Diskuze

Je rozdíl v provozování české a čínské restaurace?

Před listopadem 1989 jsem byla v čínské restauraci dvakrát. Myslím tím v té nejznámější – Čínské restauraci v pražské Vodičkově ulici. Poprvé, to bylo ještě za studií na vysoké škole, mne tam pozvali známí ze zahraničí, podruhé jsme tam jiné známé, také ze zahraničí, pozvali společně s mým manželem na večeři.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rasputinoch

1. 9. 2005 16:41
hmmmmmm nestacim se divit
Myslim si ze ceske restaurace a jejich,,cesti,, majitele maji ve sve kuchyni mozna vetsi neporadek nez mnohe cinske.Jsem z maleho mestecka u zapadoceskych hranic a mame zde jednu cinskou restauraci,chodim do ni nejradeji hned z nekolika duvodu,jidlo mi zde chutna ceny jsou uzasne obsluha perfektni(ne jako leckde u nas kde kdyz zjisti ze nejste turista tak se k Vam podle toho chovaji),atmosfera take skvela.Mel jsem moznost nahlednout do kuchyne a vse v poradku.Dokonce jsem pri sve praci mel moznost nahlednout do nekolika kuchyni a nekdy se mi chtelo zvracet z toho co cesky podnikatel za kazdou cenu chce udat aby snad neco netratil na zisku.Takze pani Mirko,nemyslim si ze jste rasistka,ale asi byste se mela nad celou veci znovu zamyslet.O jidle z bufetu budu pochybobvat uplne stejne at uz je jeho majitel jakekkoli narodnosti. 
0 0
možnosti

Rumel

1. 9. 2005 12:48
Zameťte si před vlastní kuchyní!
Nic bych za to nedal, že se jedná o kampaň s cílem likvidovat nepohodlné čínské restaurace. A v té kampani má prsty ono sdružení, jehož předsedkyně sepsala tenhle "skvost". Já nevěřím, že v českých vypadají kuchyně líp. Milá paní se musí srovnat s tím, že tu jsou a budou i jiní, navíc přijdou Indové a další. A naši by se měli snažit konkurovat kvalitou a ne mařit čas hloupými příspěvky hrajícími na rozšířený rasismus.
0 0
možnosti

real_goldie

31. 8. 2005 16:54
to myslite vazne?
Pani Mirka, je asi 1)trochu rasisticka a 2) by si prala, aby jeji Sdruzeni vydelavalo vic. add 1) Pani Mirka pise:"přimlouvala, aby jim naše kontrolní orgány pomohly alespoň tím, že z trhu vyřadí ty podnikatele, kteří výše uvedené zákony a hygienické vyhlášky nedodržují, dosahují tak nižších nákladů a vytlačují tím naše restaurace, které se snaží podnikat poctivě, vařit z nezávadných surovin..." z cehoz jasne vyplyva, ze "nase" restaurace sou v poradku, kdezto ty "jejich" ne. Nezda se vam to trochu rasisticke? Pokud by se primlouvala,za to aby ty spatni odesli a ti dobri zustali, tak bych proti tomu nic nemel, ale takhle? 2) Proboha proc by se meli vsichni zaclenovat do nejakych sdruzeni? Mne je jasny proc to chce pani Mirka - chce vic prispevku :-) A je mi taky jasny, proc to nechti, ty co maji levny restaurace, uz takle moc nevydelavaji a proc platit za neco, co absolutne nepotrebuju?
0 0
možnosti

Monte Pelmo

31. 8. 2005 23:43
Re: to myslite vazne?
normalni pokus o kartelizaci odvetvi pod kridly "odborneho sdruzeni". omezi se tim nabidka a zvysi cena. v zajmu Lidu, Hygieny a Cistoty, tosevi. kdo tuhle argumentaci soudruzce sezere, toho bude asi taky brzo bolet bricho...
0 0
možnosti

Jan_z _pasek

31. 8. 2005 15:40
Ale všem chutná
I když je podle zpravodajství v mnohých z těchto čínských restaurací špatná higiena atd, je zvlásštní že většině zákazníků tam docela chutná.
A druhou zvláštností je, že jsme se zatím nikde nedočetli, že by tyto restaurace byly zdrojem salmonely, úplavice apod. což například školní jídelny, které by měly být pod přísným dohledem, mnohdy jsou.
0 0
možnosti

seppikub

31. 8. 2005 15:43
Re: Ale všem chutná
  Maj lepsi koreni    Sorry, hloupy vtip 
0 0
možnosti

chrtil

31. 8. 2005 14:56
hmmm
ano, v písmenech
0 0
možnosti

seppikub

31. 8. 2005 14:55
Ani v te
nejlepsi a nejcistotnejsi restauraci neni radno se divat do kuchyne ...
0 0
možnosti

ynternetova fany

31. 8. 2005 14:46
o čínském kulinářském uměníí
http://www.animalrights.webz.cz/peixian.htm" target="_blank" rel="nofollow">http://www.animalrights.webz.cz/peixian.htm
0 0
možnosti

real_goldie

31. 8. 2005 17:35
Re: o čínském kulinářském uměníí
Dobrej prispevek, ten chlapek rika, ze jedina cesta je vegetarianstvi, nebo veganstvi. To je ale peknej m*gor. Clovek je vsezravec a s tim se proste neda nic delat. Taky nechapu, co ma autor toho jednoho prispevku proti cernejm kachnim vejcim, mne treba chutnaji moc - mozna se boji co si kachna pomysli, kam se stratila vejce :-)
0 0
možnosti

daadyy

31. 8. 2005 14:36
?
já myslel, že založení takové restaurace( či bistra) není jen tak jednoduché.
 
myslel jsem že člověk musí mít různá povolení na základě toho že jeho provozovna bude splňovat hygienická kritéria. ale jak je vidět stačí někde nahlásit že si otevřu restauraci a začít vařit..
0 0
možnosti