Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest

  14:17
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako při právě probíhajícím gastrofestivalu Chef Time Fest.

„Základní myšlenkou je shromáždit do jednoho místa to nejlepší, co se v současném světě dobré gastronomie děje, a zprostředkovat to i návštěvníkům festivalu,“ říká organizátor akce Karel Šimůnek. Chce vytvořit „tak trochu jiný“ festival, než jsou ty běžné, kde se cestuje po jednotlivých restauracích.

On naopak sezve špičkové kuchaře do jednoho místa, tedy do pražské restaurace Avantgarde a tady musí prokázat své umění a dostát své pověsti. To je pro lidi nejen užitečné, protože s každým chodem se prezentuje jeden kuchař, ale i zábavné, protože se tak mohou seznámit s lidmi, kteří stojí za konceptem a menu podnik, do kterého třeba rádi chodí.

Festival trvá do 5. února 2015 a téměř každý den probíhají různé akce, například škola vaření, degustace vína nebo kuchařská show. Vrcholem je takzvaný Chef´s table, kde se sejde pět nebo šest šéfkuchařů z vyhlášených pražských restauraci a společně připraví vícechodové menu. První takový večer proběhl právě včera, druhý se chystá na 29. ledna a třetí 5. 2. festival uzavře.

„Nejvíc se těším na týden, který bude zvláštní tím, že se má vrátit český tým, který je právě v Lyonu na  European Catering Cup 2015. U nás tak bude vařit Radek David z La Veranda a určitě se s námi i hosty podělí o čerstvé zážitky,“ popisuje Šimůnek.

Festival v datech

Včera jsme při přípravách zastihli Tituse Eliáše, šéfa z restaurace Na Kopci, který na večer připravoval králičí ragout. „Sestavu kuchařů vymýšlí pořadatel a protože nás všechny zná, dá dohromady partu, která lidsky spolu vychází. Navíc tohle vaření je pro nás proti těm běžným legrace, je to pro nás tak trochu odpočinek, sranda akce, potkat se a také možnost prezentovat svoji restauraci,“ povídá Eliáš.

A už se hlasitě vítá s Romanem Dolejšem z La Gare. Večer budou mít pár chvil, aby spolu probrali, co je nového, a zavzpomínali na chvíle, kdy stáli bok po boku u jedné plotny. Když se totiž prakticky každého kuchaře zeptáte na nějakého kolegu, tak říká: Jasně toho znám, vařili jsme spolu v (doplňte jméno podniku).

Autor:
  • Nejčtenější

Vypadá jako liška na chůdách, je to však pes. Páchne navíc po marihuaně

20. května 2024

Žere ovoce a kořínky, chodí jako žirafa a je cítit po marihuaně. Co je tohle za zvíře? Přece...

Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich

21. května 2024

Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Czech Nature Photo: Tajemný snímek s pavučinami pořídil vítěz v Austrálii

15. května 2024

Mezinárodní porota si musela pozorně prohlédnout dva a půl tisíce snímků z celého světa, aby...

Chovají je ve městě i v chytrém kurníku. Čechy poblouznila slepičí horečka

18. května 2024

Premium Černé maso, zelené skořápky... A taky aplikace, které monitorují zvuky v kurníku a oznamují, jestli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vysaďte si damašskou růži. Voňavou léčivku, kterou využijete na pěstění pleti

17. května 2024

Královna květin, říká se jí. Umí opravdu potěšit, některé kultivary nadchnou i nádhernou vůní....

Brněnská zahrádka v parku, s pergolou a záhony, o kterou pečují romské děti

23. května 2024

Soutěž Má jen pár desítek metrů čtverečních a první zahradnické práce tu proběhly v roce 2022, nicméně už...

Stromy a keře si umějí pomáhat, aby byly zdravější. To je tajemství guildů

23. května 2024

Guildy jsou společenství stromů a rostlin. Pomáhají si prospívat, odolávat škůdcům, lákat celoročně...

Snědl jsem i syrové kuře. Mistr japonské kuchyně nejen o tom, proč neumíme jíst sushi

23. května 2024

Premium Může se pyšnit titulem mistra světa v přípravě japonského jídla pro nejaponské kuchaře. Jakub Horák...

Existuje asi šest set plemen ovcí, někteří berani mohou mít i tři páry rohů

23. května 2024

Ovce se zapsaly už do starověkých mýtů, provázejí člověka celé věky. Jsou užitečné hned třikrát –...

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Klavírista Petr Malásek si zlomil obě ruce. Mohlo to dopadnout hůř, říká

Klavírista Petr Malásek (59) spadl z kola a zlomil si obě ruce. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsal nehodu i jaká je...