Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Polovina českých hospod šidí své zákazníky

Milovníci piva mají v Česku jen poloviční šanci, že najdou restauraci, kde jim do půllitru natočí správnou míru. Ukázal to test MF DNES. Za šizení zákazníků přitom hrozí majitelům podniků až milionová pokuta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Redfearn

Krátká poezie o úplatném čoikaři
ČOI-ka, stačí jim dvojka.
0/0
15.8.2005 9:13

delobuch

HOSPODY
0/0
15.8.2005 9:01

pepe999

Re: HOSPODY
Do hospody delobuch? Jako za trest asi... :-)
0/0
15.8.2005 9:16

seppikub

Jo, kdyz se..
 hospoda pred zabavou  trikrat objede erenou s nalozenou becku, to se natoci piv    
0/0
15.8.2005 8:49

pepe999

Sice jsem za 2 dny
neprosel 138 hospod, ale jeste se mi nestalo, ze bych mel nejakeho tezkeho podmiraka. Kdyz se to stane, tak to pivo vezmu, jdu k vycepu a necham si ho dotocit. Jednou mi to cisnik odmitl, tak jsem mu ten pullitr postavil na vycep a sel jinam. Hospody tudiz nesidi zakazniky, ale zakaznici sami sebe....
0/0
15.8.2005 8:04

Redfearn

Co chcete? Anglickou "Kozu"?
1.Do hospody si chodím pokecat a celé pivo jsem v té svojí nikdy nevypil. Při pohledu na přesnou anglickou "kozu" je mi špatně.
2.Všichni můžou pracovat jak chtějí, jenom kuchaři a číšníci musí pracovat rychle. Navíc pod dohledem ČOI, hygieny a živnosťáku. Ještě bych udělal občanské hlídky. Jinými slovy: Doma jíte z kastrolku a ve městě chcete stříbro.
0/0
15.8.2005 7:41

hovnival-

Re: Co chcete? Anglickou "Kozu"?
rychle.
0/0
15.8.2005 7:58

KarlaEgon

Re: Co chcete? Anglickou "Kozu"?
No a? Kdyz beru na benzince 40 litru taky neplatim 41 ne?  Jsi asi upad co je tohle za logiku?
0/0
15.8.2005 8:18

Redfearn

Re: Re: Co chcete? Anglickou "Kozu"?
Kdo ti řekl, že neplatíš 41? Možná i 41,5. Nevěř všemu co vidíš.
0/0
15.8.2005 9:09

hzahza

Re: Re: Co chcete? Anglickou "Kozu"?
často se divím, jak se mi do 55l nádrže vejde i 57l (a to tam ještě něco muselo být)
0/0
15.8.2005 15:03

Stanislav_x

Re: Re: Re: Co chcete? Anglickou "Kozu"?
Nádrže mají bezpečnostní rezervu objemu, stane-li se vám to někdy v létě (nebo lze předpokládat kladnou změnu teploty), tak to radši ještě vyjeďte, může to nadělat potíže.
0/0
16.8.2005 8:57

hovnival-

@@
typicke....
0/0
15.8.2005 3:33

Borgh

Vždyť je to furt o tom samým:
Český vyčuránci, podvodníčci, zlodějíčci a šmejdi...asi to je v genech.
0/0
14.8.2005 20:50

Huhukoktejl

Re: Vždyť je to furt o tom samým:
Takže i v tvých, jo?
0/0
15.8.2005 10:28

dryka

Pivo musí nejen chutnat, ale také vypadat k světu.
Proto taky ten centimert rád oželím. 
0/0
14.8.2005 20:14

zagy

Re: Pivo musí nejen chutnat, ale také vypadat k světu.
to je konecne rozumny slovo. tezko se natoci pivo, ktery "vypada" a pritom je na miru...
0/0
16.8.2005 0:29

slavier

Já to teda nějak extra neřešim
jendou dostanu víc a někdy míň, příde mi to nastejno
 
0/0
14.8.2005 18:22

babacek

Podměrečné pivo
 možná naštve.Ale,ruku na srdce.Vždyť jsme po celá léta tuto neřest tolerovali a dávali za to ještě spropitné a tak je to vžitá záležitost.Mne daleko více než pivo o centimetr menší mírou když vidím jak výčepní postaví pulitr pod pípu a z výšky do něk tento mok točí.Někteří to zase cmrndají jak nějakou bryndu a o čištění trubek sice slyšeli,ale to je tak všechno.Ono již stačí,že mnohé pivo ztratilo na kvalitě tím ,že se již nepoužívají klasické kompresory a pivo je nadprůměrně okysličené což mnohým způsobuje plynatost a jiné žaludeční potíže.A tak kvalitně natočená hladinka je již vzácností.
0/0
14.8.2005 8:06

