Diskuze

Zkažené maso v Hypernově vyšetřuje policie

Po zkažených salámech v českobudějovickém supermarketu Julius Meinl bude mít policie na stole druhý případ potravin zavánějících porušením zákona. Podnět k zahájení trestního stíhání v pražské Hypernově v Nových Butovicích předala policii potravinářská inspekce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bluewind

11. 10. 2005 18:52
pravidla Hypermarketů 4
  1. Jogurty: do nafouknutých víček uděláme miniaturní dírku špendlíkem, aby splaskly. Doporučuje se předem obalit jogurt mikrotenovým sáčkem, abychom pak nemuseli seškrabávat zbytky ze stropu a přidávat je do salátů.
  2. Důležité: zásadně nevodíme zákazníky do prostor pro zaměstnance. Bohužel jsou mezi nimi i tací, kteří kvůli cedulkám s nápisy "Kafilerie," "Patologie," nebo "Márnice" volají ČOIku a hygienu, kteří tady pak prudí, že nepoužíváme mramorové stoly a neomýváme je sprchou. Kdyby přeci jen přišla nepoučená kontrola a ptala se, co znamená "Patologie," odpovídejte "nelozumim, neumim césky!"
0 0
možnosti

bluewind

11. 10. 2005 18:51
pravidla Hypermarketů 3
  1. Strouhanka: jestliže strouhanka zplesniví také, použijeme ji při výrobě masných produktů, například "točeňáku." Zákazník nic nepozná, protože díky našim dodavatelům už stejně neví, jak chutná masný výrobek vyrobený z masa.
  2. Zelenina: lidi sežerou všechno, takže zelenině nemusíme věnovat nijak výraznou pozornost. Novou zeleninu nedáváme na plac dříve, než důchodci rozeberou tu stávající. Jestliže zelenina teče, přidejte na bedny nálepku "MINCE-Akce!" Pokud je prodávaná zelenina v takovém stavu, že již protekla krabicemi, zavoláme úklidovou službu. Kýbl se zbytky nevyléváme a použijeme ji v úseku lahůdek k omývání potravin.
0 0
možnosti

bluewind

11. 10. 2005 18:50
pravidla Hypermarketů 2
  1. Balené potraviny s nálepkou data výroby: odstraňte nálepku a přilepte novou se zítřejším datem. Zákazník bude nadšen z toho, že Einsteinova teorie relativity i cestování časem funguje a že vlastní výrobek, který bude vyroben až zítra.
  2. Balené potraviny s vytištěným datem spotřeby: připravíme si hadr a líh. Následně hadr navlhčíme a třeme vytištěné datum, dokud nezmizí. Poté vlastní datumkou vytiskneme datum nové - nejlépe vyšší, než aktuální.
  3. Pečivo: den staré pečivo promíchejte s čerstvým. Důchodci to stejně nepoznají a alespoň si otestují kvalitu svých zubních protéz. Když si protézu o pečivo zlomí, alespoň nebudou moci mluvit a nikomu nenabonzujou, že o ní přišli díky našemu rohlíku. Jestliže pečivo v šeru a tmě světélkuje, bude patrně plesnivé a nezbude nám, než ho rozšlapat a prodat jako strouhanku.
0 0
možnosti

bluewind

11. 10. 2005 18:49
pravidla Hypermarketů
  1. Salámy: plesnivějící salámy odrhneme kartáčem, čímž odstraníme vrchní vrstvu s plísní. Poté je potřeme olejem, aby lépe vypadaly. Tímto procesem se pochopitelně salám ztenčuje, takže po dosažení průměru 3 cm a méně změňte popisek na "jakostní klobása." Poznámka: uherák nedrhněte - ten je plesnivý normálně. Pokud zplesniví ještě více a zákazníci budou držkovat, trvejte asertivně na tom, že "je to u uheráku normální." Pokud bude zákazník držkovat dál, použijte "neser-ty-vní" způsob.
  2. Sýry: podobně jako u salámů odstraňte horní vrstvu plísně. Pokud je plíseň zazřaná, použijte Ariel. V případě, že je i poté povrch naplesnivělý, změňte popisek u zboží na "sýr hermelínového typu."
  3. Saláty: týden staré saláty smícháme se včerejšími. Měsíc staré saláty mícháme s dnešními, aby byla průměrná jakost stejná. Zákazníky, kteří budou mít kecy na nažloutlou barvu salátu, odpálkujte tím, že jsou v nich domácí vejce.
0 0
možnosti

