Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Obal umí ochránit maso i před podvody v obchodě

Oklamat spotřebitele při nákupu masa je velmi snadné. Ukázaly to výsledky posledních kontrol potravinářské inspekce v obchodních řetězcích. Stačí prošlý výrobek přebalit, nalepit nové etikety a zákazník nemá šanci nic poznat. Pomoci mu může orientace ve způsobech balení masa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chytrolin1

Klobásky
Paní učitelka se ptá dětí na povolání rodičů.Hlásí se Pepíček, že táta je řezník."To je zajímavé",praví učitelka. "Pepíčku a řekni nám třeba, co tatínek dává do klobás". "No paní učitelko,radši to ani nechtějte vědět ".
0/0
7.10.2005 5:53

tmf

100% ochrana
My doma, máme recept na 100% ochranu před nákupem přebalovaného masa nebo párků ze zeleného masa. Prostě už asi dva nebo tři roky tyhle jejich "pochoutky" NEKUPUJEME. Vdyť to není k žrádlu to co tyhle všechny sámošky nabízejí. Jedině od našeho řezníka, o kterém vím ktereý den má maso, kdy má vyuzené párky, ktereý den dělá sekanou atp. Z obrovské nouze jsem po letech letos na jaře koupili v Kauflandu dva párky (pozdní návrat do jídlapustého domova). No to byl blivajs, při ohřívání z nich tekla jakási červená hmota, slupka se nedá pozřít, po rozkrojení se párek celý rozšklebil do beztvaré hmoty. Ani pes to nechtěl. Lidi proboha v samoškách jako je Hypernova, Interspar apod. se přeci kupují jen originál věci od výrobců (čokoláda Figaro, Orion, sušenky Opavia ...) Nikdy ne pod jejich značkama, nikdy ne Made in Poland a takových opatření si musí člověk prostě vytvořit celý systém ja je v pohodě a zdravý
0/0
6.10.2005 21:34

ArneFarin

Re: 100% ochrana
o parcich nemluvim, ty jsou nedefinovatelne vŽdycky. Ale cela tato umele nafouknuta mediální bublina se pprojevi jenom jednim - odserou to zakaznici. A už to začalo. Dneska jsem byl v Hypernově. Totální likvidace řaznictví a jejich vyhlášených klobás (div se, ale masových), sekané, marinovaných masíček a tak. Takže asi budou prodávat jen hnusné blivajzy z kdovíjakých dovozů místo čerstvého zboží.
0/0
6.10.2005 23:23

mirror254

Hezké PR
"Manipulace s takto zabaleným masem poté, co opustí výrobní závod, je téměř vyloučena," tvrdí Emil Kasper. Tak jo. Tak teď už jen zjsitit, jak vyloučit manipulaci s nezabaleným masem ve výrobním závodě.
0/0
6.10.2005 18:53

BBarret

Re: Hezké PR
Neustálý veterinární dozor-SVSCR
0/0
7.10.2005 6:33

Thule

Tuzemští PODLIDÉ
Vždyť je to v takovém měřítku obecné ohrožení,tady je vidět ja je vládnoucí krejou.Pokud bych přežil otravu ten obchod bych zapálil nebo pár odpovědnejm domluvil železnou tyčí,beze svědků i když je to oprávněná sebeobrana.Přeji SMRT všem co podle ohrožují živit a zdraví,ať masovým odpadem či jinak.
0/0
6.10.2005 16:23

231

Ono jde na masu poznat, že přetím bylo zabaleno v ochrané atmosféře?
Jestli ne, tak ho umeju octem, zabalím do fólie, hodím na to nové etikety a šup do regálu. Vždyť je jedno, jestli "repasuji" maso z ochrané atmosféry, nebo z fólie.
0/0
6.10.2005 16:11

jirkazz

Re: Ono jde na masu poznat, že přetím bylo zabaleno v ochrané atmosféře?
Autor tím samozřejmě myslí, že když si spotřebitel koupí maso balené v ochr. atmosféře, má jistotu, že s ním řetězec nemanipuloval... Takže už jen zbývá, že mohlo být skladované někde v teple.
0/0
6.10.2005 16:25

vozova.hradba

Ale kdyz je vykutaleny vyrobce ...
Pak uz jen zbyva posledni problem, ze nesmi byt vykutaleny vyrobce. A takovi taky jsou. V mrazirnach jsou nektera masa i roky, pak se vytahnou, prebali a sup na mraz (-50 st. C), podruhe, potreti, poctvrte se se namelou do "drahych" parku (vetsi podil masa). Dobrou chut.
0/0
6.10.2005 16:51

231

Re: Re: Ono jde na masu poznat, že přetím bylo zabaleno v ochrané atmosféře?
Tak to jo. Takže aspoň něco.
0/0
6.10.2005 18:22

MaryN

Re: Ono jde na masu poznat, že přetím bylo zabaleno v ochrané atmosféře?
 Taky jsem to nějak nepochopila....
0/0
6.10.2005 16:26

sigenius

Re: Re: Ono jde na masu poznat, že přetím bylo zabaleno v ochrané atmosféře?
Před čím?
0/0
6.10.2005 17:11





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.