FilipNeri

Re: Podměrečné pivo
Urcite souhlasim. Ale prave proto je jiste potreba se jim postavit. Minimalne je upozornit, klidne i vice nahlas, ze "uz jste pil i vetsi pullitrove pivo". Prave ten nezajem zakazniku je nijak neprinuti cokoliv zmenit. I kdyby zacali jen s tou spravnou mirou, je to krok ke zlepseni.Pak uz je jen otazkou casu, kdy se bude lepsit kvalita toceni i piva vubec...rozhodne bych alespon zacal nedavanim spropitneho.
0/0
14.8.2005 13:55

babacek

Re: Re: Podměrečné pivo
A to je ten zakopaný pes.Dřívější zaměstnavatelé právě počítali ze spropitným a tak platy u této kasty byly nízké a přikrádáním a spropitným byl tento stav kopenzován samotným personálem z tichou podporou státu.Dnes máme pohostinsví v soukromích rukou,ale situace přetrvává právě pro nízké platové ohodnocení.A když není motivace personálu jinde stav se nezmění.Nedáváním spropitného se okrádání zákazníka ještě navýší.To je můj názor.
0/0
14.8.2005 14:14

pancho10

Re: Re: Re: Podměrečné pivo
A o tom to je ale si myslim ze spokojenost zakatnika ma pit prednost. Všiml jsem si že když v hospodě obsluhuje majitel tak je vše ok.Ale když tam má zaměstnance tak je to síla.
0/0
14.8.2005 20:39

babacek

Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Ve většině případů ano.
0/0
15.8.2005 6:33

Dawe79

Re: Podměrečné pivo
natočené pivo po "skle" je pěknej humus a nedá se pít spprávně se pivo točí z "vrchu" na dvakrát a pak se teprv dotáčí po skle na míru.Dělá se to z důvodu, o němž píšete níže.Natočením piva z "vrchu" se pivo zbaví právě té "plynatosti"
0/0
15.8.2005 8:04

pepe999

Re: Re: Podměrečné pivo
No, tak to bych se hadal. Kdyz jsem byl v Litovelskym pivovare(delalo tam par znamych) a chodil na sudarnu, tak tam meli narazenou vzdycky 12ku. Jeden mistni odbornik(zkusenej pivar) mi natocil pivo po skle a bylo good(asi 2 minuty). Kdybych to cepoval "z vrchu", tak bych tam byl doted....
0/0
15.8.2005 8:08

Dawe79

Re: Re: Re: Podměrečné pivo
to je asi tím, že tam nemaj kyslíčník.Jakmile máš kyslíšník, tak pivo "řeže" a pěna je fuč než ti to pivo přide na stůl.Jednou se napiješ a máš z toho kozu.Kde se používá vzduch, tak to ještě po skle jde:))
0/0
15.8.2005 8:13

pepe999

Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Ted uz jim to pivko zatrhli, ale meli tam na sudu pumpu. Kompresor, nebo bomba s kyslicnikem by jim asi neprosla, prece si nemuzes udelat z prace putyku, ze. Kyslicnik je poznat, to je fakt, je to sama bublinka a pak prdis jak o zivot. :-) No, tady v putykach, kde se vari je prevazne gambac a jeste z tanku. Kdyz neni odber, tak je taky pekne hnusne.....
0/0
15.8.2005 8:19

Dawe79

Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Jo pumpa v práci to je pohodička.Když už nemůžeš tak si nedáš Já si radši počkám na natočení z vrchu, než abych měl pivo co mi nejede .Ten kysličník ti pěnu "rozbije"  a to nemuvlím o tom, že po dvou pivech si plnej.Tank je nic moc - co vím u nás je jen v jedné hospodě.
0/0
15.8.2005 8:24

pepe999

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
V OL. uz vim minimalne o dvouch a zrovna tam chodim. Kyslicnik uz pouzivaji skoro vsude, tak si nevyberes. Prej to narizeni EU. Me je vpodstate jedno, jak ho natoci, ale uz neni jedno co natoci a aby bylo dobry. Piju Seraka, 12ku Starac a sem tam ten gambac z tanku, ale ten maji v kazde putyce uplne jinej, ikdyz jim to vozi jedna cisterna ve stejnej den....
0/0
15.8.2005 8:29

