Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Inspektoři šli po kvalitě špekáčků

Od září už by se nemělo stát, že si koupíte dva špekáčky různého složení. Jejich kvalitu totiž sjednocuje vyhláška. Státní zemědělská a potravinářská inspekce si posvítila na její dodržování. Inspektoři zkontrolovali 1162 masných výrobků od 105 různých výrobců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

gabul

tralalá:-)
Otec má kamaráda, který pracuje v nejmenované valašské masně a ten občas dotáhne nějaké uzeninky, které si zaměstnanci dělají sami,  vždycky si udělají nějakou malou várku pro sebe, občas dostaneme nějaké párečky na ochutnání a půl štangle vysočiny a to je chuť. A proč? Protože si do toho naflákají jen maso!!!!:-))
0/0
18.10.2003 7:50

pinguinone

kde fuguje konkurence
neni treba kontroloru..
0/0
17.10.2003 12:23

invos

toto jsem nedávno koupil mailem...
Nasledujici receptura na obycejne parky byla ziskana od nejmenovaneho pracovnika jedne Rakouske firmy, ktera vyrabi uzeniny na objednavku a podle cenovych pozadavku supermarketu a hypermarketu v Ceske republice (takovej parecek z Makra ...). Pokud byste v receptu marne hledali maso, nespletli jste se, skutecne tam zadne neni.Obycejne parky: receptura na 100kg vysledneho produktu 15 kg SEPARAT (kostni moucka) 15 kg SADLO 26 kg KUZOVA EMULZE 10 kg A-GEL (chemie) 6 kg SKROB 22 kg LED (strouhany pro spojeni smesi, pozdeji zvodnati) 1,9 kg SUL 2 kg SOJA 1 kg EMULGATOR 1,1 kg KORENI + BARVIVO ------------------------------------------ Vysledny produkt = 100 kg ruzovouckych parecku > > > > > > > > > > > > Dobrou chut Vam preji "SPOJENE KAFILERIE, a.s."
0/0
16.10.2003 17:43

timec

Obchody
prostě prodávají, to co lidé chtějí - žrádlo pro prasata, hlavně, že je to levný. Pak ovšem výrobci, kteří by chtěli vyrábět kvalitněji nemají šanci, prostě by to neprodali. Bohužel žádnou šanci nemá ani spotřebitel, který by chtěl kupovat kvalitní věci. Holt je zase načase vrátit se ke starým dobrým normám. Prostě výrobek určitého názvu bude muset odpovídat ČSN.  Ovšem v tomhle bordelstátě nevím, nevím.
0/0
16.10.2003 16:57

Bimbac_007

Re:
Je jim to opekacek
0/0
17.10.2003 1:56

Joao

Čím levnější, tím lepší
A nejlepší musely bejt buřtíky co prodávaly supermarkety v různejch "akcích". Ty určitě maso vůbec neviděly, ale hlavně že byly tak levný! Snad i u nás začnou časem lidi preferovat kvalitu před kvantitou. Další co by se mělo prověřovat je pečivo,  rohlíky maj skoro všude "gumový", ale hlavně aby stály jenom korunu. 
0/0
16.10.2003 16:14

Bimbac_007

Re:
Rohlik byl vzdycky za 30 h
0/0
17.10.2003 1:52

GhorX

Re:
Před rokem 1989 byl za 40 h - dlouho předtím byl "malý" za 30 a "velký" za 40 h - ještě předtím byl prostě rohlík a stál 30 hal.
0/0
18.10.2003 9:11

franta mottl

no konecne se do tohoto statu vraci poradek
a urednici se zabyvaji temi dulezitymi vecmi. To s temi spekacky uz bylo skutecne neudrzitelne...
0/0
16.10.2003 12:54

qoknu

Re:
Když se vědělo k jakému řezníkovi jít pro špekáčky, tak si člověk pochutnal. V žádném případě jsem je nekupovala u Schneidra  nebo MAKRU a dalších supermarketech.
0/0
16.10.2003 13:39

Tommy S.

Re:
No kdo si chce pochutna na uzeninách, musí si nejdřív najít spolehlivého řezníka - nejlépe menšího soukromníka. Pozor  vyšší cena nemusí být zárukou kvality. Nedávno jsem si v jednom nejmenovaném malém konzumu koupi špekáčky za 65 Kč/kg a splakal jsem nad výdělkem . Byly koupeny levně někde v MAKRU a potom za draho prodány dál.
A s tím návratem pořádku to taky nebude tak horké. roblém je v lidech. Dokud se budou nejvíce prodávat uzeniny za 35 Kč/kg - nikdy to lepší nebude. Zhruba tolik stojí masová konzerva pro psy, kde na rovinu přiznají, že je to z "odpadů". Jen nám vnucují že si to zamilujeme.
0/0
17.10.2003 12:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.