náhledy
Odmítá vyrábět burčák, jezdit se stánkem na trhy, nemá sklípek. Roman Fabig se jiným vinařům vymyká.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Tisíce fialových bobulí v kádi. Tak zatím vypadá letošní cabernet.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
„Nejdůležitější pro mě není byznys. To bych dělal líbivá voňavá vína a vozil je na soutěže. Může to znít jako snobárna, ale mým cílem je dělat co nejkvalitnější víno,” tvrdí.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Nad očkem ustřihnout. Když opadá listí, je to pro vinaře znamení, že mohou začít stříhat.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Jak spustí o víně, je skoro k nezastavení. V ruce drží svůj výstavní Sauvignon a na zápěstí se mu houpou náramky. Na jednom z nich je z korálků sestaveno slovo “wine”.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Vinař bez sklípku. V Hustopečích místo toho postavil Roman Fabig minimalistickou budovu.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
První malý vinohrad dostal od prarodičů. Další pozemky už vybíral a nakupoval sám.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Prarodiče se nejdřív strachovali, že vinohrad nebudou mít komu předat. Teď jsou na vnuka patřičně pyšní.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Táhne mu na osmdesát, ale na vinici pracuje Romanův dědeček denně.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Všechna vína nepotřebují sudy. Některým svědčí spíše nerezové tanky.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Minimalistickou etiketu navrhoval student designu.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Víno ochutnává skoro pořád. Den už si bez něj nedokáže představit.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Roman zcestoval vinice v různých koutech světa, učil se na vinicích ve Španělsku či na Novém Zélandu, nakupuje odborné knihy a do rodných Hustopečí vozí zkušené vinaře z ciziny. Vzdělává se neustále.
Autor: iDNES.cz
Jednu na památku. Roman Fabig s babičkou a dědou na rodinném vinohradu.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Z rodinné tradice si vzal Roman Fabig to nejlepší. Nebojí se ale zkoušet moderní postupy a vinařství na Moravě zásadně měnit.
Autor: Marie Stránská, MAFRA