Dawe79

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Nařízení to asi není, protože v Přerově známej otevíral hospodu před půl rokem a má normální kompresor.A holky už jsou vycepovaný a točí vynikající 11 Zubra
0/0
15.8.2005 8:32

pepe999

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Zubra uz jsem taky chlastal, ale kdyz banikovci vymlatili Studac(ZUBRA), tak uz ho skoro nikde necepujou. Jestli ma kompresor, tak to asi vali na vlastni triko. Budu se muset zeptat znameho, jak to je. Dela menedzra v PMS a.s. To je ten holport Zubr, Hanusky a Litovel... :-)
0/0
15.8.2005 8:35

Dawe79

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
I jedenáctku?Ta se jim fakt povedla, desítka je taková voda...Myslím, že to má normálně přikleplý, má kuchyň v nerezu, vše jak má být.No a jestli kompresor nebo bombu - cenově(požizovací) v tom moc rozdíl není, aspoň myslím:))
0/0
15.8.2005 8:51

pepe999

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Ja jsem slysel, ze to je kvuli hygiene, nebo co. To je jedno. Ja pil desitku, to je fakt voda. Jedenactku jeste ne, ale az na ni narazim, tak ji vyzkousim. :-)
0/0
15.8.2005 8:57

Dawe79

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
doporučuji snad Ti ji nezkazí číšník, byla by to fakt škoda
0/0
15.8.2005 8:58

pepe999

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Docela se tesim, az ji ochutnam. Aspon bude nejaka zmena.... :-)
0/0
15.8.2005 9:01

babacek

Re: Re: Podměrečné pivo
Úplně nejlepší je pak natočené do vaničky nechané přes noc pěkně vyvětrat a následně je nabírat a nalévat zběračkou do půllitru.
0/0
15.8.2005 8:47

pepe999

Re: Re: Re: Podměrečné pivo
Vy mate ale chute... :-))
0/0
15.8.2005 8:57

Dawe79

Re: Re: Re: Podměrečné pivo
za komoušů se tomu u nás říkalo kybláky a normálně se prodávalo
0/0
15.8.2005 9:06

Timur.a.jeho.parta

Každý,
kdo jednou ochutnal opavskou desítku, se nechá rád ošidit, neboť není většího samoseru.
0/0
14.8.2005 0:14

pepe999

Re: Každý,
Jojo, Zlatovar jsem chlastal za sveho pusobeni v Dukelskych kasarnach. Taky jsme chlastali Radegasta v Kartaci, ale to uz bylo jine pivo... :-)
0/0
15.8.2005 9:00

Pilat

a nemohli by jste napsat
neco co nevime?
0/0
13.8.2005 22:03

sonaki

Kdyby jen hospodský...
Kdyby jen hospodský nás bral na hůl. Pořádně otevřete oči, stačí se podívat do obchodu potravin, telekomunikační služby, banky a taky stát - Parlament něco stojí... atd.          
0/0
13.8.2005 21:43

fhf

Je to zvláštní
před sametovým převratem se říkalo až budou hospody soukromé, skončí okrádání zákazníků. Majitel se bude snažit o to, aby nepřišel o zákazníky. Skutečnost je taková, že se okrádá více a častěji
0/0
13.8.2005 20:29

MilanMilanMilan2

Re: Je to zvláštní
Je to tak. Obrana proti tomu: chodím tam, kde mne nešidí (alespoň tak okatě, jako je na krabičku od sirek pod míru).
0/0
13.8.2005 21:30

jkzrt

Re: Je to zvláštní
To byly,,jsou a budou jen kecy a kecy.Každý soukromník chce mít co nejvyšší zisk,tak okrádá ,kde to jde!!
0/0
14.8.2005 7:51

dislektik

tak at tam ochmelkové nechodí a nikdo je nebude šidit
a hospodský si to potom rozmyslí jestli budou šidit dál když budou mít prázdný lokál ale to je problém u nás nejsou hospodčtí
0/0
13.8.2005 19:18

Maxx-IP

To je divné.
Mně se ještě nestalo, že by mě ošidili. Přijdu do hospody, poručím si Radegast nealko, přenesou mi sklaničku a lahev - a vždycky má míru.
0/0
13.8.2005 18:02

leonel

Re: To je divné.
aha, ale nejprve ukážeš průkaz, viď? :)
0/0
13.8.2005 18:05

Hakuna2

Re: Re: To je divné.
Nepochopil si to: lahev + pullitr = presna míra :-/
0/0
13.8.2005 18:31

Kebnekaise

Re: Re: Re: To je divné.
Ten nechape nikdy nic....
0/0
13.8.2005 21:07

kasavaros

Jeden starý vtip:
-Pane vrchní, půl piva! -Půl piva nedáváme. -Jak to, vždyť ostatním ho nosíte...
0/0
13.8.2005 16:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.