Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Slivovice bude letos dřív

Vůně páleného kvasu je už cítit ve vesnicích na Valašsku a Slovácku. Letní kvas tam páleničáři začali zpracovávat o dva týdny dřív, než je obvyklé. "Úrodu uspíšila horka. My teď musíme vyjít vstříc lidem, kteří už mají nachystaný kvas," řekl Jindřich Zapletal z pálenice v Jalubí na Uherskohradišťsku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tom

Na Valašsku je hlavní pálení v zimě
ideální je leden , únor. To je nejtradičnější období a většina to tak dělá
0/0
5.8.2003 9:07

Krakonos.CDN

Prvni a u slivovice vzdycky
Co to pisou za nesmysli vo slivovici , nejlepsi je palena ,  z premrzlejch sliv . Ted se tak pali merunkovice a broskvovice .
0/0
5.8.2003 4:03

Connie

Re:
.... ....nóóó  jo ...slivovice the first ....hi,hi,hi....a že prej je úpně nejlepší,když s těma švestkama na pálení už pěkně hejbaj červíci...to je pak teprve síla... ....  
0/0
5.8.2003 5:28

Pavel

Re:
Nejde o červy, ale o cukr v ovoci a toho v letním kvasu moc není. A druhá věc je, že čím pomaleji ovoce kvasí, tím je výsledek lepší, proto třeba v Jugošce chladí bečky vodou z potoka.
0/0
5.8.2003 8:59





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.