Cuketa

Nejčastější chyby při hubnutí: žádné pečivo a hromada sladké zeleniny

22. září 2010  11:42

Kolikrát jste se snažili zhubnout a nevyšlo vám to? Možná, že i vy jste se vydali do slepé uličky a...

TIP: Poznejte svého ekofarmáře

21. září 2010  15:05

Jestli chcete vědět, v čem jsou bio plodiny hodnotnější než běžné ovoce a zelenina, nebo jak se...

V restauraci Giardino nabízejí hodně chutí, které se hádají

20. září 2010  16:59

Restaurace Giardino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou, líbilo se...

Kuře je chutné i dietní. Tipy a triky pro nejlepší masíčko

3. září 2010  14:12

Jestli vepřové a hovězí v posledních letech jedí Češi méně a méně, kuřecí si na úbytek stěžovat...

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27. srpna 2010  3:04

Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....

Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám

20. srpna 2010  1:28

Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí...

Dochází vám nápady na barbeque? Ogrilujte si tofu nebo polentu

7. srpna 2010  5:06

Na grilu se dá připravit ledacos, nemusíte se omezovat jen na naložené plátky masa. Jak chutnají...

Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho

23. července 2010  3:02

Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...

Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře

10. července 2010

V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého...

Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou

9. července 2010  3:02

Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...

Recepty na sterilovanou zeleninu, kterou použijete v teplé i studené kuchyni

27. června 2010  7:04

Naložte si zeleninu na kyselo i pikantně. Hodí se vám jako základ jiných jídel či pochoutka třeba...

Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku

29. května 2010  1:21

Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....

Češi odminovávají Jordánsko. Jsme spokojení, až na ten hummus, říkají

Božena 5.
13. května 2010  22:40

Jordánsko (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Před necelým měsícem vyrazilo devět českých ženistů do údolí řeky Jordán, kde pomáhají místní...

Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu

7. května 2010  2:07

Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....

Triky pro chutnou zeleninu. Na blafy ze školy zapomeňte

Ilustrační snímek
3. května 2010

Rozvařená zelenina nepopsatelné chuti a za zády přísná učitelka, která vás nepustí od stolu, dokud...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

2. května 2010

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku

1. května 2010  3:22

Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá...

Herečka Lucie Juřičková ujížděla při hubnutí na zeleném ječmenu v prášku

28. dubna 2010

Milovníci seriálů ji znají jako hlas "zoufalky" Bree Van De Kampové či Carrie Bradshawové ze Sexu...

Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře

17. dubna 2010  1:06

Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky....

Dětská kuchařka: recepty pro batolata i školáky

12. března 2010

Vaření pro děti je málem věda. Děti vyžadují, aby jim jejich pokrmy nejen chutnaly, ale aby je i...

Dietní jídelníček: Recepty na druhý lednový týden

11. ledna 2010,  aktualizováno  17.1

Dietní jídlo může chutnat i vypadat dobře. Přesvědčte se o tom prostřednictvím receptů ze vzorového...

Oranžová sezóna: dýně na několik způsobů

2. prosince 2009  17:29

Dýně je neodmyslitelně spojena s podzimem a také s Halloweenem, kdy nám tato zelenina ozdobila...

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Rakušané opět zahrají na zeleninu a snědí ji, tentokrát v Praze

17. září 2009  15:53

Housle z pórku, píšťalka z mrkve, bonga z celeru, trubka z okurek a paprik nebo bicí vyrobené z...

Nakládané experimenty a variace: česnek, žampiony i rajčata v oleji

5. září 2009

Nakládané sýry patří k tomu nejjednoduššímu a zároveň nejlahodnějšímu, co ve vaření existuje. A...

Kréta: ostrov stvořený pro božskou dovolenou

27. srpna 2009

Největší a nejslavnější řecký ostrov odkrývá své trumfy hlavně na podzim. Voda v moři je teplá až...

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15. srpna 2009

Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...

Nejzdravější z ovoce a zeleniny: náskok má syrová brokolice

Ilustrační snímek
13. července 2009

Chcete-li se vyhnout cukrovce či vysokému krevnímu tlaku, měli byste jíst jablka a brokolici....

Na pulty se od zítřka vrátí „křivé” mrkve a banány

30. června 2009  14:46,  aktualizováno  18:15

Evropská unie bude mít od zítřka o jeden absurdní zákon méně. Na pulty obchodů se totiž mohou...

Gašparovič na jižní Moravě: vzpomínal na hokej a hony

30. června 2009  9:07,  aktualizováno  20:12

Slovenský prezident se svou ženou Silvií tráví dnešní den na jihu Moravy. Po včerejším programu v...

Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso

8. května 2009

Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...

18. díl jarní diety: salát s uzeným jazykem ke čtvrteční večeři

7. května 2009

Tohle je vaše čtvrteční večeře. Ostatním členům domácnosti můžete uzený jazyk podávat teplý,...

15. díl jarní diety: lososové kostky se zeleninou

4. května 2009

"Dietářky" si je dají bez přílohy. Rodině lososové kostky podávejte s čínskými nebo rýžovými...

6. díl jarní diety: ovocný tvaroh s čokoládou a vločkami

25. dubna 2009

Tento tvarohový krém si dejte k snídani. Pro rodinu a ty, kteří nedrží dietu, je skvělý k...

5. díl jarní diety: grilované zeleninové špízy

24. dubna 2009

Vy si dejte k večeři špízy a rodině je předložte jako přílohu ke grilované krkovici.

V pivnici Panoptikum v Brně zkoušejí vařit moderně a svěže

14. dubna 2009  11:34

RECENZE MENU Pivo my Češi rádi. Pivnic s lákavou nabídkou speciálů je v centru Brna dost. Pivo je tahoun a...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti