Diskuze

Ptačí chřipka se v Británii mohla dostat do potravin

Britské úřady přiznaly, že do potravinového řetězce v zemi se mohla dostat drůbež nakažená ptačí chřipkou. Zdraví veřejnosti je ale prý ohroženo minimálně nebo vůbec. Virus ptačí chřipky se objevil na začátku února na krůtí farmě ve východoanglickém hrabství Suffolk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gagaryn

13. 2. 2007 8:34
***

První a nejdůležitější úkon je stažení kůže. Preparátor provede řez na hrudi až po břicho k řitnímu otvoru. Kůži opatrně rozhrne a vyjme nohy. Jakmile se objeví kloub, nohu odřízne a pokračuje stejně na druhé noze. Jakmile jsou uvolněny nohy, odřízne z vnitřní strany kostrč a může stahovat kůži ze zad až k ramenním kloubům křídel. Ty odřízne a postupuje ve stahování krku, až se objeví lebka. Kůži stahuje až ke kořeni zobáku. Pak provede řez v týlu a oddělí celé tělo od hlavy. Další úkon spočívá v oškrabání veškeré masité části lebky, vyříznutí jazyka a odstranění očních bulv. Nakonec odstraní mozek.

0 0
možnosti

kill7

13. 2. 2007 8:35
Re: ***

Po očištění vnitřních stran kostí křídel a nohou ošetří kůži z rubové strany, což spočívá především v seškrabání zbytků tuku a vaziva. Kůže se pak z vnitřní strany dobře natře preparačním konzervačním roztokem, nejčastěji kysličníkem arzenitým, který dobře vniká do základu peří a dlouhodobě chrání vycpaninu před moly a jinými hmyzími škůdci.

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

13. 2. 2007 8:31
U nás se dostala do vlády

;-€

0 0
možnosti