Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hosté v plzeňské restauraci jedli stará jídla

Česká obchodní inspekce pokračovala v kontrolách čínských a jiných "exotických" restaurací. Kontroloři překvapili i provozovatele africké restaurace v plzeňské Zoologické a botanické zahradě. Po kontrole už nesměl personál podat zákazníkům ani jednu porci teplého jídla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

iuos

hmm
je zajímavý, že to vadí jenom kontrole  předpkoládám, že tam měl furt narváno - no to vlastně asi ne, to by se to sežralo hned ten den
0/0
24.8.2005 12:53

klv

guláš
Každý kuchař ví že guláš je nejlepší až druhý den, jako taky samozřejmě ví že když si ho nepohlídá zkysne mu, rozpor nezi hygieniky a kuchaři je v tom že většina hygieniků nikdy nevařila ve větším množství
0/0
24.8.2005 12:12

rom007

Africka restaurace
..hm, pisou ze to byla africka restaurace, tak co by byl kuchar v bilem
0/0
24.8.2005 11:43

zuza0007

Re: Africka restaurace
No právě aby byl vidět, jinak by splinul s pozadím
0/0
24.8.2005 11:51

bluetake

vsude je to stejne...
Po revoluci v devadesatych letech jsem pracoval v jedne nemecke male restauraci v Landshutu. Ani tam se samozrejme zadne zbytky nevyhazovaly, nektere hotovky se varili jednou tydne apod. Skutecny hospodar se chova hospodarne, ne jako nejaky urednik, ktery slepe kontroluje predpisy vymyslene jinym blbem....Ale tam to meli ve vetsine hospod okolo, i v te "nasi" udelano jednoduse. Zbyla hotova jidla se uskladnovala v cistych hrncich oddelene od cele hospody, v lednicich s oznacenim Private, do kterych nemela zadna kontrola pristup. Vetsinou to bylo v soukromych prostorech restaurace, keter byli pod zamkem. A nikdo si na kvalitu nestezoval, spis naopak. Takova svickova 3 dny ulezela, to byla mnamka...kazdy se staral, aby jidlo nebylo zkazene, to by si nedovolil dat na talir, ale nevyhazoval podle debilnich predpisu vse po 12-ti hodinach do vylevky....to by brzy zkrachoval.....
0/0
24.8.2005 11:26

zagy

Re: vsude je to stejne...
souhlas... zkazeny jidlo da na talir stejne jenom zmetek a na toho predpisy stejne nikdy platit nebudou...
0/0
24.8.2005 11:50

lopatol

Peníze a zboží holýma rukama
Přál bych si, aby ČOI začala také kontrolovat v českých pultových obchodech běžný zlozvyk - souběžný kontakt s potravinami a penězi holýma rukama.
0/0
24.8.2005 10:41

zagy

Re: Peníze a zboží holýma rukama
je to tak. ale tomu se prakticky neda vyhnou. napr. v rychlych obcerstvenich. Mnohem horsi veci se ale deji v samoskach a supermarketech, kde se prelepuji stitky s datem spotreby u vsemoznych salatu a salamu, sunek... Pecivo se preklada uplne cernyma rukama a spadle na zem se vraci zpet.. Stare koblihy se cukruji, stary chleba se dava do mrazaku, znovu se pece nebo se po nem chodi pres noviny  to jen co sem slysel a i neco videl...
0/0
24.8.2005 11:49

prazakm

Tak mi z toho vyplývá,
že to byla prachobyčejná úřednická buzerace. Je snad jedno, co má kuchař na sobě, pokud je čistý. A že byla svíčková uleželá? Co dodat...
0/0
24.8.2005 10:32

real_goldie

Africka restaurace
Legracni je, ze africka restaurace v cesku prodava rajskou, svickovou a knedliky :-) Ze by tydle jidla byla tak oblibena v africe?
0/0
24.8.2005 10:22

petru

Nezastávám se špinavých kuchařů, ale...
Mám pracovní zkušenost z několika hospod a řeknu vám, že současné předpisy jsou minimálně přitažené za vlasy. Rozhodně nejsou pro dobro zákazníků ani poctivých hospodských. Menší hospoda je prakticky nemůže splnit a tak často slouží jen jako zbraň v "konkurenčním" boji- zaplatíš známému v čojce aby šel tm hostinském naproti. Argumenty, že guláš je lepší "uleželej" vypadají sice lacině, ale je to prostě tak a prakticky ani někdy nelze vařit vše v jeden den.
0/0
24.8.2005 8:09

Mak1

Kontroloři
přece nemohou za to, jak jsou nastaveny normy - oni musí pouze hlídat jejich dodržování. Až se bude muset kuchař před vařením 5x uklonit směrem k Bruselu, - tak to budou muset konrolovat taky.
0/0
24.8.2005 7:57

