Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Inspektorka: Do exotické restaurace to chce odvahu

Lidé z České obchodní inspekce vyslechnou mnoho nadávek. Zavírají totiž podniky, které šidí zákazníky či nedodržují hygienu, a vyklízejí tržnice s padělaným zbožím. Návštěva exotické restaurace vyžaduje odvahu, uvedla při on-line rozhovoru na iDNES Alice Barešová z ČOI.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chrtil

hmmm
u salámu je jeho původ taky zahalen tajemstvím a jak chutná, co oči nevidí-žaludek nebolí
0/0
1.9.2005 14:30

rohovka

***
Super vaří v kdejaké putice,ale o tom jak to chodí a vypadá v kuchyni je někdy lepší se nestarat.Mohla by tě přejít chuť.Teď je obejdou a co,za půl roku bude všechno při starém.Z egyptské marocká...
0/0
27.8.2005 13:00

Shumway

a co dělala hygiena ?
že tam rákosníci mají boršus to ne není nic divnýho, ale jak to, že na to přišla až čoika ? Kde byli všichni ti důležití hygienici, kteří se tak angažovali v zavádění eurohygieny do závodního, nebo školního stravování ? tady by se měla obratem připojit kriminálka, protože podezření z korupce je evidentní
0/0
26.8.2005 21:36

mirek32

exotické restaurace
byl jsem v několika exotic. restauracích - naposledy na Andělu, v libanonské, a můžu říct, že byla super ; je fakt, že hodně českých hospod je taky strašná, tak proč  nekontrolují i je?
mirek
0/0
26.8.2005 16:58

jejkap

Zkuste se nekdy zeptat cizince
co si mysli i o te nejhygienictejsi ceske kuchyni. Gulas ve tricetilitrovem hrnci (ktery nejde od tuku vydrhnout), do toho maso dobre tak pro psa, koreni radne zvetrale z pulkilovych pytlu, pekne malinko pripalit... Knedliky polotovar z Makra. Pak se to necha pres noc odstat, ohriva se to a nastavuje.
Cizincum, co bydli 500 km od nasich hranic, se z ceskych hotovek zveda kybl uplne stejne jako nam ze skopove hlavy.
0/0
26.8.2005 14:04

Dawe79

Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
A kde se stravuješ?U sebe v podniku?
0/0
26.8.2005 14:06

Soami

Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
Od vstupu do EU je to zakázané. Proto mnozí ani hotové jídla radši nedělají, nevyplatí se to. Pokud to v hospodě v Horní Dolní porušují, čeká je pěkná pokuta.
0/0
26.8.2005 15:57

Flat Vamp A.V.T.

Re: Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
...hm - ale furt to v těch českejch hospodách vesměs stojí za P.R.D.  
0/0
26.8.2005 16:02

zagy

Re: Re: Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
vsude to nekdy stoji za P.R.D nejen u nas a nejen v hospodach...
0/0
27.8.2005 11:54

Montaigne

Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
jako obvykle skopová hlava jses ty    A proc k nám tedy jezdí do pohranicí tolik Nemcu a Rakusanu se dobre a levne najíst  He  Hepatitido  
0/0
27.8.2005 10:57

zagy

Re: Zkuste se nekdy zeptat cizince
to sou sileny kecy...
0/0
27.8.2005 11:45

Lord of Baskerville

Nevím co máte proti číským restauracím
Ta reklama na Bóbika je prostě super.
0/0
26.8.2005 13:57

kestrik

Docela by mne zajimalo, kdy uz konecne bude zakon, ze MAJITEL JE ZODPOVEDNY ZA PRODAVANE ZBOZI ???!!!
Co vy na to, nasi "milovani" posl(r)anci ??!!!??
0/0
26.8.2005 13:37

Flat Vamp A.V.T.

0/0
26.8.2005 13:36

zuza0007

Re: Udej čínského souseda! Daří se mu
A co?? Pokud má čínský soused vše v pořádku, můžu udávat jak chci a stejně tím nic nevyřeším.
0/0
26.8.2005 13:42

Flat Vamp A.V.T.

Re: Re: Udej čínského souseda! Daří se mu
...jde tu o kolektivní odsudek. To je to samý, jako kdyby se na skrzevá dvě zprasený český kuchyně činily závěry o všeobecný nebezpečnosti našich hospod.
0/0
26.8.2005 13:52

Flat Vamp A.V.T.

