- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Baladur jsem nejedla, ale hermelín...mňamky ten se zeleným pepřem a s paprikovým kořením....asi to není nejzdravější ale ....jdu si dat
to se pozná gurmán pfff...si ho radši pořádně nalož, doporučoval bych ale krémovější sýr..nebo si ho ugriluj..nebo spíš parmazán tipo regianno
a jiné smraˇdáky zrovna miluju, ty listérie si libují zrovna v tom lahodném hnědočerveném potahu, který jistě znáte i z Romaduru nebo francouzského Raclette.
Listérie ale sotva dorazily přímo z mlékárny, spíše se rozmnožily v dlouho nedesinfikovaném regálu a nalezou pak do pouze slabě chráněných sýrů.
Proto je třeba pravidelně vymývat regály opravdu horkou vodou s přídavkem antibakterielního desinfekčního prostředku. Sýry bych doporučil balit dvojitě, do pergamenu a potom ještě do fólie. Pokud najdu ty sýry (a třeba i v Kauflandu) v původní krabici, klidně si je zase koupím. Rozložené volně po regálu už mohou být nakažené.
V Německu jsem viděl vyprázdněné regály se syrečky, ty jsou na listérie také velmi náchylné. Takže volně balené olomoucké syrečky nebo tyčinky také raději nechat, v původním obalu jim nic nehrozí.
já si myslím, že je to spíše kontaminace z mlékáren. vzhledem ke svému typickému biotopu v organicky bohatém prostředí se nemůžou na tom regálu dobře množit...
Smrtelná bakterie byla pojmenována ODS 007
dokonce uz zemreli 3 lidi za rok.... no to je fakt siiilene nebezpeci
proberte se, blbci, jen na silnici kazdy den zemre trojnasobek lidi, na infarkt totez..
fakt nechapu, jak na takovy humbuk muzete junge fronte heute skakat, nemcouri jedni po...
Máš pocit, že tu idnes někdo na něco skáče? Reakce hovoří o pravém opaku.
Paní petrášová, prosím, važte slova. Veškeré mléko, které jde do distribuční sítě, se buď pasterizuje nebo ošetřuje metodou UHT. Varovat v souvislosti s listeriemi, které při metodě UHT hynou v řádech sekund, při pasterizaci v řádech desítek minut, je trestuhodné. Listerie mohou přežívat pouze v potravinách, které neprošly pasterizací nebo jsou znepasterovaných surovin.
Celkem by mě zajímalo, co má společného majonéza s mlékem. Nebo uzenářské výrobky.
Baba prostě řekla "nežerte nic"
Tak si občas říkám, jak lidstvo mohlo bez hygieniků přežít pravěk a středověk?