Danny_Kay

Hygiena musi byt,ale...
...myslim si,ze predpisy jsou az prilis prisne...Podle techto predpisu by museli zavrit vetsinu zdejsich vyhlasenych plazovych restauraci.
0/0
24.8.2005 3:00

mordych

no no- už j...
oprava: ...kém.
0/0
24.8.2005 0:10

mordych

no no -už jen špinavý kuchař má vypadnout
no já bych se těch hostinských tolik nezastával, z dlouholeté zkušenosti vím,že prakticky neexistuje ať krčma,nebo nóbl rest.podnik,kde člověk není v něčem okraden,nebo minimálně aspoň nějakým způsobem ošizen.Zvláště právě v této době českého chaotického kapitalismu,kdy nic není regulováno v prospěch zákazníka.Hostinskými se ve většině případů stali bývalí výčepní,čísníci/většinou nevyučení/,kteří kradli za minulého režimu a nyní kradou ještě víc a při jakékoliv kontrole a výtce pro nápravu řvou,/ s drzostí pinglům vlastní/o omezování soukromého podnikání,že zkrachují,že by nemohli dělat "speciality" atd.A to navíc samozřejmě - minimálně s "morální" podporou lidí s jejich zlodějského souznění  sdružených pod jakousi zkratkou -ODS.
0/0
24.8.2005 0:05

zagy

Re: no no -už jen špinavý kuchař má vypadnout
tys to vylustil
 
0/0
24.8.2005 0:15

ArneFarin

Re: no no -už jen špinavý kuchař má vypadnout
Něco jiného je podvádění a něco jiného je buzerace. Asi před 14 dny se zase jiný čojkař v novinách chlubil, že když bylo všechno v pořádku tak dal hostinskému flastra aspoň za to, že mu vyhověl a natočil mu malé pivo, a na lístku měl inzerované jen velké - prý porušení informační povinnosti.
0/0
24.8.2005 7:19

Dan 1

Re: no no -už jen špinavý kuchař má vypadnout
To si ty zkratky pletete. Ne ODS, ale RaJ. Blbe.
0/0
24.8.2005 8:12

uprimnyhosan

Re: no no -už jen špinavý kuchař má vypadnout
aaano, aaano, ne nadarmo nam tu vladne falesny vrchni z RaJ-e s bradavicí na tváři!! :-)))))
0/0
24.8.2005 21:27

Bouše

Předpisy platí pro všechny
Kolik majitelů našich restaurací bylo nuceno investovat mnoho prostředků do předpisového vybavení kuchyně, někteří dokonce museli kuchyň úplně zavřít. Proč by měly být čínské restaurace vyjímkou? To, že se v nich zatím nikdo neposral, pro mne není argument.
0/0
23.8.2005 22:40

ArneFarin

Re: Předpisy platí pro všechny
a kdo pak má ty výsledky těch předpisů jíst ?
0/0
24.8.2005 0:03

Bouše

Re: Re: Předpisy platí pro všechny
To už je jiná věc, já se teď nevyjadřuji ke smyslu předpisů, ale k tomu, že když už platí, musí platit pro všechny stejně.
0/0
24.8.2005 0:10

tleskam

No a co!?
Vzdyt svickova je nejlepsi druhy nebo treti den po uvareni
0/0
23.8.2005 22:37

zagy

Re: No a co!?
EU normy...
0/0
23.8.2005 22:41

Naked and petrified

Re: Re: No a co!?
Zhusta to ale nejsou normy EU, ale normy, k jejichz prosazeni u nas nekdo vyuzil argumentu, ze "to po nas chce EU". Protoze takovy argument velmi casto zastavi jakoukoliv diskusi "EU, aha, jo, nojo, to je blby, ale kdyz je to tak...".
0/0
23.8.2005 23:15

Rachetik

Re: Re: Re: No a co!?
právě, takhle to dopadá, když chce bejt někdo papežštější než papež, nebo jak to je. Guláš tři hodiny po uvaření může někoho nutit vyhodit jenom uplnej blb
0/0
24.8.2005 10:25

zagy

Re: Re: Re: Re: No a co!?
asi tak
0/0
24.8.2005 11:42

zagy

A co ze bylo jidlo uvareny v sobotu nebo v nedeli??
Takhle se to dela vsude a donedavna ty normy ani nebyly tak prisny a nikdo ze stravniku si toho nevsim...
0/0
23.8.2005 22:25

moralista

Zkušenost
Musím s některými komentáři zastávajícími se čínských restaurací souhlasit. Často tam chodím na jídlo a nikdy jsem neměl problém. Zato v jedne tzv. "normalni" ceske restauraci kdyz jsem si dal kureci s bramborem, tak jsem se vzdy posr..
0/0
23.8.2005 22:16

ArneFarin

ČOI
Chtěl jsem jim svůj názor napsat meilem, ale jejich webovský formulář se mi snaží spustit Outlook (tfuj brrrr) a ten já nepoužívám. Takže ani nevím na jakou adresu to mělo být odesláno.
0/0
23.8.2005 21:51

zagy

Re: ČOI
tak kdyz se Ti otevre Outlook, tak tam bude jejich adresa, tak ji akorat zkopci ne?
0/0
23.8.2005 22:23