Re: Re: Re: Udej čínského souseda! Daří se mu
...nehodící "na" škrtněte.
0/0
26.8.2005 13:53

ciric

Asijské restaurace
Být asijcem tak doplním název restaurace slovem - natur - a mám klid. Jinak psi a kočky jsou velice chutní!!! Rozhodně se naválejí ve svých výkalech jak čuníci a nebo kuřata, kteří vám tak nádherně  a neskutečně chutnají.  Co se týká hygieny, tak tam je to horší. Když si ale představím, že u nich doma to v restauracích vypadá stejně a naši turisti to sní a doma známým vychvalují do nebe, tak proč ten humbuk? Jinak již klasik prohlásil: Tělo sportovce spotřebuje mnoho kalorií a neptá se kdes je sehnal nebo z dob mládí: tremp neopovrne ani ováleným soustem. 
0/0
26.8.2005 13:32

zagy

Re: Asijské restaurace
slepice a prasata se nevaleji ve sr*ckach schvalne, ale jen kdyz maji nedostatek prostoru. btw. psi dost casto h*vna rovnou zerou...
0/0
27.8.2005 11:49

mirror254

Re: Re: Asijské restaurace
A co teprve francouzi... :-) Pardon, nedalo mi to :-)
0/0
1.9.2005 14:01

Lapan

Re: Re: Re: Asijské restaurace
V něčem máš pravdu - ten kdo připravuje oblíbenou "pochoutku" francouzů hlemýždě je pak jako jediný není schopen pozřít - to vím přímo od jednoho rodilého francouze a ta příprava fakt nic příjemného není zvlášť pro člověka se slabším žaludkem
0/0
19.9.2005 12:49

Helmut_Zazvorka_von_Jagerndorf

citát.
V případě zákazníků exotických restaurací bych si dovolil ocitovat slova Josefa Švejka (když nesl Cognac koupený u žida, nadporučíku Lukáši) a přistihl ho poručík Dub:
Dobré prase všechno snese.
0/0
26.8.2005 12:31

_m-

Re: citát.
Švejka si nepamatuju, ale znám "Dobré prase všechno spase". A taky by mě zajímalo je-li v českých pajzlech vyšší higiena - pochybuju.
0/0
26.8.2005 12:34

Helmut_Zazvorka_von_Jagerndorf

Re: Re: citát.
Tam je opravdu snese.
0/0
26.8.2005 12:47

_m-

Re: Re: Re: citát.
věřím - cognac by se blbě spásal. a hygiena se píše s ypsilonem.
0/0
26.8.2005 13:03

utanův stín

Re: Re: Re: Re: citát.
My to víme.
0/0
26.8.2005 13:05

_m-

Re: Re: Re: Re: Re: citát.
:-))) my už taky.
0/0
26.8.2005 13:06

GhorX

Re: Re: citát.
Maminko pomóc... higiena... Do kuchyně hospody, kam občas chodím na jídlo jsem pomáhal stěhovat chlaďák. Bylo tam čisto, oba kuchaři vypadali přímo sterilně. Řekl bych, že Junge Heute vytváří umělé kauzy - pokud bych stěhoval chlaďák do knajpy, nepochybně bych něco našel i já, a to znám hygienu jen z vlastních zkušeností :)
0/0
26.8.2005 13:09

_m-

Re: Re: Re: citát.
sem se opravila už před čtyřma minutama, hygieniku.........
0/0
26.8.2005 13:37

zagy

Re: Re: Re: citát.
jinak souhlas. videl sem hodne kuchyni a vsude bylo cisto. maximalne se stane, ze upadne maso nebo treba hranolka na zem a vrati se zpatky. A taky se zakaznikum ujida
0/0
27.8.2005 11:51

BUDAS

podmíru
No byl jsem v úterý v hospodě Kobyla (je to v Pze na metru C Kobylisy). točej tam Plzeň. A pivo co pivo je pod míru (když to přinesou na stůl tak 2,5 cm).
na to abych čekal až dojde jsem měl moc velkou žízeň.ale odhaduju minimálně 1,5cm pod míru.
To že tam dávají pod míru je jediná vada této super hospody - bomba klimatizace, výborně vařej, pivo je výborné - jen ty míry :-(
0/0
26.8.2005 12:15

GhorX

.
Ta paní na fotce by se sice asi lehce vyhodit nenechala, ale i tak mi není jasné, proč sebou inspekce ČOI standardně nemá dva-tři ranaře, kteří by odradili pikostánkaře na tržnicích. Myslím že by nemusel ani zasahovat, dvoumetrovému svalounovi se obvykle stačí usmívat.
0/0
26.8.2005 12:15

Bič boží

Re: .
huh, co když pikostánkař vytáhne nunchaky a zahraje si na Bruce Lee, myslíš že to taky 2metrový svaloun ustojí???
0/0
26.8.2005 12:17

GhorX

Re: Re: .
Proto jsem napsal dva-tři. A i hodně výjmečně zdatný Vietnamec si rozmyslí, jestli se mu vyplatí praštit chlapa přede svědky :)
0/0
26.8.2005 12:22

utanův stín

Re: Re: .
Samozřejmě. Aby mu ublížil, musel by je hodit, protože tak vysoko nevyskočí. Koukáš moc na akční filmy.
0/0
26.8.2005 13:04

Vanguard

Psi a kočky
Podle mého názoru je ten rozšířený názor, že v čínských restauracích vaří psy a kočky nesmysl. Proč by proboha někde na ulici pracně chytali zatoulané zvířata, někde je zabíjeli, stahovali, kuchali, apod., když si můžou za pár korun bez problémů koupit kuřecí maso připravené k vaření. Z ekonomického hlediska by to prostě byl čirý nesmysl-prostě by se to nemohlo vyplatit. Nevylučuju samozřejmě, že si Číňani nějakého psa někde uvaří, ale nejspíš jen pro sebe, jako lahůdku
0/0
26.8.2005 12:03

bug01

Re: Psi a kočky
u nas se to snad nedela, ale tam u nich je to standard
0/0
26.8.2005 12:07

Bič boží

Re: Re: Psi a kočky
Asi 2 roky zpátky - asijské bistro v Boskovicích a kontrola hygieny či ČOI, už nevím nalezla v mrazáku 4 kočky(samozřejmě mrazené ), nicméně podnik jede stále dál, fuj já bych si tam nedal ani nudle
0/0
26.8.2005 12:20

komplikator

Re: Psi a kočky
i kdybych někde nějakého psa či kočku na talíři dostal, tak pokud by mi to chutnalo tak by mi to nevadilo... nevidím rozdíl mezi kuřetem, prasetem, krávou či psem na talíři... Jen snad že onoho psa si v marketu nekoupíte...
0/0
26.8.2005 12:48

Arny_71

Re: Re: Psi a kočky
Jisty drobny rozdil vidim minimalne ve veterinarni kontrole zvirat porazenych na jatkach (=minimalne nemsi pravdepodobnost chytnout parazita, zloutenkz ci jinou podobnou mnamku). U kocky ci psa zivicimi se odpadky z popelnic je nebezpeci nakazy o dost vesti, ale koukam, ze radu ceskych prasat, pardon zakazniku bister, to vubec nepali. Tak DOBROU CHUT!
0/0
26.8.2005 12:57

zagy

Re: Re: Re: Psi a kočky
souhlas...
0/0
27.8.2005 11:52

allien007

To je v Cechach bordel! v restauracívh!
Docela hustý bordel mají když blbým čechům dělají jídlo! Fakt humus, ale lidem to chutnalo dokud nezístili co je v zákulisí  asi si udělám živnost, projdu kontáky s prošlímy zapáchajícímy kuřaty který se neprodali a budu je na ulici grylovat za super cenu!!! !!!
0/0
26.8.2005 11:21

Karci68

Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
určitě jsi myslel grilovat, že???
0/0
26.8.2005 11:46

Karci68

Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
a to nereaguju na šílené "prošlímy"
0/0
26.8.2005 11:48

Flat Vamp A.V.T.

Re: Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
...a co to je, ten šílený prošlím?
0/0
26.8.2005 11:49

Karci68

Re: Re: Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
to bude nějaká čína asi...
0/0
26.8.2005 11:52

GhorX

Re: Re: Re: Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
Allien... :)
0/0
26.8.2005 11:55

zagy

Re: Re: Re: Re: Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
007...
0/0
27.8.2005 11:53

Bič boží

Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
kromě chyb, který opravil karci-zapáchajícími, která se neprodala. Jsi ty vůbec Čech nebo Tatar?
0/0
26.8.2005 12:16

allien007

Re: Re: To je v Cechach bordel! v restauracívh!
no na chyby kaslu a jsem cech a ne tatar nebo puntickar v cestine!
0/0
26.8.2005 18:46





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.