Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Batáty

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1.6.2016  0:21
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim moc dobře neudělalo. Dopřejte jim proto raději na Den dětí některé z následujících receptů,...  celý článek

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13.3.2016  0:46
S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující brokolici s parmezánem, čedarem i plísňovým sýrem.   celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16.1.2016  0:55
Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné misce. Nešetří na aromatických ingrediencích a je tak báječná na zahnání zimních chmur. Nakoukli...  celý článek

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10.1.2016  0:00
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po většinu roku: v podzimních plískanicích, během zimy, ale i na jaře, kdy jsou těla, vyčerpaná...  celý článek

Všechny sladké brambory jsou geneticky modifikované. A bez schválení EU

13.5.2015  17:49, aktualizováno  23:05
Zásah do dědičné informace zemědělských plodin podléhá v zemích EU přísné regulaci. Sladký brambor to však během své evoluce netušil a pořídil si celou řadu takových „modifikací“, které by ho...  celý článek

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6.9.2014  0:06
Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru snažící se posunout výše laťku české gastronomie. Vyzkoušejte si jeho recepty na lehké večeře,...  celý článek

Když dobytčí trus rozsvítí žárovku. Češi pomáhají Kambodžanům s energií

17.9.2013  20:03
Phnompenh (Od naší zvláštní zpravodajky) Svým způsobem žijí jako ve středověku. Nemají elektřinu ani tekoucí vodu. Kambodžští farmáři však přicházejí na chuť bioplynárnám, díky nimž si doma vaří i svítí. Pomáhají jim v tom i Češi.  celý článek

Za dobrou koprovkou stojí za to přijet, říká autor prestižního seznamu

26.2.2013  11:26
I když v prestižním Maurerově seznamu kvalitních restaurací tvoří většinu podniky z Prahy, našel propagátor zdravého jídla a zakladatel Grand Restaurant Festivalu Pavel Maurer kvalitní kuchaře i...  celý článek

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15.1.2013  3:00
Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní jedlíci na celém světě. Jídlu z východu propadl i izraelský šéfkuchař Šahaf Šabtaj, který přes čtyři...  celý článek

Festival začíná, na východní Moravě servírují delikatesy čtyři podniky

12.1.2013  10:56
Prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival letos více pronikne do Zlínského kraje. Luxusní jídla za lákavou cenu nabídnou čtyři restaurace vybrané týmem odborníků. Festival začíná v úterý...  celý článek

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4.7.2012  12:31
Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a čtenářky na konci června vyzvali k soutěžení na toto žhavé téma. Z desítek zajímavých soutěžních...  celý článek

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

10.2.2012  1:55
Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a tvarů, u kterých jste ani netušili, co jsou zač. Lákalo by vás je koupit, ale netušíte, jak je v...  celý článek

Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí

8.7.2011  2:00
Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou podle pediatrů hlavní důvody, proč se obezita nebo nadváha týká stále většího počtu dětí. A to...  celý článek

Restaurace Avia leží v přízemí kostela a sází na „šmrnc“ 30. let

2.3.2011  11:02
Brněnská Avia splní očekávání strávníků z jihomoravské metropole, ale i ze zahraničí. Za ušima tady lupalo mým kamarádům z Austrálie, pochvalovali si zde Angličané i vybíraví Francouzi. Nedělám...  celý článek

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1.10.2010  1:07
Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor v ohništi... To dnes už zažije málokdo, ale bramborové hody, naslano i nasladko, si v kuchyni...  celý článek

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

19.6.2009  0:46
Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou maso. Připravili jsme pro vás osm receptů, které potěší všechny nevegetariány.  celý článek

Vyzkoušeli jsme za vás pilulky a krém na zvětšení prsou

12.11.2008  0:04
V reklamách vypadá svět báječně. Stejně jako v té, kterou jsme vyzkoušeli za vás. Slibovala, že za čtyři měsíce užívání "zázračných" pilulek se dostaví o několik čísel větší a plnější prsa.  celý článek

Pomerančové chutě: na dortu i na masu

26.1.2008  0:06
Pomeranče si dokážeme představit jako součást sladkých dezertů a koktejlů, ale stejně dobře se dají využít i ve slané kuchyni.  celý článek

Mexické chutě a vůně

8.7.2006  0:00
Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé Mexiko alespoň na talíři s těmito charakteristickými specialitami.  celý článek

Jak vypadá kosmický jídelníček?

24.6.2002  14:29
Když se astronaut ve vesmíru - dnes tedy obvykle na Mezinárodní kosmické stanici ISS kroužící kolem Země - chystá na oběd, může si být jist jednou věcí - krvavý biftek na svém talíři nenajde....  celý článek

Jídlo budoucnosti bude z laboratoře

19.11.2001  11:17
Představte si, že po snědení jediného jablka dodáte tělu dostatek vitaminů na celý den, že biftek bude obsahovat minimum tuků, a že příloha k němu vám dá jen tu nejkvalitnější vlákninu a přesně...  celý článek

Rozstřel s modelkou Janou Tvrdíkovou





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.