ArneFarin

Re: Re: ČOI
já jen myslím že to chce outluk, ono to píše že ho nemám nakonfigurovanýho.
0/0
23.8.2005 22:39

zagy

Re: Re: Re: ČOI
tak to netusim, co s tim. kouknu se k nim...
0/0
23.8.2005 22:42

zagy

Re: Re: Re: ČOI
teda to je stranka, to je humus... zkus info@seznam.cz
0/0
23.8.2005 22:51

zagy

Re: Re: Re: Re: ČOI
kua, co sem to sem vlepil
samozrejme ze info@coi.cz !
0/0
23.8.2005 23:25

Naked and petrified

Re: Re: Re: ČOI
Ten formular se snazi odeslat se mailem. To uz jsem take nekde videl...prasarna. No, kdyz si spravne nakonfigurujes nejakeho mailoveho klienta, melo by to jit poslat.
0/0
23.8.2005 23:13

Polnikurat

Damy a panove
Kdo poziva stravu v cinskych restaracich je teroristou vlastniho tela!Hlavne ryzove nudle jsou chuti a vzhledem k nerozeznani od tech, co padaji cinskemu kuchari do kastrolu primo z nosu.
Je znamo, ze cinsti kuchari/rky neznaji kapesniku ci jakychkoli zasad hygieny.
 
0/0
23.8.2005 20:47

Dan 1

Re: Damy a panove
ČOIka asi neviděla, jak vypadá kuchyň restaurace v Číně, to by je asi odvezli rovnou do Bohnic  Tam se skladují živá zvířata včetně ryb a hadů. Ale jídlo vynikající a nikdo nezvrací a nedostává průjem, jak je to běžné v ČR, když si dá člověk salmonelovou zmrzlinu.
0/0
23.8.2005 21:48

Wikan

Re: Damy a panove
Je znama vec, ze cinane (a mozna i jini asiate) maji trosku jinak "udelany" nos, takze ani rymu nemaji...
0/0
23.8.2005 23:55

bajker

Re: Re: Damy a panove
?? Nechápu .. Možná Aboriginci v Austrálii mají jiný nos.. Číňané mi příjdou nosově jako evropani. Rozdíl vidím spíš na očích. :-/
0/0
24.8.2005 10:31

real_goldie

Re: Damy a panove
pozor aby si nepretah vychazku, Dr. Chocholousek by se zlobil a uz by te neoustil na dalsi!
0/0
24.8.2005 10:41

Naked and petrified

Aby se kontrolori...
...neposrali.
0/0
23.8.2005 20:38

Jantarek

Re: Aby se kontrolori...
Aby ses neposral ty, až si nějaký takový dobroučký papáníčko dáš :-)))
0/0
23.8.2005 20:41

Naked and petrified

Re: Re: Aby se kontrolori...
:-)
0/0
23.8.2005 20:43

Mr. Skin

Re: Re: Aby se kontrolori...
Vždy se říkalo, že guláš či svíčková chutná druhý den nejlépe. Normy, které nutí restaurace tyto jídla druhý den vyhazovat (nebo hluboce zmrazovat) považuji za zbytečné...
0/0
23.8.2005 21:19

Condomer

Re: Aby se kontrolori...
teda zavřít restauraci jen kvůli toho, že nechávají svíčkovou odležet a že má kuchař špatnou barvu zástěry, to je teda síla. A jestli našly špinavé příbory, tak nejspíše otevírali kontroloři myčku dřív než měli
0/0
23.8.2005 21:35

ArneFarin

Re: Aby se kontrolori...
tak tak. Zajímalo by mne, kdo jim dal právo omezovat strávníky jen na základě takových blbostí. Jo, kdyby udělali rozbory a našli tam botulotoxin nebo salmonelu, tak nic neřeknu. Ale takhle? No já tam být když by mi kontrolór říkal že si nesmím něco koupit, to by si za rámeček nedal! Já předpokládám, že jídlo v restauraci je smlouva mezi mnou a mezi majitelem restaurace a nijak nevidím, jakým právem by mi někdo chtěl bránit objednat si to co si přeji a co druhá strana je ochotna poskytnout
No a ty nápoje to už je skutečně přitažené za vlasy. I když i tady záleží na formulaci. Pokud je deklarováno půl litru piva a v hořčičáku  ho půl litru bude, tak ať se dou bodnout. Stejně tak, když bude deklarováno "jedna sklenice" tak to bude taky v pořádku. Když se mi to nebude líbit, tak s tím číšnika vyhodím; ale rozhodně mi do toho
0/0
23.8.2005 21:43

ArneFarin

Re: Re: Aby se kontrolori...
...nemají podělaní kontroloři co kafrat!
0/0
23.8.2005 21:44

Leenah

Re: Re: Re: Aby se kontrolori...
Mají do toho co kafrat, když je to jejich práce... Kdyby takové věci nepokutovali, mohli by sami přijít o místo. Nadávej na blbé předpisy, ne na lidi, kteří jen konají svou práci (a jsou rádi, že ji mají).
0/0
24.8.2005 8:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.