Cuketa
Nejčastější chyby při hubnutí: žádné pečivo a hromada sladké zeleniny
Kolikrát jste se snažili zhubnout a nevyšlo vám to? Možná, že i vy jste se vydali do slepé uličky a...
TIP: Poznejte svého ekofarmáře
Jestli chcete vědět, v čem jsou bio plodiny hodnotnější než běžné ovoce a zelenina, nebo jak se...
V restauraci Giardino nabízejí hodně chutí, které se hádají
Restaurace Giardino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou, líbilo se...
Kuře je chutné i dietní. Tipy a triky pro nejlepší masíčko
Jestli vepřové a hovězí v posledních letech jedí Češi méně a méně, kuřecí si na úbytek stěžovat...
Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou
Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....
Moderní svatební menu: od obligátní křenové rolky ke steaku a krevetám
Svatba může znamenat gurmánský pohřeb i ráj. Už dávno neplatí příměra, že kvalitu svatby značí...
Dochází vám nápady na barbeque? Ogrilujte si tofu nebo polentu
Na grilu se dá připravit ledacos, nemusíte se omezovat jen na naložené plátky masa. Jak chutnají...
Letní minikuchařka: netradiční polévky se špekem, špaldou i gazpacho
Pokud se v kuchyni teprve zabydlujete, jsou polévky ideálním jídlem, na kterém se naučíte základní...
Salát není jen šopák. Druhá várka receptů na lehké a zdravé večeře
V létě je zeleniny nejvíc, navíc je křehčí a chutnější. Saláty mají také oprávněnou pověst zdravého...
Dopřejte si vitamíny. Ochutnejte svěží letní saláty třeba s nektarinkou
Když se řekne salát, vybaví si většina Čechů šopák nebo okurku v sladkokyselém nálevu. Přitom...
Recepty na sterilovanou zeleninu, kterou použijete v teplé i studené kuchyni
Naložte si zeleninu na kyselo i pikantně. Hodí se vám jako základ jiných jídel či pochoutka třeba...
Slané koláče: pět receptů na francouzskou pochoutku
Kdo jednou ochutná tuhle francouzskou specialitu, zadělá si nejspíš na celoživotní závislost....
Češi odminovávají Jordánsko. Jsme spokojení, až na ten hummus, říkají
Jordánsko (Od zvláštní zpravodajky iDNES.cz) Před necelým měsícem vyrazilo devět českých ženistů do údolí řeky Jordán, kde pomáhají místní...
Vyzkoušejte francouzské speciality z grilu
Hořící dřevo provoněné kapajícím olejem, křupavá kůrka na mase a jedinečná chuť připečené zeleniny....
Triky pro chutnou zeleninu. Na blafy ze školy zapomeňte
Rozvařená zelenina nepopsatelné chuti a za zády přísná učitelka, která vás nepustí od stolu, dokud...
Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici
Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...
Zaútočte na kila zeleninou: další recepty z jarního lehkého jídelníčku
Zelenina je podstatnou součástí vyváženého jídelníčku. Je plná vitaminů, minerálů a vlákniny a mívá...
Herečka Lucie Juřičková ujížděla při hubnutí na zeleném ječmenu v prášku
Milovníci seriálů ji znají jako hlas "zoufalky" Bree Van De Kampové či Carrie Bradshawové ze Sexu...
Dietní recepty: bylinkové obědy a večeře
Druhý díl zelené jarní diety je zaměřený na netradiční bylinky, jako jsou chudobky nebo pampelišky....
Dětská kuchařka: recepty pro batolata i školáky
Vaření pro děti je málem věda. Děti vyžadují, aby jim jejich pokrmy nejen chutnaly, ale aby je i...
Dietní jídelníček: Recepty na druhý lednový týden
Dietní jídlo může chutnat i vypadat dobře. Přesvědčte se o tom prostřednictvím receptů ze vzorového...
Oranžová sezóna: dýně na několik způsobů
Dýně je neodmyslitelně spojena s podzimem a také s Halloweenem, kdy nám tato zelenina ozdobila...
Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....
Rakušané opět zahrají na zeleninu a snědí ji, tentokrát v Praze
Housle z pórku, píšťalka z mrkve, bonga z celeru, trubka z okurek a paprik nebo bicí vyrobené z...
Nakládané experimenty a variace: česnek, žampiony i rajčata v oleji
Nakládané sýry patří k tomu nejjednoduššímu a zároveň nejlahodnějšímu, co ve vaření existuje. A...
Kréta: ostrov stvořený pro božskou dovolenou
Největší a nejslavnější řecký ostrov odkrývá své trumfy hlavně na podzim. Voda v moři je teplá až...
Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle
Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...
Nejzdravější z ovoce a zeleniny: náskok má syrová brokolice
Chcete-li se vyhnout cukrovce či vysokému krevnímu tlaku, měli byste jíst jablka a brokolici....
Na pulty se od zítřka vrátí „křivé” mrkve a banány
Evropská unie bude mít od zítřka o jeden absurdní zákon méně. Na pulty obchodů se totiž mohou...
Gašparovič na jižní Moravě: vzpomínal na hokej a hony
Slovenský prezident se svou ženou Silvií tráví dnešní den na jihu Moravy. Po včerejším programu v...
Velká kuchařka: grilujeme ryby, zeleninu a krůtí maso
Z grilování se stal skoro národní sport. Není divu – je to společenská, zábavná, zdravá a...
18. díl jarní diety: salát s uzeným jazykem ke čtvrteční večeři
Tohle je vaše čtvrteční večeře. Ostatním členům domácnosti můžete uzený jazyk podávat teplý,...
15. díl jarní diety: lososové kostky se zeleninou
"Dietářky" si je dají bez přílohy. Rodině lososové kostky podávejte s čínskými nebo rýžovými...
6. díl jarní diety: ovocný tvaroh s čokoládou a vločkami
Tento tvarohový krém si dejte k snídani. Pro rodinu a ty, kteří nedrží dietu, je skvělý k...
5. díl jarní diety: grilované zeleninové špízy
Vy si dejte k večeři špízy a rodině je předložte jako přílohu ke grilované krkovici.
V pivnici Panoptikum v Brně zkoušejí vařit moderně a svěže
RECENZE MENU Pivo my Češi rádi. Pivnic s lákavou nabídkou speciálů je v centru Brna dost. Pivo je tahoun a...