Diskuze

Hosté v plzeňské restauraci jedli stará jídla

Česká obchodní inspekce pokračovala v kontrolách čínských a jiných "exotických" restaurací. Kontroloři překvapili i provozovatele africké restaurace v plzeňské Zoologické a botanické zahradě. Po kontrole už nesměl personál podat zákazníkům ani jednu porci teplého jídla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iuos

24. 8. 2005 12:53
hmm
je zajímavý, že to vadí jenom kontrole  předpkoládám, že tam měl furt narváno - no to vlastně asi ne, to by se to sežralo hned ten den
0 0
možnosti

klv

24. 8. 2005 12:12
guláš
Každý kuchař ví že guláš je nejlepší až druhý den, jako taky samozřejmě ví že když si ho nepohlídá zkysne mu, rozpor nezi hygieniky a kuchaři je v tom že většina hygieniků nikdy nevařila ve větším množství
0 0
možnosti

rom007

24. 8. 2005 11:43
Africka restaurace
..hm, pisou ze to byla africka restaurace, tak co by byl kuchar v bilem
0 0
možnosti

zuza0007

24. 8. 2005 11:51
Re: Africka restaurace
No právě aby byl vidět, jinak by splinul s pozadím
0 0
možnosti

bluetake

24. 8. 2005 11:26
vsude je to stejne...
Po revoluci v devadesatych letech jsem pracoval v jedne nemecke male restauraci v Landshutu. Ani tam se samozrejme zadne zbytky nevyhazovaly, nektere hotovky se varili jednou tydne apod. Skutecny hospodar se chova hospodarne, ne jako nejaky urednik, ktery slepe kontroluje predpisy vymyslene jinym blbem....Ale tam to meli ve vetsine hospod okolo, i v te "nasi" udelano jednoduse. Zbyla hotova jidla se uskladnovala v cistych hrncich oddelene od cele hospody, v lednicich s oznacenim Private, do kterych nemela zadna kontrola pristup. Vetsinou to bylo v soukromych prostorech restaurace, keter byli pod zamkem. A nikdo si na kvalitu nestezoval, spis naopak. Takova svickova 3 dny ulezela, to byla mnamka...kazdy se staral, aby jidlo nebylo zkazene, to by si nedovolil dat na talir, ale nevyhazoval podle debilnich predpisu vse po 12-ti hodinach do vylevky....to by brzy zkrachoval.....
0 0
možnosti

zagy

24. 8. 2005 11:50
Re: vsude je to stejne...
souhlas... zkazeny jidlo da na talir stejne jenom zmetek a na toho predpisy stejne nikdy platit nebudou...
0 0
možnosti

lopatol

24. 8. 2005 10:41
Peníze a zboží holýma rukama
Přál bych si, aby ČOI začala také kontrolovat v českých pultových obchodech běžný zlozvyk - souběžný kontakt s potravinami a penězi holýma rukama.
0 0
možnosti

zagy

24. 8. 2005 11:49
Re: Peníze a zboží holýma rukama
je to tak. ale tomu se prakticky neda vyhnou. napr. v rychlych obcerstvenich. Mnohem horsi veci se ale deji v samoskach a supermarketech, kde se prelepuji stitky s datem spotreby u vsemoznych salatu a salamu, sunek... Pecivo se preklada uplne cernyma rukama a spadle na zem se vraci zpet.. Stare koblihy se cukruji, stary chleba se dava do mrazaku, znovu se pece nebo se po nem chodi pres noviny  to jen co sem slysel a i neco videl...
0 0
možnosti

prazakm

24. 8. 2005 10:32
Tak mi z toho vyplývá,
že to byla prachobyčejná úřednická buzerace. Je snad jedno, co má kuchař na sobě, pokud je čistý. A že byla svíčková uleželá? Co dodat...
0 0
možnosti

real_goldie

24. 8. 2005 10:22
Africka restaurace
Legracni je, ze africka restaurace v cesku prodava rajskou, svickovou a knedliky :-) Ze by tydle jidla byla tak oblibena v africe?
0 0
možnosti

petru

24. 8. 2005 8:09
Nezastávám se špinavých kuchařů, ale...
Mám pracovní zkušenost z několika hospod a řeknu vám, že současné předpisy jsou minimálně přitažené za vlasy. Rozhodně nejsou pro dobro zákazníků ani poctivých hospodských. Menší hospoda je prakticky nemůže splnit a tak často slouží jen jako zbraň v "konkurenčním" boji- zaplatíš známému v čojce aby šel tm hostinském naproti. Argumenty, že guláš je lepší "uleželej" vypadají sice lacině, ale je to prostě tak a prakticky ani někdy nelze vařit vše v jeden den.
0 0
možnosti

Mak1

24. 8. 2005 7:57
Kontroloři
přece nemohou za to, jak jsou nastaveny normy - oni musí pouze hlídat jejich dodržování. Až se bude muset kuchař před vařením 5x uklonit směrem k Bruselu, - tak to budou muset konrolovat taky.
0 0
možnosti

Danny_Kay

24. 8. 2005 3:00
Hygiena musi byt,ale...
...myslim si,ze predpisy jsou az prilis prisne...Podle techto predpisu by museli zavrit vetsinu zdejsich vyhlasenych plazovych restauraci.
0 0
možnosti

Termíny

Finance

Vláda

Témata

Válka na Ukrajině

Olympijské hry

Nepřehlédněte