Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


česnek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky

21.2.2017  0:00
Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice zažívá pozvolný ústup ze slávy, ale ve světě platí dršťky stále za prvotřídní delikatesu. A třeba...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18.2.2017  1:36
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou velice výživné, obsahují pro tělo...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo...  celý článek

Kaštany se hodí do slané i sladké kuchyně. Jak je vybrat i uvařit

21.1.2017  0:34
Pečené kaštany zná asi každý, ale umíte si s nimi připravit rizoto nebo zákusek? Kaštany jsou bohaté na vitamíny a vhodné pro slanou i sladkou kuchyni. Prozradíme vám, jak vybrat v obchodě...  celý článek

Francouzští šéfkuchaři objevují černý česnek, pátou chuť z Japonska

18.1.2017  19:07
Na talíři má tento poklad barvy uhlí s vláčnou texturou čím překvapit. Ve městě Billom v centrální části Francie začíná první producent francouzského černého česneku oblíbeného v Asii získávat...  celý článek

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

14.1.2017  0:20
V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat, chutné rohlíky i chleba si doma zvládnete upéct sami doma, klidně i v neděli.   celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Hrstková polévka podle pověry přinese do nového roku peníze

1.1.2017  0:26
Luštěniny jsou tradiční součástí vánočních a novoročních oslav. Podle lidových pověr symbolizují peníze a jejich konzumací si zajistíme bohatství v následujícím roce. I kdyby to nevyšlo, tak vás...  celý článek

Zábava i protažení těla. 15 tipů na hry, při kterých se dítě hýbe

27.12.2016  0:20
Svátky jsou příležitostí trávit čas s dětmi, ale nemusíte přitom jenom sedět na sedačce nebo hrát stolní hry. Vzhledem k tomu, kolik toho my i děti během Vánoc zkonzumujeme, určitě není špatné...  celý článek

Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába

24.12.2016  8:08
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a podkrkonošské Vánoce jsou v mnohém jiné než jinde v kraji.  celý článek

Maxijedlík po snědení chilli papriček viděl mlhavě, třásly se mu i ruce

23.12.2016  8:22
Jaroslav Němec obráží téměř veškeré soutěže jedlíků po celé zemi a už mu říkají velmistr. Vítězí nebo končí na prvních místech při klání v požívání čehokoliv, od jitrnic a točeného salámu přes...  celý článek

Pečení perníčků k původním českým Vánocům nepatří. Přišlo z Německa

22.12.2016  17:44
Hlavním jídlem na Štědrý večer býval často jablečný štrúdl, k němuž se pil punč, nebo vánočka s omáčkou. Teprve před necelými sto lety se na vánoční tabuli dostal kapr a maso vůbec. Dodržovala...  celý článek

Vyzkoušejte letos rybí polévku a kapra na víně podle Jana Punčocháře

18.12.2016  0:04
Kapr je v Česku tradičním vánočním jídlem, ale jinak žebříčky popularity neláme. Navíc není zrovna vhodný na smažení, protože se v trojobalu zcela ztratí chuť masa a změní se v kaši. Šéfkuchař...  celý článek

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

17.12.2016  0:52
Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná. Je to velká škoda, protože tradiční recept rozhodně není zastaralý. O své tipy na tuto pochoutku...  celý článek

Všímavá pokladní odhalila zloděje česneku, doplnil zvážený sáček

22.11.2016  16:05
Neobyčejný cit pro odhad váhy předvedla pokladní v Jičíně. Všimla si, že sáček s česnekem je těžší, než kolik ukazuje štítek z váhy, který zákazník na zboží nalepil. Muž tak musel kromě...  celý článek

Češi se přiučili v Americe, vojákům do misí posílají balíčky i osobní dárky

20.11.2016  10:12
Česnek, trvanlivé potraviny, dopisy i osobní dárky začali Češi posílat vojákům do zahraničních misí. Chtějí jim tak dát najevo, že si váží jejich práce. Inspirovali se v dlouholeté americké...  celý článek

Jitrnice s lanýži a lanýžové dršťky. Drahé houby dobývají naší kuchyni

19.11.2016  0:00
Milovníci dobrého jídla zažívají gastronomický vrchol roku. Před pár týdny začala lanýžová sezóna, což v praxi znamená, že vám kuchař na vybraný pokrm strouhne pár gramů téhle magicky vonící...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

14.11.2016  10:15
Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání vitaminů i zahnání nachlazení a...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

12.11.2016  0:53
Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se k čemu hodí a jak luštěniny uvařit,...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Místo ložnice vystlaná rakev. Halloween v Transylvánii nahání strach

21.10.2016  0:00
Pokud máte rádi hororové zážitky a legendy o upírech, můžete si během letošního Halloweenu užít děsivý večer na hradě Bran v Transylvánii, který byl inspirací pro Drákulovo sídlo v románu...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

15.10.2016  0:00
Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je...  celý článek

Svíčková, koleno i saláty občerstvovaly politiky ve volebních štábech

8.10.2016  16:47
Politici z Libereckého kraje sledují sčítání výsledků voleb převážně v salóncích restaurací a hotelů v krajském městě. Nervy si při tom mohou obalit nejen v čokoládě, ale provozní restaurací pro...  celý článek

Paprika až na půdu. Jak se v Maďarsku sklízí kulinářský poklad

6.10.2016  0:00
Sušená, mletá a zářivě červená paprika tvoří jeden z hlavních pilířů ingrediencí delikátní maďarské kuchyně. Mnozí z nás ji obdrželi jako pozornost z cest zabalenou v elegantním plátěném sáčku,...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Odhalte příčinu oteklých nohou. S úlevou pomůže masáž i polštář

9.9.2016  0:00
Nejen v létě trápí spoustu lidí otoky nohou. Někdy to může být vedrem, ale za otoky nohou mohou být i závažnější zdravotní potíže. Jak oteklým nohám ulevit?  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3.9.2016  0:12
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na cuketové recepty od bloggerek i...  celý článek

Praha argentinského kuchaře nadchla, zřejmě v ní zůstane

29.8.2016  11:23
Ve Španělsku pracoval v michelinské restauraci, nyní učí Čechy ochutnávat španělskou kuchyni. Miguel Nicolas Innella, pětačtyřicetiletý sympatický kuchař, žije v Praze dva roky. „Doufám, že v...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Stát zlegalizuje domácí prodej masa z nutrií. Vyhoví tak chovatelům

12.8.2016  16:37
Chystaná novela veterinárního zákona má především uvolnit pravidla pro domácí zabíjačky. Vedle toho však návrh také stanovuje pravidla pro prodej nutrií a masa z nich takzvaně ze dvora. Nutrií...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30.7.2016  0:41
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým gastronomickým bohatstvím. Stojí to za to.  celý článek

Narco Satánicos vařili své oběti v kotli, z obratlů pletli náhrdelníky

Seriál 24.7.2016  19:07
Měl tvář modela a duši ďábla. Adolfo de Jesús Constanzo na sklonku 80. let vedl na severu Mexika zvrhlý kult Narco Satánicos, který se nezastavil ani před lidskými oběťmi. Jeho příběh čtěte v...  celý článek

Člověk, který bere 70 tisíc, není střední třída, řekl v Rozstřelu expert ČSSD





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.