Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

česnek

Všímavá pokladní odhalila zloděje česneku, doplnil zvážený sáček

22.11.2016  16:05
Neobyčejný cit pro odhad váhy předvedla pokladní v Jičíně. Všimla si, že sáček s česnekem je těžší, než kolik ukazuje štítek z váhy, který zákazník na zboží nalepil. Muž tak musel kromě...  celý článek

Češi se přiučili v Americe, vojákům do misí posílají balíčky i osobní dárky

20.11.2016  10:12
Česnek, trvanlivé potraviny, dopisy i osobní dárky začali Češi posílat vojákům do zahraničních misí. Chtějí jim tak dát najevo, že si váží jejich práce. Inspirovali se v dlouholeté americké...  celý článek

Jitrnice s lanýži a lanýžové dršťky. Drahé houby dobývají naší kuchyni

19.11.2016  0:00
Milovníci dobrého jídla zažívají gastronomický vrchol roku. Před pár týdny začala lanýžová sezóna, což v praxi znamená, že vám kuchař na vybraný pokrm strouhne pár gramů téhle magicky vonící...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

14.11.2016  10:15
Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání vitaminů i zahnání nachlazení a...  celý článek

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

12.11.2016  0:53
Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a barevnější variace ze zahraničí. Poradíme vám, jaký druh se k čemu hodí a jak luštěniny uvařit,...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Místo ložnice vystlaná rakev. Halloween v Transylvánii nahání strach

21.10.2016  0:00
Pokud máte rádi hororové zážitky a legendy o upírech, můžete si během letošního Halloweenu užít děsivý večer na hradě Bran v Transylvánii, který byl inspirací pro Drákulovo sídlo v románu...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

15.10.2016  0:00
Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je...  celý článek

Svíčková, koleno i saláty občerstvovaly politiky ve volebních štábech

8.10.2016  16:47
Politici z Libereckého kraje sledují sčítání výsledků voleb převážně v salóncích restaurací a hotelů v krajském městě. Nervy si při tom mohou obalit nejen v čokoládě, ale provozní restaurací pro...  celý článek

Paprika až na půdu. Jak se v Maďarsku sklízí kulinářský poklad

6.10.2016  0:00
Sušená, mletá a zářivě červená paprika tvoří jeden z hlavních pilířů ingrediencí delikátní maďarské kuchyně. Mnozí z nás ji obdrželi jako pozornost z cest zabalenou v elegantním plátěném sáčku,...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Odhalte příčinu oteklých nohou. S úlevou pomůže masáž i polštář

9.9.2016  0:00
Nejen v létě trápí spoustu lidí otoky nohou. Někdy to může být vedrem, ale za otoky nohou mohou být i závažnější zdravotní potíže. Jak oteklým nohám ulevit?  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3.9.2016  0:12
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na cuketové recepty od bloggerek i...  celý článek

Praha argentinského kuchaře nadchla, zřejmě v ní zůstane

29.8.2016  11:23
Ve Španělsku pracoval v michelinské restauraci, nyní učí Čechy ochutnávat španělskou kuchyni. Miguel Nicolas Innella, pětačtyřicetiletý sympatický kuchař, žije v Praze dva roky. „Doufám, že v...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Stát zlegalizuje domácí prodej masa z nutrií. Vyhoví tak chovatelům

12.8.2016  16:37
Chystaná novela veterinárního zákona má především uvolnit pravidla pro domácí zabíjačky. Vedle toho však návrh také stanovuje pravidla pro prodej nutrií a masa z nich takzvaně ze dvora. Nutrií...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30.7.2016  0:41
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým gastronomickým bohatstvím. Stojí to za to.  celý článek

Narco Satánicos vařili své oběti v kotli, z obratlů pletli náhrdelníky

Seriál 24.7.2016  19:07
Měl tvář modela a duši ďábla. Adolfo de Jesús Constanzo na sklonku 80. let vedl na severu Mexika zvrhlý kult Narco Satánicos, který se nezastavil ani před lidskými oběťmi. Jeho příběh čtěte v...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete...  celý článek

Pokut za práci načerno je víc, rekordní padla za Vietnamce vijící věnce

11.7.2016  1:00
Státu přerůstá přes hlavu práce načerno. Každá třetí kontrola inspektorátu práce objeví nelegálního zaměstnance. Ještě loni to byla každá sedmá. Ze dvou třetin jsou to Češi pracující zpravidla v...  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10.7.2016  0:20
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku...  celý článek

I v paneláku lze mít koupelnu s oknem, pokud to povolí statik

7.7.2016  1:00
Před zahájením rekonstrukce bytu se vyplatí poradit se s odborníkem, který může upozornit na záludnosti skrývající se za zvoleným řešením. K tomu slouží i naše poradna architekta.  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3.7.2016  0:08
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě řeckého léta vykouzlit i ve vlastní...  celý článek

Bylinky, losos, tortilla. V „jiné“ školní jídelně se jídlo nevrací

28.6.2016  8:16
Žákům ve Velkém Beranově vaří kuchařky, které zdařile experimentují. Používají čerstvé ovoce a zeleninu, vlastní bylinky, připravují dětem tortillu, bretaňské fazole nebo špagety s luštěninovou...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

K malé Lednici, kolem obelisku a pod Čertův most. Výlet do Pomoraví

10.6.2016  0:00
V lužních lesích Litovelského Pomoraví se ukrývá malá obdoba věhlasného Lednicko-valtického areálu. Honosnost staveb ve srovnání s jižní Moravou sice pokulhává, dávný duch romantiky ovšem...  celý článek

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

28.5.2016  0:25
Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete zatančit, potěšit oko i ucho a na své si rozhodně přijdou i milovníci dobrého jídla. Celý víkend...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Česnekové hranolky s parmazánem? McDonalds’s zkouší nové příchutě

9.5.2016  10:33
Restaurace McDonald’s testují hranolky s příchutí česneku a parmazánu. Je to součást experimentu, v jehož rámci řetězec zařazuje do menu regionální příchutě a jídla. Češi si ale na nejnovější...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Slovácká česneková velmoc končí, převálcovala ji Čína se slabšími stroužky

4.5.2016  0:02
Zemědělci v Dolním Němčí na Uherskohradišťsku kdysi sklízeli přes 100 hektarů česneku, od letoška už s pěstováním končí. Může za to levnější zelenina ze zahraničí, i když slabšího česneku z...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30.4.2016  0:53
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní pro vaření. Podle popisů v...  celý článek

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23.4.2016  0:34
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem, karbanátky s grilovanou zeleninou, krůtí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.