Diskuze

Pivo pod míru? Zcela běžné

Téměř v každé druhé české restauraci spočítají číšníci hostům špatně útratu nebo nalijí špatnou míru. Zjistili to kontroloři České obchodní inspekce. Platy v hospodách jsou malé. Tak se nedivte, že si musíme občas přivydělat okradením zákazníka, říká číšník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rewell

16. 8. 2004 15:21
tak zase má nějakej
socan z idnes problémy s českou hospodou místo aby se zabýval tím, kdo okrádá nejvíce - tento zajebaný neobolševický stát.
Prkotinama se bavíte v idnes, místo abyste šli po velkých státních rybách.
0 0
možnosti

rene

16. 8. 2004 12:46
Hranolky
Když je v jídelním lístku uvedeno 150 gr. hranolek, je to myšleno v syrovém nebo v usmaženém stavu? Pokud v syrovém stavu, tak to je podle mně problém. Jak mám dokázat jejich váhu před usmažením? Neexistuje nějaká finta, jak rychle poznat, jestli je hranolek patřičné množství?
Díky za rady.
0 0
možnosti

Aiki76

16. 8. 2004 2:57
a co tak vy pitomecci
zkusit pinglovat za par supu? asi byste brzo otocili... zvlast ta ruska kr@va urcite to bude nejaka zdechlina poloruska... ze nikoho nenapadne rict: no jo, tak at jim daji poradnou vyplatu, potom beru i ruku useknout...
0 0
možnosti

djdave2

15. 8. 2004 23:55
zde maj podmiraky :
JA SI ONEKDA KRATIL DLOUHOU CHVILI V DOMACIM PIVOVARU - RESTAURACE U BEZKOUSKU V PRUHONICICH A TAM MI DONESLI PEKNYHO PODMIRAKA - VICKRAT UZ TAM NEJDU ...
0 0
možnosti

svobodny clovek

15. 8. 2004 11:34
KR@VO
"Dopadne to tím způsobem, pro který zde jeden bllb horuje - průmyslové kamery na každém kroku a patnáct let natvrdo za ukradenej rohlík."
KR@VO, urazet to by ti slo. Je proste pravda, ze kdyz chybi nekterym lidem povedomi o moralce, protoze je k tomu nevychovavaji v rodinach, tak by je k tomu mela vychovat justice. Dokud se neco poradne netresta, tak si lidi mysli, ze to ani neni spatne. To je stejne jako s detmi.
0 0
možnosti

svobodny clovek

15. 8. 2004 11:36
Re:
Prispevek byl urcen pro Marusja @ Dusja, ale byl spatne umisten.
 
Neumi poradne cesky, ale chce poucovat.
0 0
možnosti

Rychlý G.

15. 8. 2004 11:06
A co takhle chleba (ne tekutý)
Nebo balené brambory? Zkusili jste si někdy zvážit chleba, který má 1.200g? Nebo jakékoliv pečivo, které má deklarovanou váhu. Nevadí mi, když bude napsáno, že 1ks stojí 20,-Kč. Ale když je tam váha, tak musí být dodržena. Pečiva se prodá obrovské množství. Nicméně s těma hospodama je to fakt tragédie. Jenže když ukradnete půllitr, tak to většinou musí zaplatit personál. Ten to nechce platit ze svého, proto okrade hosty. A jsme v kruhu. Jinými slovy. Aby měl obsluhující za zaplacení jednoho půllitru, musí někde našidit 2-3 piva.
0 0
možnosti

Marusja @ Dusja

15. 8. 2004 1:38
Marusja
Je to velice jednoduchý - v národě, kde je kradení národním sportem to nikdy jiný nebude. Von to totiž nemá lehký ani ten pingl - vzájemná nedůvěra (oprávněná) mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem je taková, že se vše měří a přeměřuje na mililitry (odměrné váce při výměně služeb, popisování láhví diamantovým hrotem - vím o čem mluvím) a pokud něco nesedí - třeba proto, že by číšník dával trošku kavalírskou míru (jak je tomu zvykem takřka všude na západ od Aše), tak si to pingl samozřejmě zacáluje ze svýho. V tomhle prostředí naprosto pokroucených charakterů se skutečně nic jiného, než alespoň přikrádat prostě dělat nedá a ke zlepšení nedojde, to by museli celému slavnému národu Českému transplantovat mozek. Dopadne to tím způsobem, pro který zde jeden bllb horuje - průmyslové kamery na každém kroku a patnáct let natvrdo za ukradenej rohlík. Problém je v tom, že krást se bude dál. Hodně mi to připomíná řidičské průkazy, jejichž dosažení je u nás jedno z nejnáročnějších na světě a stejně většina Čechů jezdí jako prasata... Nevíte proč   
0 0
možnosti

Isbjoerna

15. 8. 2004 12:10
Re:
, I kdyz si myslim, ze se krade vsude na svete, dam ti za pravdu, ze "byt okraden v CR" je horka zkusenost temer kazdho zahranicniho navstevnika. Je vsak velky rozdil, ukradne-li mi nekdo zaparkovane auto (kradez jako vsude jinde na svete), a nebo pri nakupu zbozi (nedodrzeni deklarovane miry). Nedodrzeni miry se u nas povazuje za okradani nejhrubsiho zrna a takovy "obchodnik"=podvodnik by se dlouho neudrzel. Tlak na poctivou miru je ze dvou stran: 1) Tlak zakaznika, ktery u podvodnika nenakupuje. 2) Tlak kontroly, ktera podvodnikum "zavre obchod". V neposledni rade je i tlak zamesnavatele na zamestnance, ktery zamestnance NUTI (pod hrozbou propusteni) dodrzovat poctivou (pres)miru. Dobry obchodnik VÍ, ze 1 kilogram masa se da rozdelit na nejvyse 9 porci á "100g". :-)
0 0
možnosti

robert_2004

14. 8. 2004 9:25
je to jednoduché,
pokud jsem v restauraci okraden, na oplátku si vezmu "na památku" jejich půllitr. Mám už doma slušnou sbírku.......:-)))
0 0
možnosti

russsalkableda

14. 8. 2004 11:46
Re:
co s tolika pullitrama? ten kdo me okrade, toho bych radeji tim pullitrem vzala po hlave.
0 0
možnosti

Jirka Š. Svejkovský

13. 8. 2004 22:11
Je to problém
Okrádání zákazníků mi připadá uhozený. Místo toho, aby svého chlebodárce "narukounosili" ještě ho zobnou.Že maj malou výplatu je výmluva - tu máme přece úplně všichni :)). Jsem z okresního města - taková vesnice. Když někdo krade, rychle se to rozkecá a brzo končí. To je asi jediná cesta - pražany ovšem lituju. Tam to asi nepude.
0 0
možnosti

Rychlý G.

15. 8. 2004 10:42
Re:
Správný postřeh. Mám taky nedávné zkušnosti s okresním městem a jsou prostě hospody, kde se nechodí. Čachry, zvláště s pivem, se brzy roznesou a buď provozovatel vymění personál nebo změní filozofii svého podnikání. Jinak to brzy může zavřít.
0 0
možnosti

Mikula

13. 8. 2004 16:25
Jo jo...
Jo jo, stojí to u nás za hoxno a můžou za to američani.
0 0
možnosti

djdave2

15. 8. 2004 23:56
Re:
hlavne bush ...
0 0
možnosti