázka,hádejte,kolik má na stravu peněz třeba věznice??)
co takhle se priste zamerit na zavodni jidelny,zejmena provozovny eurest?
No jo, ale s pitím to v testu taky nedopadlo nejlíp...
bodějď by to jídlo bylo k jídlu, když se ho polovina rozkrade. Známej je šéfkuchař v nejmenované nemocnice. Všechno jídlo si nosí z práce a ještě prodává maso příbuznejm za babku !!!!
Co se v Cesku zmenilo od totace? Tenkrat baby kantynsky a kucharky skolnich jidelen chodily kazdy den domu z prace s tezkymi velkymi taskami.
hnusné jídlo, které má lidem ještě přitížit, aby si je tam nechali déle a spotřebovalo se na nich více prášků a tím rostly zisky farmaceutickému průmyslu.
možná ten "čaj" bych si v nemocnici odpustil a koupil si nějakej džus páč ta sladká tekutina karamelové barvy byla přes mé potravinářské vzdělání původu neznámého a je taky fakt že jídla byla poněkud bledá, bez chuti a zápachu, ale MNĚ TO STAČILO.
byl jsem se léčit a né prožívat kulinářské koncerty a sníst se ty amarouny daly úplně v klidu
vloni jsem po nehodě byl pár dní v rakousku v nemocnici. Vše platila VZP, jen stravu si tam každý platí sám. Večer přišla sestra a z nabídky jsem si vybral- každé jídlo stálo různě. Byl tam takový Eurest, dost dobrá závodka a za tři dní (snídane, oběd, večeře) jsem platil cca 16 eur..
Dulezita je dobra strava a pokud mozno rozlicna strava (viz muj prispevek dole): Po operaci nebo nejake nemoci se telo potrebuje zotavit. Rozlicna strava poskytuje telu ruzne vitaminy a latky a telo si uz samo vybere, co potrebuje, zbytek vylouci. Pote probiha rekonvalescence mnohem rychleji, clovek se rychleji dostava zpet do normalu. Nekvalitni nabidka stravy vyrazne brzdi proces regenerace. V nejhorsim pripade pote lekari leci to, co je nasledkem preruseni procesu regenerace.
Pri kvalitni strave se clovek i po operaci postavi na vlastni nohy po par dni, pri nekvalitni strave bude marodit tydny nebo mesice, nez se telo zregeneruje. Ne kazdy tohle chape a tak se spoleha na stravu v nemocnici, misto aby si sam pomohl.
Mozna i proto maji Cesi vysoky pocet dni v roce, kdy jsou na nemocenske v porovnani s EU.
...to říkám pořád
? 3 osoba množného čísla od
"jíst" je "jedí". Kde vidíte problém?