MilanMilanMilan2

11. 10. 2005 23:53
Re: pravidla Hypermarketů
Jak výstižné, jak pravdivé,jak inspirující. Hned s tím běž k Meinlům jako se zlepšovákem:)
0 0
možnosti

ddo

11. 10. 2005 10:42
zajímalo by mě ...
Jestli dostal aspoň padáka i ten manažírek, který tu podivnou vedoucí potravin přijal. Podle mě totiž zoufale selhal, ono má být v jeho schopnostech vybrat normální lidi ...
0 0
možnosti

cufir-mufir

11. 10. 2005 10:46
Re: zajímalo by mě ...
Ja bych vyhodil, toho, kdo to reklo te vedouci a nekdo jemu atd.... urcite to nedelala ze sve iniciativy, kor kdyz to neni z jejiho !   Videl jsem, jak to v techto zavodech chodi..... vedouci baraku ma kvoty zbytku a kdyz je nedodrzi, leti, protoze neumi planovat !   Jenze nikdo nerekne, ze prikazal prodavat stare maso nebo syr ! 
0 0
možnosti

Axelroth

11. 10. 2005 10:02
Hlasuji pro to aby Ahold ziskal exklusivni smlouvu
s bufetem ve Strakovce...
0 0
možnosti

cufir-mufir

11. 10. 2005 10:08
Re: Hlasuji pro to aby Ahold ziskal exklusivni smlouvu
Ne, mel by zacit delat kafilerku.... znalosti ma....
0 0
možnosti

moralista

11. 10. 2005 9:36
jednoduche reseni
Neni treba 50 milionovych pokut. Pokud se proste nekde na prodejne najde zkazene, prosle ci zelene maso nebo jiny vyrobek, budou povinni lide z vedeni prodejny, managementu firmy jej zkonzumovat pred zraky zakazniku.
0 0
možnosti

modem

11. 10. 2005 11:08
Re: jednoduche reseni
A ještě zajistit dostatek Endiaronu .
0 0
možnosti

bluewind

11. 10. 2005 8:35
Milá paní redaktorko,
Milá paní redaktorko, píšete, že "Zkažené potraviny jsou lákavé sousto i pro politiky. Ministr zemědělství Petr Zgarba navrhuje až 50milionovou pokutu pro obchodníky". A kdyby ministr nic neučinil, tak byste napsala bulvárně laděnou  zprávu, že ministr  nechce situaci řešit. Víte předpisy o těchto pokutách jsou totiž v kompetenci Ministerstva zemědělství, je to jeho POVINNOST učinit neodkladná opatření, takže vaše "lákavá sousta pro politiky" si nechte do bulváru pro lidi, kteří si pletou občasné populistické poslanecké iniciativy s plněním zákonných povinností rezortního ministra. 
0 0
možnosti

Pimpil

11. 10. 2005 9:04
Re: Milá paní redaktorko,
iDNES prece vzdycky byla bulvar
0 0
možnosti

kenx

11. 10. 2005 8:31
fůůůůůj
"Zkažené potraviny jsou lákavé sousto i pro politiky." ... no vždyť říkám že politici jsou vepříci, pro mě by teda zkažené maso rozhodně lákavým soustem nebylo ... holt nejsem politik :)
0 0
možnosti

petyo

11. 10. 2005 8:50
Re: fůůůůůj
Možná by to měl někdo vysvětlit, že vepři nic zkaženého nesežerou. Co se týče rozmanitosti stravy, tak toho nejvíc sežere člověk. Ten sežere opravdu všechno na co příjde. Nedávno o tom byl dobrý dokument na ČT2.
0 0
možnosti

pepe1000-1

11. 10. 2005 8:22
By me zajimalo
jak s tim zkazenym masem budou delat vyslech.. :-)
0 0
možnosti